مشاوره حقوقی نحوه پرداخت اجرت المثل از سوی زوج به زوجه
- توسط عبدالله رهبر
- ۱۳۹۹/۹/۲۵ | ۱۶:۵۹:۱۷
- 3 پاسخ
- توسط: علیرضا باقری دیزج
- ۱۴۰۰/۱/۱ | ۱۱:۱۸:۴۱
اجرتالمثل به معنای پرداختن اجرت کارهایی است که زن در خانه شوهر انجام داده در حالی که این امور از وظایف شرعی او نبوده و برای این کار قصد تبرع (مجانی بودن) نیز نداشته باشد. در این موارد، شوهر موظف به پرداخت اجرتالمثل این کارها است. این اجرت به حکم قانون و متناسب با کارهایی است که زن در خانه انجام داده و پرداخت آن ارتباطی با دارایی شوهر ندارد و در هر صورت باید پرداخت شود.
شرایط مطالبه اجرت المثل زن در زندگی مشترک :
چند نکته بسیار تاثیر گذار است اولا زوجه (زن) باید ثابت کند که در منزل کارهایی را انجام داده که وظیفه او نبوده است ثانیا به دستور شوهر اقدام به این کارها می کرده است و ثالثا قصد اینکه به صورت رایگان باشد نداشته است. به تعبیر حقوقی تبرعی نبوده یعنی رایگان نبوده است.
اگر رای قطعی محکومیت پرداخت اجرت المثل صادر شده باشد و سپس اجراییه صادر شود و ظرف یک ماه از آن تاریخ زوج اقدام به پرداخت یا دادن دادخواست اعسار از پرداخت اجرت المثل نداده باشد به تقاضای زوجه، دادگاه حکم جلب شوهر (زوج) را صادر می کند.
اگر شوهر مالی نداشته باشد می تواند با دادن دادخواست تقسیط اجرت المثل از دادگاه تقاضای قسط بندی مبلغ محکومیت اجرت المثل را کند و در صورت بودن شرایط اعسار، دادگاه حکم بر تقسیط صادر می کند. البته به شرطی که زوج مالی برای توقیف و پرداخت نداشته باشد.
- توسط: پویا میرزائی
- ۱۳۹۹/۱۲/۲۹ | ۱۶:۳۰:۱۹
با سلام
سوالتون دقیقا متوجه نشدم ولی اجرت المثل همان کارای هست که زن در خونه شوهر به دستور وی انجام داده که وظیفه شرعیه زن نبوده میتواند اجرت المثل بگیرت.
موفق باشید
- توسط: فاطمه موسوی نژاد
- ۱۳۹۹/۹/۲۵ | ۱۷:۳۳:۲۴
با سلام
اگر زوجه درخواست مطالبه ی اجرت المثل را کند بر حسب سالهای زندگی وکارهایی که به دستور زوجه انجام داده توسط دادگاه وکارشناس تعیین میشود