مشاوره حقوقی طلاق و مطالبه هدایای دوران نامزدی
- توسط ارشان
- ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ | ۱۴:۶:۵۶
- 5 پاسخ
- توسط: فائزه رفیعی
- ۱۴۰۰/۵/۳ | ۲۳:۱۵:۳۱
باسلام اگر طلاها قبل از عقد به زوجه داده شده باشد هدایای دوران نامزدی می باشد و درصورت به هم خوردن قابل مطالبه است. اگر عین هدیه موجودباشد قابل استرداد است درصورتی که تلف شده باشد قیمت یا مثل قابل مطالبه است.
- توسط: عاطفه تاجيك
- ۱۴۰۰/۳/۱۷ | ۱۶:۱۴:۵۷
باسلام اگر اين هدايا قبل از عقد به زوجه داده شده باشدهداياي دوران نامزدي محسوب ميشود وطبق قانون اگر عين مال موجود باشد عين در غير اين صورت قيمت ان قابل استرداد است مگر بدون تقصير نامزد تلف و با نامزدي با فوت طرفين بهم بخوري اما هداياي پس از عقد شامل عقد هبه خواهد بود وشرايط ديگري دارد
- توسط: علیرضا باقری دیزج
- ۱۴۰۰/۱/۲۱ | ۹:۳۵:۱۹
ماده ١٠٣٧ قانون مدنی بیان میدارد:
“هر یک از نامزدها در صورت بهم خوردن وصلت منظور هدایایی را که به طرف دیگر یا ابوین او برای وصلت منظور داده است مطالبه کند اگر عین هدایا موجود نباشد مستحق قیمت هدایایی خواهد بود که عادتا نگه داشته می شود مگر اینکه آن هدایا بدون تقصیر طرف دیگر تلف شده باشد.”
ماده ١٠٣٨ قانون مدنی بیان میدارد:
“مفاد ماده قبل از حیث رجوع به قیمت در موردی که وصلت منظور در اثر فوت یکی از نامزدها بهم بخورد مجری نخواهد بود.”
بنابر دو ماده فوق مشخص می گردد هدایایی که مصرف شدنی است مانند عطر یا ادکلن، قابل استرداد نمی باشند اما در مورد هدایایی که عادتا قابل نگهداری هستند و به اصطلاح مصرف نشدنی می باشند مثل انگشتر و …، طرفی که هدایا را به طرف مقابل داده است، حق مطالبه و استرداد آنان را دارد مگر در دو مورد:
بهم خوردن نامزدی در اثر فوت یکی از طرفین
تلف شدن هدیه بدون تقصیر گیرنده آن
همچنین مطابق با مواد فوق میتوان نتیجه گرفت که هدایایی که نامزدها یا والدین آنها، در دوران نامزدی به یکدیگر داده اند، در تمام موارد قابل مطالبه نیست مگر اینکه یکسری شرایط وجود داشته باشد. شرایطی که استرداد هدایای دوران نامزدی ممکن است عبارتند از:
هدایای دوران نامزدی بدلیل نیت وصلت میان طرفین رد و بدل شده باشد.
نامزدی کاملا بهم خورده باشد و طرفین دیگر قصد ازدواج نداشته باشند.
بهم خوردن نامزدی بعلت فوت یکی از طرفین نباشد.
هدایایی که قابل نگهداری هستند اگر عین آنها موجود باشد، عین همان هدایا باید برگردانده شود اما اگر عین آن موجود نباشد و بدون تقصیر گیرنده تلف شده باشد، می بایستی قیمت آنان پرداخت شود.
در نتیجه شما با اقرار کتبی که آنها به شما دادن و فاکتور خرید تمام هدایای که قابل نگهداری هستند مثل انگشتر طلا و ... را با دادخواست استرداد هدایای نامزدی به دادگاه ارائه نمایید.
- توسط: زینب زینلی
- ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ | ۱۴:۳۰:۴۱
در صورت لزوم ، با موسسه تماس بگیرید کد وکیل ۲۴۴۹۴
- توسط: زینب زینلی
- ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ | ۱۴:۲۱:۱۹
با سلام، طبق قانون مدنی هدایای نامزدی بعد از به هم خوردن از طرف و ابوین قابل وصول است، اگر عین وجود داشته باشد، اگر نه باشد قیمت آن در صورتی عادتا قابل نگه داری باشد، مگر اینکه بدون تقصیر تلف شود که قابل وصول نیستش.