مشاوره حقوقي انلاين حکم غیابی ازدواج دختر بدون رضایت خانواده
- توسط عمر
- ۱۴۰۰/۸/۳۰ | ۱۹:۳۴:۳۵
- 7 پاسخ
- توسط: محدثه فتاحی
- ۱۴۰۱/۵/۱۵ | ۱۶:۲۸:۲
سلام با توجه به اینکه ازدواج با اجازه دادگاه صورت گرفته است صحیح می باشد واگر پدر دختر خواهان ابطال آن باشد باید دختر در دادگاه عدم موجه بودن اظهارات پدر خود را اثبات کند واینکه کسی را که قانونا به او راث می رسد را نمی توان از ارث محروم کرد بلکه این گفتن می تواند نوعی وصیت باشد و تا یک سوم مال متوفی نافذ می باشد.
- توسط: زهرا احمدوند
- ۱۴۰۱/۵/۱۳ | ۱۰:۲۸:۱۹
سلام با توجه به اینکه دخترعموی شما با اخذ اجازه از دادگاه اقدام به ازدواج کرده است ازدواجش صحیح است و اگر عموی شما درخواست ابطال نکاح واقع شده را بدهد، ازانجا که اصل بر بقاءولایت پدراست دخترعموی شما باید ناموجه بودن مخالفت پدرش را اثبات کند.درخصوص محروم کردن از ارث هم طبق قانون باید گفت چنین حقی برای عموی شما متصور نیست .
- توسط: مهرناز محمدیان
- ۱۴۰۱/۵/۲ | ۲۱:۳۱:۳۱
با سلام.ازدواج این دختر به دلیل اینکه با مجوز قانونی بوده صحیح بوده و پدر حق هیچ گونه محرومیت از ارث ندارد و جهاز هم با اینکه عرفا به عهده خانواده دختر هست.اما از منظر قانونی حقی به عهده پدر و خانواده دختر نمی باشد و وظیفه قانونی مرد میباشد
- توسط: زینب نبی پور
- ۱۴۰۱/۱/۱۳ | ۱۵:۲۳:۱۹
با سلام.. با توجه به اینکه ازدواج دختر باکره با اجازه پدر وجد پدری ثبت می شود در صورتی که پدر یا جد پدر با وجود خاستگار مناسب و در شان دختر از ازدواج او ممانعت داشته باشند دختر می تواند با مراجعه به دادگاه و معرفی فرد مورد نظر از دادگاه اجازه ازدواج را دریافت نماید پس دختر عموی شما از دادگاه اجازه ازدواج دریافت نموده و ازدواج ایشان مشکلی ندارد..... اما در رابطه با محروم کردن ایشان ار ارث : این امکان برای عموی تان مقدور نیست چرا که ایشان مطابق قاون مدنی فقط در یک سوم اموال خود حق دارند برای وصیت .. و الباقی اموال مطابق قانون ارث بری رفتار می شود مگر مطابق قانون دختر عموی تان شرایطی را داشته باشد که به حکم قانون از ارث محروم شوند در غیر این صورت عموی شما کاری نمی تواند انجام دهد ..در مورد جهیزیه : جهیزیه هدیه ای از طرف پدر ومادر عروس به داماد و عروس عموی شما می تواند جهیزیه تهیه نکند وهیچ الزامی برای عموی تان نیست.
- توسط: مریم مجدم
- ۱۴۰۰/۱۱/۲۲ | ۲۰:۲۹:۴۰
نکاح این خانم دارای پشتوانه قانونی است وپدر ایشان حق محروم کردن از ارث را به هیچ عنوان ندارد
- توسط: محمدرحیم بارانی فرد
- ۱۴۰۰/۹/۱ | ۳:۱۲:۳۶
با سلام
چنانچه مخالفت پدر ایشان با ازدواج دخترشان غیرموجه بوده است، اقدام قضایی دختر دارای پشتوانه قانونی و صحیح است؛ در خصوص محروم کردن فرزندان از ارث نیز این اقدام فاقد وجاهت قانونی است و پدر نمی تواند فرزندان خود را از ارث محروم کند؛ وصیت ایشان نیز صرفا نسبت به یک سوم از اموالشان موثر خواهد بود. در خصوص تأمین جهیزیه نیز موضوع تابع عرف است و الزام قانونی در خصوص ضرورت و میزان تامین جهیزیه توسط خانواده عروس وجود ندارد؛ نهایتا پیشنهاد ما این است که ضمن دعوت کردن از عموی محترمتان به آرامش، از ایشان بخواهید تصمیمی منطقی و بدور از تعصب و افراط و تفریط اتخاذ کنند و چنانچه طرف مقابل مشکل اخلاقی ندارد و توانایی اداره زندگی را داراست، به مقوله انتخاب همسر توسط فرزندشان بعنوان حق قانونی دختر احترام بگذارند.
موفق باشید
- توسط: شهرام تقی زاده
- ۱۴۰۰/۹/۱ | ۰:۰:۵۶
سلام درصورت مخالفت غیر موجه پدر ویا جد پدری برای ازدواج دخترباکره با فرد صالح ازطریق دادگاه خانواده میتوان مجوز ازدواج گرفت. مسئله ارث وجهیزیه مقوله جداگانه است.