درخواست مشاوره رایگان در زمینه طريقه اعتراض به وثيقه
- توسط نیما
- ۱۴۰۰/۶/۸ | ۱۲:۲۹:۵۵
- 3 پاسخ
- توسط: سینا قهرمان
- ۱۴۰۰/۶/۱۰ | ۱۷:۵۶:۴۷
مقام تعقیب و تحقیق برای جلوگیری از فرار یا اخفای متهم و در دسترس بودن او و حفظ حقوق بزه دیده تضمیناتی را به حکم قانون اتخاذ میکند که کیفیات انها متفاوت است از جمله قرار بازداشت موقت، قرار وثیقه، قرار کفالت، قرار الزام به حضور با تعیین وجه التزام، قرار الزام به حضور با قول شرف ودر خصوص قسمت دوم سوال نیز میتواند ظرف ۱۰ روز پس از ابلاغ دستور دادستان با استناد به یکی از بند های موجود در ماده 235 ایین دادرسی کیفری اعتراض خود را مطرح کند و مرجع رسیدگی به این اعتراض دادگاه کیفری دو می باشد.
- توسط: مازیار درکه
- ۱۴۰۰/۶/۸ | ۲۰:۲۲:۴۳
در مرحله تحقیق و تعقیب یا مرحله دادسرا با عنایت به اینکه در برخی جرایم تحقیق و تعقیب تحت صلاحیت دادگاه کیفری یک می باشد مرجع تحقیق و تعقیب دادسرا نیست، مقام تحقیق (حسب مورد بازپرس یا دادیار یا قاضی) برای در دسترس بودن متهم و احیاناً برای جلوگیری از فرار یا اختفای وی یا تضمین حقوق بزه دیده برای جبران ضرر و زیان وی اقدام به صدور قرار تامین کیفری متناسب می نماید. که این قرارهای تامین کیفری متفاوت هستند و عبارتند از: قرار بازداشت موقت، قرار وثیقه، قرار کفالت، قرار الزام به حضور با تعیین وجه التزام، قرار الزام به حضور با قول شرف...به جز اینها قانون گذار جدید چند قرار دیگر هم در قانون آیین دادرسی کیفری مورد تاسیس قرار داده که خیلی مورد استعمال نیست. اما در هر حال مهم ترین و پرکاربرد ترین قرار تامین کیفری قرار وثیقه است و شدیدترین آنها قرار بازداشت موقت می باشد چنانچه متهم یا وثیقه گذار اعتراضی داشته باشند ظرف 10 روز پس از ابلاغ دستور دادستان می توانند اعتراض کنند و مرجع رسیدگی به این اعتراض دادگاه کیفری دو می باشد.
- توسط: مسیح اقاداودی جلفایی
- ۱۴۰۰/۶/۸ | ۱۵:۲۲:۳۹
با سلام فلسفه آن جلوگیری از فرار متهم است و اینکه در تمامی مراحل رسیدگی تا اجرای حکم در مراجع حاضر شود و الا وثیقه به نفع دولت ضبط می شود.
ماده ۲۲۶
متهمی که در مورد او قرار کفالت یا وثیقه صادر میشود تا معرفی کفیل یا سپردن وثیقه به بازداشتگاه معرفی میگردد؛ اما در صورت بازداشت، متهم میتواند تا مدت ده روز از تاریخ ابلاغ قرار بازپرس، نسبت به اصل قرار منتهی به بازداشت یا عدم پذیرش کفیل یا وثیقه اعتراض کند.