- توسط: بهرنگ محبوبی
- ۱۳۹۹/۱۱/۵ | ۱۳:۲۰:۱۷
با سلام و ارادت بدور از حشو و زوائد:
1-زد و خورد باید توسط گزارش مامور و تماس شما با 110 گواهی گردد 2- سریعا میبایست معرفینامه به پزشکی قانونی اخذ شده و تحت عنوان ضرب و جرح عمدی شکایت کیفری ثبت نموده و حکم دیه دریافت کنید 3- پس از دریافت حکم بر پرداخت دیه میتوانید با استفاده از شروط 12 گانه ی عقد نامه با استناد به عسر و حرج زوجه دادخواست طلاق دهید مراجع قضایی با یکبار ضرب و جرح سطحی حکم نمیدهند ولی گرفتن طلاق با شرایط با توجه به متن سوال شدنی است موفق باشید
- توسط: محمد نوازنی
- ۱۳۹۹/۱۱/۴ | ۱۴:۲:۵۸
با سلام.
با توجه به سوال مطرح نموده توسط شما بانوی گرامی، در حقیقت، آنچه به زن حق طلاق میدهد، سختی و مشقت زیادی است که با توجه به سوء رفتار و ضرب و شتم و دست بزن مرد، برای زن ایجاد میشود.
نکته مهم در مورد طلاق به علت اینست که اثبات سختی غیرقابل تحمل برای زن، به عهده زوجه قرار داده شده است، ولی در مورد طریقه اثبات آن مقرره خاصی وجود ندارد. بنابر این، زن میتواند از هر طریقی که بتواند دادگاه را اقناع نماید بهره بگیرد. پس زوجه میتواند ضرب و شتم و خشونت مستمر زوج را از طریق اقرار صریح یا ضمنی شوهر، شهادت شهود و یا گرفتن رای محکومیت ضرب و جرح، از دادگاه کیفری اثبات نماید.
نکته دیگر این که ، گواهی پزشکی قانونی کافی نیست
البته نکته قابل تذکر این است که در اثبات ضرب و شتم صرفاً گواهی پزشکی قانونی، هر چند مبنی بر وقوع ضرب و شتم از سوی زوج باشد، به تنهایی کفایت نمیکند و نیز نمیتواند ثابت کننده ضرب و شتم برای دادگاه باشد. ملاک دادگاه های خانواده که صلاحیت رسیدگی به موضوع طلاق را دارند عموماً رای دادگاه کیفری یا کیفرخواست دادسرا است و نه صرفا برگه اخذ شده از پزشکی قانونی.
پس لازم است بدانیم اگر زوجهای صرفاً به دریافت گواهی پزشکی قانونی اکتفا نماید (هرچند گواهی به نفع او نیز باشد) و دعوی را در دادسرا و دادگاه ادامه ندهد، دادگاه خانواده به آن گواهی ترتیب اثر نخواهد داد. حتی در صورتی که زوجهای بخواهد از ادامه روند صرف نظر و گذشت کند بهتر است در دادسرا تقاضای ترک تعقیب کند تا در صورتی که مجدداً سوء رفتاری از سوی مرد مشاهده شد، بتواند پرونده ضرب و شتم را دوباره به جریان اندازد.