درخواست مشاوره حقوقی فوری در خصوص امکان تقسیم ماترک متوفی(خاله) بین خواهرزاده ی دختر و پسر
- توسط فرشاد
- ۱۴۰۰/۶/۵ | ۱۸:۵۴:۳۲
- 4 پاسخ
- توسط: محمد قدیری
- ۱۴۰۰/۶/۱۱ | ۸:۳۰:۵۲
باسلام
طبق قانون مدنی با بودن وارث طبقه مقدم، وارث طبقه ی بعد ارث نمیبرد.فرض سوال اینگونه است که متوفی(خاله) در طبقه ی اول هیچ وارثی ندارد و در طبقه ی دوم تنها خواهر زاده دارد،اگر متوفی(خاله) با خواهر خود از یک پدر و مادر باشند(ابوینی)باشند یا متوفی(خاله) با خواهر خود از یک پدر(ابی)باشند ماترک به نسبت ۲به ۱بین خواهر زاده تقسیم میشود، اگر متوفی(خاله)با خواهر خودفقط از یک مادر باشند سهم الارث به صورت مساوی بین خواهر زاده تقسیم میشود.
- توسط: مهدی تقوی راد
- ۱۴۰۰/۶/۸ | ۱۰:۵۲:۱۶
اگر خاله ورثه ای نداشته باشد سهم مادری نیست و به نسبت پسر ۲ و دختر۱ تقسیم میشود
- توسط: امین برنجیان اصل
- ۱۴۰۰/۶/۶ | ۱۱:۴۷:۴۵
شخص درصورتی از خاله ارث میبرد که خاله فرزند یا پدر و مادر نداشته باشد و دراین صورت سهم برادرزاده یا خواهرزاده مادری بصورت مساوی بین فرزندان(اعم از دختر و پسر)تقسیم شود و سهم برادرزاده یا خواهرزاده پدری یا پدر و مادری نیز بصورت مساوی بینشان تقسیم خواهد شد
- توسط: مسیح اقاداودی جلفایی
- ۱۴۰۰/۶/۶ | ۹:۴۹:۱۳
در صورتی که میت، خواهر و برادر نداشته باشد، سهم آنان به اولادشان می رسد به این صورت که : ۱. سهم برادر زاده و خواهرزاده مادری بطور مساوی بین آنها تقسیم میشود؛ ۲. سهم برادرزاده و خواهرزاده پدری یا پدر و مادری چنان تقسیم میشود که پسر دو برابر دختر میبرد. تذکر : اگر برادرزاده پدری یا پدر و مادری، همه از یک برادر باشند احتیاط آن است که در مقدار تفاوت میان پسر و دختر، باهم مصالحه کنند.