مشاوره حقوقي انلاين نمونه اظهار نامه تعیین تکلیف برای زن
- توسط رشید
- ۱۴۰۰/۹/۲۸ | ۰:۳۱:۱۹
- 5 پاسخ
- توسط: اعظم مطلبی فشارکی
- ۱۴۰۱/۱۰/۲۸ | ۲۱:۲۹:۴۱
سلام با موسسه تماس تا راهنمایی شوید
- توسط: ياشار تعميري اهوازي
- ۱۴۰۱/۷/۱۰ | ۱:۱۸:۵۰
با سلام و درود بيكران خدمت سركار عالي حکم قانونی ترک منزل توسط مرد، می تواند محکومیت او به جرم ترک انفاق و حبس باشد. نحوه اثبات ترک منزل مرد، با مواردی نظیر شهادت شهود یا ارسال اظهارنامه از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی است. حکم زنی که شوهرش او را ترک کرده از لحاظ قانون، ایجاد حق درخواست طلاق به واسطه عسر و حرج ناشی ازعدم حضور مرد، خواهد بود. قانون گذار، در ماده 1130 خود، ترک منزل توسط شوهر، بدون عذر موجه را از مصادیق عسر و حرج زن دانسته است. در صورتی که مرد با ترک کردن خانه مشترک به محل دیگری رفته، به نحوی که از وی خبری در دست نبوده و به همین لحاظ، به ایفای وظایف مشترک زناشویی نیز نپردازد، می توان از ترک منزل از سوی شوهر سخن گفت. همانگونه که گفتیم، این عمل، می تواند مرد را با حکم قانونی ترک منزل و مجازات ترک خانه روبرو کند.حکم قانونی ترک منزل توسط مرد از لحاظ حقوقی
امکان مطالبه نفقه ایام غیبت مرد یا نفقه معوقه، توسط زن : یکی از مهم ترین آثار قانونی و احکام مربوط به ترک منزل توسط مرد، آن است که زن می تواند به دادگاه صلاحیت دار مراجعه کرده و پرداخت نفقه معوقه خود را پیگیری نماید.
امکان درخواست صدور حکم طلاق از سمت زن به واسطه وجود عسر و حرج: ماده 1130 قانون مدنی، ترک منزل توسط مرد، بدون عذر موجه، برای مدت 6 ماه متوالی یا 9 ماه متناوب را از مصادیق عسر و حرج دانسته و به موجب آن، امکان درخواست حق طلاق از جانب زوجه را پیش بینی نموده است. بنابراین، در صورت اثبات ترک منزل توسط مرد، زن می تواند از دادگاه، تقاضای صدور حکم طلاق کند.
حکم قانونی ترک منزل توسط مرد از لحاظ کیفری
شکایت کیفری ترک انفاق، توسط زوجه: ترک منزل توسط مرد و عدم پرداخت نفقه زن، به این علت، می تواند به زن، این امکان را بدهد که اقدام به طرح شکایت کیفری جرم ترک انفاق نماید. در صورت اثبات این جرم، مرد به مجازات ترک انفاق، یعنی سه ماه و یک روز تا پنج ماه حبس، محکوم خواهد شد.
با توجه به موارد بالا، می توان گفت: مجازات ترک خانه از طرف مرد، در صورتی که او به ترک انفاق کیفری محکوم گردد، می تواند سه ماه و یک روز تا پنج ماه حبس باشد.ماده 1130 قانون مدنی، در تعریف عسر وحرج، مقرر می دارد: "به وجود آمدن وضعیتی که ادامه زندگی را برای زوجه، با مشقت همراه ساخته و تحمل آن، مشکل باشد.» بنابراین، عسر و حرج، منحصر به موارد خاصی نبوده و هر امری که ادامه زندگی زناشویی را دشوار کند، می تواند عسر و حرج لحاظ شود و زن بر اساس آن، از دادگاه، تقاضای صدور حکم طلاق کند.
ترک منزل توسط مرد، عدم ایفای وظایف و تکالیف زناشویی و عدم پرداخت نفقه به علت ترک منزل، از مصادیق عسر و حرج زوجه می باشند. بر اساس این توضیحات، حکم زنی که شوهرش او را ترک کرده، از لحاظ قانون، ایجاد امکان درخواست تقاضای صدور حکم طلاق به دلیل عسر و حرج زوجه و شکایت حقوقی و کیفری ترک انفاق است.
شایان ذکر است، برای طلاق، به واسطه عسر و حرج ناشی از نبود مرد، زن ابتدا باید، ترک منزل مرد را اثبات کند. ارسال اظهارنامه ترک منزل مرد یا شهادت شهود، می تواند از موارد نحوه اثبات ترک منزل مرد باشند نحوه ارسال این اظهارنامه، مطابق مراحل زیر است:
تنظیم متن اظهارنامه ترک منزل، بر اساس نمونه اظهارنامه های موجود، در خصوص این موضوع
داشتن مدارک هویتی، نظیر شناسنامه و کارت ملی
مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، جهت ارسال اظهارنامه ترک منزل مرد
ارسال یک اظهارنامه، و دعوت مرد به بازگشت به زندگی مشترک از طریق آن، می تواند در دادگاه طلاق به واسطه عسر و حرج، به عنوان یکی از امارات قانونی استفاده شود، و در اقناع قاضی در صدور حکم طلاق به واسطه عسر و حرج زوجه، بسیار کمک کننده باشد. از اينكه مجموعه ما را جهت پاسخ به سؤالات خود انتخاب نموده ايد كمال تشكر و قدرداني را داريم اميد است توانسته باشم راهنمايي مفيد و مؤثري نموده باشم
- توسط: شقایق پارسایی
- ۱۴۰۰/۱۲/۱۵ | ۱۶:۵۲:۳۷
باید در مواد مربوط به تمکین در قانون مدنی جستجو و اظهارنامه تنظیم نمایید.
- توسط: عظیم پاداری الیاسی
- ۱۴۰۰/۹/۲۸ | ۱۸:۲۵:۸
با سلام؛ با وکیل تلفنی تماس بگیرید.
- توسط: سحر نیک پور
- ۱۴۰۰/۹/۲۸ | ۱۴:۴۷:۲
با سلام، لطفا با موسسه تماس و راهنمایی بگیرید.