مشاوره حقوقی عنوان مجرمانه نوشتن نامه عاشقانه توسط خانم به مرد بیگانه
- توسط افسون کاویانی
- ۱۳۹۹/۱۰/۶ | ۱۶:۱۴:۲۱
- 4 پاسخ
- توسط: فاطمه موسوی نژاد
- ۱۳۹۹/۱۰/۶ | ۲۳:۵۱:۱۱
با سلام
نوشتن نامه یا پیام عاشقانه خیانت محسوب شود منتها بر حسب نوع نامه ومطالبی که نوشته شده مجازات توسط قاضی تعیین میشود
- توسط: مسعود حمیدی
- ۱۳۹۹/۱۰/۶ | ۱۶:۲۵:۲۳
باسلام ارتباط نامشروع موضوع ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی طفینی است و سؤال بهطوری تنطیم شده که نوشتن نامه عاشقانه از طرف زن را دلیل وجود رابطه نامشروع دانسته است؛ اما چنانچه صرفاً زن نامه عاشقانه را به مرد نوشته و از مرد عملی که حکایت از ارتباط نامشروع باشد سر نزند، بزه رابطه نامشروع محقق نشده است؛ زیرا این فعل عاشقانه یک طرفه است و ارتباطی با طرف مقابل ندارد. پس از این جهت از مصادیق ماده ۶۳۷ نیست. در پاسخ به اینکه زن با نوشتن نامه مرتکب فعل حرام شده و باید تعزیر شود باید گفت طبق اصل ۳۶ قانون اساسی که حسب مفاد آن حکم به مجازات و اجرای آن باید تنها از طریق دادگاه صالح و به موجب قانون باشد و ماده ۲ قانون مجازات اسلامی که هر فعل یا ترک فعلی که در قانون برای مجازات تعیین شده باشد جرم محسوب میشود، منطبق با قانون نیست.
- توسط: الهام جاویدانی
- ۱۳۹۹/۱۰/۶ | ۱۶:۲۴:۱۳
باسلام برابر ماده ۲۱۴ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری و اصل ۱۶۷ قانون اساسی قاضی موظف است حکم هر قضیه را در قوانین موضوعه بیابد و اگر نیابد با استناد به منابع معتبر اسلامی یا فتاوی معتبر حکم قضیه را صادر کند. لذا باتوجه به تکلیف مذکور و با عنایت به اینکه فعل حرام نیز در خصوص سؤال مطروحه برابر منابع فقهی از جمله تحریرالوسیله حضرت امام قابل تعزیر است؛ لذا عمل ارتکابی جرم و قابل تعزیز است.
- توسط: سید علی موسوی
- ۱۳۹۹/۱۰/۶ | ۱۶:۲۲:۳۹
باسلام صرف نوشتن نامه عاشقانه جرم محسوب نمیشود و رابطه نامشروع نیست به آن جهت که در بزه ارتباط نامشروع وجود رابطه فیزیکی و جسمانی از تقبیل و مضاجعه و غیره بین متهمان شرط است که در مانحنفیه چنین رابطهای وجود ندارد و عمل انتسابی مشمول ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی نیست؛ : فعل ارتکابی مشمول فعل حرام موضوع ماده ۶۳۸ قانون یاد شده نیز نیست چرا که در ماده مذکور مقنن شرط علنی بودن فعل ارتکابی را لازم دانسته که این شرط نیز وجود ندارد و باتوجه به اینکه فعل ارتکابی در هیچ یک از قوانین جزایی جرم و قابل تعقیب تلقی نشده، لذا به استناد اصل قانونی بودن جرم و مجازاتها و اصل برائت، اصل تفسیر به نفع متهم و قاعده فقهی قبح عقاب بلابیان جرم محسوب نمیشود.