مشاوره حقوقی آنلاین توهین
- توسط ابراهیم قاسم نیا
- ۱۳۹۹/۹/۲۹ | ۱۷:۳۶:۴۰
- 4 پاسخ
- توسط: حمیده جعفری
- ۱۳۹۹/۱۰/۱ | ۲۰:۵۳:۱۷
در صورتی که شخصی که مورد توهین قرار گرفته شکایت خود را مطرح نکند و فوت کند به معنی گذشت ضمنی می باشد و ورثه نمی توانند شکایت کنند
- توسط: محمدحسین حاتمی
- ۱۳۹۹/۹/۲۹ | ۲۰:۴۶:۱۵
با سلام، چنانچه توهین مذکور در سوال مشمول ماده 608 تعزیرات باشد میتوان اینگونه پاسخ داد: در جرايم تعزيري قابل گذشت هرگاه متضرر از جرم در مدت يك سال از تاريخ اطلاع از وقوع جرم ، شكايت نكند ، حق شكايت كيفري او ساقط مي شود. هرگاه متضرر از جرم قبل از انقضاي مدت مذكور فوت كند و دليلي بر صرف نظر وي از طرح شكايت نباشد هر يك از ورثه وي در مهلت شش ماه از تاريخ وفات حق شكايت دارد .
- توسط: مسعود حمیدی
- ۱۳۹۹/۹/۲۹ | ۱۷:۴۹:۰
باسلام با توجه به ماده 727 قانون مجازات اسلامی، توهین به افراد از جمله جرائم تعزیری است و تعقیب کیفری مرتکب منوط به شکایت شاکی میباشد و با فرض عدم شکایت او در زمان حیات، تعقیب کیفری منتفی است و با شکایت ورثه نمیتوان مرتکب را تعقیب کرد بدین لحاظ نظریه اکثریت مورد تأیید است.
- توسط: سید علی موسوی
- ۱۳۹۹/۹/۲۹ | ۱۷:۴۶:۱۸
باسلام حق شکایت وراث از قبل مورث که خود تا زنده بوده از این حق استفاده نکرده است در مقررات شرعی و قانونی در خصوص جرائم تعزیری پذیرفته نشده است به عبارت روشنتر این حق در تعزیرات قابل انتقال به ورثه نمیباشد از طرف دیگر عدم شکایت مورث به طور ضمنی دلالت بر گذشت دارد و شکایت وراث در واقع نوعی شکایت پس از گذشت تلقی میشود و انتقال حق شکایت به ورثه در موضوعات حدود و قصاص در قوانین جزایی کشور تصریح دارد و نمیتوان آن را به تعزیرات تعمیم داد.
اما از نظر اقلیت افراد همانطوری که حق شکایت کیفری و پیگیری شکایت در حدود و قصاص برای وراث شناخته شده است در تعزیرات هم به جهت اینکه اهانت از حقوقالناس است میتوان این حق را به وارث قابل انتقال دانست و از وحدت ملاک این مراتب میتوان گفت وراث حق شکایت کیفری دارند.