- توسط: سیدمحمد فردحسینی
- ۱۴۰۳/۱۲/۱ | ۱:۱۰:۲۶
مهلت اظهار نظر کارشناس
نوشته پیش رو توسط وکیل ملکی در خصوص مهلت اظهار نظر کارشناس و عدم اعلام نظر کارشناس در مهلت مقرر برای آشنایی شما عزیزان تنظیم گردیده است. زمانی که قرار کارشناسی صادر می شود باید مهلت اظهار نظر کارشناس دادگستری در آن ثبت شود تا پرونده در حالت تعلیق و نامعلوم قرار نگیرد.
با صدور قراری تحت عنوان قرار کارشناسی، رسیدگی به برخی امور به طور رسمی به کارشناس رسمی دادگستری ارجاع داده می شود و کارشناس باید در مدت زمان اعلام شده نسبت به پرونده اظهار نظر نماید.
بعد از اعلام نظریه از سوی کارشناس رسمی درباره موضوع پرونده، قاضی یا دادرس می تواند رای قطعی را صادر نماید و تکلیف پرونده را نهایی و مشخص گرداند. مهلت اظهار نظر کارشناس باید به گونه ای تعیین گردد که متناسب با تحقیقات لازم باشد و این که موجبات اطاله دادرسی نگردد.
مطابق ماده 262 قانون آیین دادرسی مدنی کارشناس رسمی دادگستری باید به صورت کتبی در زمان و مدت مقرر اظهارات خود را تقدیم نماید، مگر که موضوع به گونه ای باشد که در آن بازه زمانی، اظهار نظر میسر نبوده و سهولت ارائه وجود نداشته باشد در اینصورت، دادگاه مهلت دیگری تعیین کرده و به کارشناس و طرفین دیگر اطلاع می دهد.
مهلت اظهار نظر کارشناس بسته به موضوع پرونده از سوی کارشناس رسمی دادگستری ارائه می گردد که معمولا پنج روزه، بیست روزه، یک ماهه و دو ماهه که بستگی به موضوع اظهار نظر دارد.
بیشتر بخوانید: الزام به تنظیم سند رسمی ملک
عدم اعلام نظر کارشناس در مهلت مقرر
در مواردی ذکر گردیده که ممکن است کارشناس در مدت زمان تعیین شده اظهار نظر نکند. در اینصورت است که عدم اعلام نظر از سوی کارشناس رسمی دادگستری ممکن است دارای عواقبی بوده و پیامدهایی را به دنبال داشته باشد.
ضمانت اجرای عدم اعلام نظر کارشناس در مدت مشخص مطابق ماده 262 قانون آیین دادرسی مدنی به این صورت می باشد که اگر کارشناس در مدت تعیین شده نظر خود را به صورت کتبی به دادگاه تقدیم نکند، کارشناسی دیگر به جای آن فرد تعیین می گردد.