مشاوره حقوقی در خصوص حکم رشد
- توسط سفا
- ۱۳۹۹/۱۲/۱۹ | ۱۲:۲۶:۱۷
- 3 پاسخ
- توسط: امید نوریان
- ۱۴۰۱/۱۰/۱۶ | ۲۳:۴۸:۲۵
سلام و درود
در قانون سن رشد ۱۸ سال محسوب میشه،
یعنی در حال حاضر که شما ۲۰ سالتونه به سن رشد رسیدین،،
طبق قانون برای ازدواج دختر باکره اجازه پدر و یا جد پدری لازمه،
و اگر در قی حیات نیستن شما باید منتظر حکم دادگاه در این خصوص باشید، یعنی اجازه منوط به حکم دادگاه هستش
- توسط: علیرضا باقری دیزج
- ۱۴۰۰/۱/۸ | ۱۱:۳۷:۲۰
اول اینکه عجله نکنید و ممکن است حکم دادگاه طول بکشه و یک هفته کم است. دوما شما 20 ساله هستید و در رویه دادگاهها و سایر محاکم و ادارات، رسیدن به سن ١٨ سالگی را سن رشد می دانند و نیازی به گرفتن حکم رشد ندارید. سوما ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی، پس از طلاق زوجین از یکدیگر اولویت حضانت کودک، چه دختر و چه پسر را تا ۷ سالگی با مادر دانسته و بعد از آن به پدر واگذار میکند، سن حضانت طفل طبق قانون برای دختران ۹ سالگی و برای پسران ۱۵ سالگی به عنوان سن حضانت در نظر گرفته شده است و از طرفی چون حضانت شما با مادرتان است ولی حضانت با اجازه ازدواج فرق دارد و مادرتان نمی تواند اجازه ازدواج شما رو بدهد در ازدواج طبق ماده ۱۰۴۳ قانون مدنی :
«ازدواج دختر باکره اگر چه به سن بلوغ رسیده باشد منوط به اجازه پدر یا جد پدری او است .»
در صورتی که پدر یا جد پدری اش در قید حیات نباشد اجازه مادر و بقیه اعضای خانواده شرط نیست و دختر دیگر نیازی به اجازه کسی برای ازدواج ندارد و باید کسب اجازه از دادگاه کند.
به موجب ماده ۱۰۴۴ قانون مدنی در صورتی که ولی دختر در دسترس نبوده و مسافر یا غایب یا در جنگ باشد دختر میتواند با مراجعه به دادگاه خانواده، و ارائه دادخواست و ذکر این نکته که علت غیبت پدرش چیست، از دادگاه اجازه ازدواج بگیرد.
و در نتیجه شما باید منتظر جواب دادگاه برای ازدواجتون باشید.
- توسط: امیر ضیغمی
- ۱۳۹۹/۱۲/۱۹ | ۱۴:۵۲:۳۷
سلام و ارادت - خیر ، یا پدر یا جد پدری ( پدر پدر ) بایستی اذن ازدواج بدهد که اگر به هر دو دسترسی ندارید بایستی منتظر اذن دادگاه بمانید .کد مشاور : ۲۴۹۲۳