- توسط: الناز افضلی
- ۱۴۰۱/۱۱/۲ | ۲۳:۳۳:۴۰
با سلام و احترام *
مراحل تقسیم سهم ارث
بعد از فوت فرد، وراث او می توانند در قدم اول اقدام به اخذ گواهی انحصار وراثت کنند.گواهی انحصار وراثت را با مراجعه به شورای حل اختلاف در آخرین محل اقامت متوفی دریافت کنید.
سپس با به همراه داشتن مدارک شناسایی خود، گواهی فوت متوفی و گواهی انحصار وراثت، دادخواست تقسیم ترکه را به طرفیت سایر وراث مطرح نمایید.در مراجعه بعد اموال را تقسیم کنند و تقسیم نامه تنظیم نمایند.
پس از دریافت دادخواست تقسیم ترکه توسط دادگاه پرونده مورد بررسی قرار می گیرد و پس از احراز صحت درخواست و حقوق خواهان دادگاه همه وراث را به دادگاه دعوت می کند.در نهایت در صورت عدم توافق به چگونگی تقسیم دادگاه راساً اقدام به تقسیم ترکه می کند.
بعد از آن اقدام به تملک سهم خود و تنظیم سند نمایند.
این ترتیب در صورتی است که وراث بر سر تقسیم با هم اختلافی نداشته باشند. در صورت اختلاف در تقسیم اموال، باید مطابق مقررات برای درخواست افراز به اداره ثبت مراجعه کرده.
بعد از آن جهت مطالبه سهم الارث یا اخذ دستور فروش به دادگاه صالح مراجعه نمایند.
در صورتی که توافقی بین وراث شکل نگیرد دادگاه برای رسیدگی به موضوع، کارشناس تعیین خواهد کرد و کارشناس بهای روز اموال قابل تقسیم و غیر قابل تقسیم را معین می نماید. برای هر یک از وراث از هر یک از اموال حصه ای در نظر گرفته شده و پس از تعیین حصه برای واگذاری ان اقدام خواهد شد. در صورتی که مال به جای مانده از متوفی، قابلیت تقسیم و تعدیل نداشته باشد، فروخته خواهد شد و بهای آن به عنوان سهمالارث مابین وراث تقسیم میشود.
شرایط ارث بردن
1- مرگ مورث
2- زنده بودن وارث
3- وجود رابطه ی نسبی و سببی
4- وجود ترکه
5- تأدیه دیون
6- عدم وجود موانع ارث بری یعنی قتل مورث، کفر، لعان و ولادت از زنا.
موفق و پیروز باشید ...