مشاوره حقوقی در خصوص فرستادن عکس بدون اجازه صاحب عکس
- توسط سهراب
- ۱۳۹۹/۱۱/۹ | ۱۰:۴۸:۴۳
- 3 پاسخ
- توسط: ناصر مجاهد
- ۱۳۹۹/۱۱/۱۱ | ۱۱:۱۰:۴۸
در ابتدا باید این نکته را درنظر گرفت اشخاصی که عکس و یا فیلم های خصوصی دیگران را با رضایت آنها در فضای مجازی انتشار میدهند یا در شبکه های ارتباطی مانند اینستاگرام قرار میدهند جرم تلقی نشده و مجازاتی ندارد مگر اینکه حتی با وجود رضایت تصاویر و صور قبیحه و مستهجن باشند ، همچنین اگر شخصی اقدام به انتشار تصاویر و فیلمهای خود در فضای مجازی کند مجازاتی ندارد مگر اینکه این تصاویر مستهجن باشند که برخورد قانونی میشود.
۲.باید توجه داشت که جرم انتشار تصاویر خصوصی دیگران در زمره جرایم با جنبه خصوصی قرار میگیرد و حتما باید شاکی خصوصی وجود داشته باشد تا از طرق قانونی قابل تعقیب و پیگیری باشد و اگر صاحب تصاویر که شاکی است این موضوع را از طریق قانونی اقدام به پیگیری نکند و شکایتی طرح نکند پرونده ای تشکیل نمیشود و پرونده مسکوت خواهد ماند.
۳.در صورتی که صاحب تصاویر قصد شکایت داشته باشد ابتدا میتواند به دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی قوه قضائیه مراجعه کرده و برای طرح شکوائیه باید ادله و مسندات موجود را همراه خود ببرد که میتواند اعم از متن پیامک، متن های فرستاده شده از طرف تهدید کننده برای انتشار تصاویر ، شهود و… است را لازم است همراه داشته باشد.
۴.پس از ثبت مشخصات فرد تهدید کننده شکوائیه خود را ثبت کند، پس اینکه شکوائیه طرح شد براساس محلی که شکوائیه در آن جا طرح شده و پرونده تشکیل شده به دادسرای مربوطه ارجاع داده میشود (مثلا اگر محل تهران باشد دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم رایانه ای) و تحقیقات قانونی جهت اثبات صحت ادعا و ادله ی شخص شاکی آغاز میشود.
۵. در صورتی که دادیار پرونده تشخیص دهد برای متهم قرار مجرمیت صادر میشود و برای وی وثیقه تعیین شده و ابلاغیه ای جهت جلب به دادرسی برای او صادر میشود .این قرار تا ۱۰ روز پس از ابلاغ به وی قابل اعتراض خواهد بود. پس از آن پرونده به دادگاه ارجاع میشود تا قاضی برای آن وقت رسیدگی تعیین نماید.
در جلسه رسیدگی ادله ومستندات شاکی و همچنین دفاعیات متهم مطرح و رسیدگی میشود و پس از آن که دادگاه رای مقتضی را صادر نمود این رای تا ۲۰روز قابل اعتراض و تجدیدنظر خواهی میباشد و درصورتی که هریک از طرفین در مهلت قانونی نسبت به رای صادره اعتراض داشته باشند پرونده به دادگاه تجدید نظر ارجاع میشود. پس از صدور رای .تجدیدنظر، رای قطعی گردیده و برای اجرا به واحد اجرای احکام دادگاه ارجاع داده میشود
- توسط: ناصر مجاهد
- ۱۳۹۹/۱۱/۱۱ | ۱۱:۴:۲۴
قانون جرایم رایانهای مصوب ۱۳۸۸ در این خصوص تعیین تکلیف کرده است:
مطابق ماده ۱۷ قانون مذکور، هر کس بهوسیله سامانههای رایانهای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا دسترس دیگران قرار دهد، بهنحوی که منجر به ضرر یا موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
حال اگر کسی فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را بهوسیله سامانههای رایانهای یا مخابراتی، تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر نماید یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که موجب هتک حیثیت او شود، طبق ماده ۱۶ قانون جرایم رایانهای به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
طبق تبصره ذیل همین ماده، اگر تغییردادن عکس یا صوت یا فیلم، به آن جنبه مستهجن بدهد، مجازات مرتکب معادل حداکثر هر دو مجازات پیشگفته خواهد بود.
- توسط: یوسف نیکو
- ۱۳۹۹/۱۱/۱۰ | ۱۱:۳۱:۳۳
سلام طبق ماده ۶۶۹ قانون مجازات قابل هر نوع تهدید قابل تعقیب و مجازات هستش و بین ۷۴ ضربه شلاق دوماه تا دوسال زندان داره البته طبق تبصره اصلاحی ۱۳۹۹ماده۱۰۴مجازات زندان تا نصف قابل تخفیف بنابراین میتوانید شکایت تنظیم و با مستندات به مرجع قضایی ارائه نمایید