درخواست مشاوره ی حقوقی آنلاین با وکیل در مورد ظهر نویس چک
- توسط وحید
- ۱۴۰۱/۶/۱۳ | ۱۷:۵:۵۶
- 4 پاسخ
- توسط: فریدون حسینی نژادبراگوری
- ۱۴۰۱/۶/۲۰ | ۱۲:۴۱:۲۸
احتمالا مهلت های مقرر درقانون صدورچک(15روز،45روز) را درموردظهرنویسان رعایت نکرده اید ومسئولیت ظهرنویس محدود به مواردمذکور برای مطالبه وجه چک می باشد،اماضامن کسی است که ظهرچک رابه ضمانت از صادرکننده امضاء می کند ومسئولیتش محدودیت زمانی ندارد وازاین حیث باظهرنویس متفاوت است.
- توسط: سعید ربیعی
- ۱۴۰۱/۶/۱۶ | ۱۶:۵۸:۲
باسلام...ابتدا باید ثابت کنید که در مهلتهای 15 تا 45 روز اقدام به واخواست چک کرده اید یا خیر.اگر خارج از مهلت است نمیتوان علیه ظهرنویس اقدام کرد و چک خاصیت سند تجاری بودن را از دست میدهد و سند مدنی بحساب میاید.
- توسط: سجاد حنانی
- ۱۴۰۱/۶/۱۴ | ۱۱:۴۴:۵۶
سلام و ارادت ...
باید بگم که احتمالا شما در خارج از زمان مقرر در قانون اقدام به طرح دعوا نموده اید که نسبت به ظهرنویس این دعوا متصور نیست .
- توسط: محمد بیانی
- ۱۴۰۱/۶/۱۴ | ۱۰:۵۴:۲۸
شخصی که چک را با ظهرنویسی منتقل می کند از جمله مسئولان چک است و در حقیقت صادر کننده و ضامن در پرداخت چک مسئولیت تضامنی دارند.در واقع مطابق قانون شخصی که با ظهرنویسی چک را منتقل می کند از جمله مسئولان سند شمرده می شود در نتیجه باید گفت زمانی که ظهرنویس پشت چک را امضا می کند به این سبب در مقابل تادیه و نقد شدن چک مسئول است.صاحب چک می بایست مطابق قانون ظرف ۱۵ تا ۴۵ روز از تاریخ سررسید چک وجه آن را مطالبه کند و در صورت نقد نشدن، گواهی عدم پرداخت آن را از بانک بگیرد. در غیر این صورت دیگر نمیتواند به ظهرنویس برای تادیه مبلغ چک مراجعه کند در واقع چنانچه صاحب چک در خارج از مهلت گفته شده وجه چک را مطالبه کند، مسئولیت تضامنی ظهرنویس ازبین می رود و نمی توان علیه ظهرنویس دعوایی مطرح نمود.بنابراین باید ثابت کنید در وقت مقرر قدام لازم را انجام داده اید.