- توسط: خاطره السادات نبوی زاده نمازی
- ۱۴۰۰/۵/۲۶ | ۱۷:۲۳:۲۲
سلام
-متقاضی (فاقدین شناسنامه) با تسلیم یک برگ شهادتنامه مصدق متضمن مشخصات خود و والدین و فاقد شناسنامه بودن و داشتن تابعیت ایرانی که لااقل به امضاء سه شاهد رسیده باشد و ۱۲قطعه عکس (۴×۳) تنظیم سند سجلی و صدور شناسنامه را درخواست مینماید.
تبصره ۱- امضاء لااقل دو شاهد شهادتنامه باید در شهرها به گواهی دفترخانه اسناد رسمی و در بخشها و روستاها به تأیید مرجع انتظامی محل برسد.
تبصره ۲- در مورد افرادی که تحت حمایت مؤسسات عامالمنفعه قرار دارند گواهی مؤسسه مذکور ملاک پذیرش درخواست خواهد بود.
تبصره ۳- عکسها باید همانند و تمام رخ بوده و با قیافه و سن متقاضی به هنگام مراجعه مطابقت داشته باشد.
۲- علاوه بر مدارک مندرج در بند ۱ متقاضی باید حکم احراز نسب یا گواهی حصروراثت و یا اقرارنامه رسمی (موضوع ماده ۱۲۷۳ قانون مدنی) حسب مورد ارائه نماید.
۳- نماینده یا مأمور ثبت احوال باید علل عدم مراجعه به ثبت احوال جهت دریافت شناسنامه را از متقاضی سئوال و برگ درخواست (موضوع بند ۵) را به امضاء و یا اثرانگشت متقاضی برساند.
۴- نماینده یا مأمور ثبت احوال با طرح پرسشهای لازم، شناختی را که با توجه به قیافه ظاهری، لهجه و اصطلاحات بکار برده شده و سایر امارات و قرائن نسبت به هویت متقاضی بدست میآورد همراه با نظر خود در پرسشنامه درج نماید.
۵- برگ درخواست صدور شناسنامه ویژه افراد فاقد شناسنامه (نمونه شماره یک) از لحاظ موارد مندرج در آن و مشخصات کامل ابوین، خواهران و برادران و در صورت لزوم سایر منسوبین تکمیل میگردد.
تبصره- محل تولد متقاضی فاقد شناسنامه باید استعلام و دقیقاً در نمونه شماره یک درج گردد.
۶- در مورد اشخاصی که به موجب حکم محکمه رشید شناخته شدهاند بدون رعایت محدودیت سنی (۱۸ سال تمام) از نمونه شماره یک استفاده خواهد شد.
در صورت ارائه شناسنامه والدین و برادران و خواهران، پس از تأیید اصالت و احراز تعلق آنها تصویر شناسنامههای ارائه شده و یا رونوشت اسناد آنان ضمیمه برگ درخواست میگردد و اصل شناسنامه مسترد میشود.
آنچه که باید در این درخواست (فاقدین شناسنامه) مورد توجه قرار بگیرد این امر است که به موجب بخشنامه ۱۳۳۷۸/۱۱/۲- ۵/۲/۱۳۹۵ معاونت امور اسناد هویتی که اشعار میدارد: «چنانچه از طریق آزمایش DNA نسب فرد فاقد شناسنامه یا افرادی که تابعیت آنها مشکوک است به پدر ایرانی احراز شود در این صورت منطقاً تردیدی در تابعیت شخص نیست و ضوررتی به طرح پرونده در شورای تأمین نمیباشد.» لذا به منظور تسریع در روند رسیدگی به پرونده های موضوع ماده ۴۵ قانون ثبت احوال، چنانچه متقاضی، نسبت به آزمایش DNA اقدام نموده و نتیجه مثبت را ارائه نماید مراتب به منزله اثبات نسب به پدر ایرانی قلمداد و پرونده در کمیسیون سه نفره استان جهت تنظیم سند سجلی و صدور شناسنامه مطرح میشود. لذا پیشنهاد میشود در خصوص این اشخاص آزمایش مزبور در ابتدا انجام و سپس اقدام به اخذ سند سجلی به شرح بیان شده نمود.