مشاوره حقوقی وکالت در طلاق و حضانت
- توسط راهیمنان
- ۱۳۹۹/۹/۱۲ | ۱۵:۳۸:۱۹
- 6 پاسخ
- توسط: علیرضا باقری دیزج
- ۱۴۰۰/۱/۲۳ | ۹:۵۱:۵۵
اولا یکی از دلایلی که در آن زن حق طلاق را می تواند به دست بیاورد طلاق زن از شوهر معتاد است. اعتیاد یکی از مواردی است که قانون به واسطه ابتلای مرد به اعتیاد، حق طلاق را به زن می دهد در قانون مدنی ، قانونگذار به زوجه (زن) این حق را داده است که در صورت اثبات کردن اعتیاد زوج(مرد)به هرنوع مواد مخدر و احیانا مشروبات الکلی از راه عسر و حرج می تواند طلاق بگیرد . حتی اگر با مخالفت و مقاومت شوهر روبرو شود و مرد از طلاق دادن امتناع کند. با حمایت قانونگذار، طلاق گرفتن زن از شوهر معتاد با ارائه شواهدی به دادگاه قابل انجام است.عسر و حرج در حقیقت شرایطی است که ادامهٔ زندگی برای زن بسیار دشوار است. در این حالت زن مستند به ماده ۱۱۲ قانون مدنی نزد دادگاه خانواده اثبات مینماید که زندگی برایش دشوار گشته است و دادگاه پس از بررسی موجبات طلاق را فراهم میآورد. مهم ترین بخش در خصوص طلاق به دلیل اعتیاد مرد، بخش اثبات بیماری اوست. زن به گونهای باید از طرق اقرار صریح و یا تلویحی مرد، سوابق پزشکی ( مدارک پزشکی اثبات کننده اعتیاد) ، شهادت شهود، تحقیقات محلی، معاینه پزشکی قانونی و …. بیماری را اثبات کند و این موارد باعث اثبات دعوی و قانع نمودن قاضی میشود. در نتیجه شما می توانید بدون نیاز به گرفتن حق طلاق از شوهرتون طلاق بگیرید. دوما اگر شما می خواهید حق طلاق رو بخاطر گرفتن حضانت فرزند و حق سفر و ... بگیرید باید بگویم گرفتن وکالت زن در طلاق از مرد به دو روش امکان پذیر است یا به صورت شرط ضمن عقد نکاح که در سند ازدواج درج می شود و یا به صورت مراجعه به دفترخانه اسناد رسمی و اخذ وکالت از زوج برای گرفتن طلاق. اگر زوج خارج از کشور باشد اعطای وکالت از طریق تنظیم وکالتنامه طلاق در سفارت یا کنسولگری ایران نیز می باشد.
1- اگر وکالت به صورت شرط در ضمن عقد نکاح (سند ازدواج) باشد چون به اصطلاح حقوقی عقد ازدواج دائم، قراردادی لازم است وکالت مذکور قابل عزل نیست به عبارت دیگر مرد (موکل) نمی تواند زن (وکیل) را عزل نماید.
2- اگر وکالت بعد از عقد، و در دفترخانه به زوجه یا شخص دیگری داده شود از سوی مرد قابل عزل است. مگر این که مدت داشته باشد و تا مدت مشخص مرد حق عزل را از خود ساقط کرده باشد و یا این که در ضمن عقد لازمی وکالت اخذ شده باشد.
کامل بودن متن وکالتنامه بسیار اهمیت دارد و متاسفانه بسیاری از وکالت ها که دفاتر اسناد رسمی استفاده می شود ناقص هستند. مهم در اینجا شفاف بودن وکالت در طلاق است و در تعیین تکلیف جهیزیه، اجرت، المثل، نفقه، حضانت و ملاقات فرزندان نیز در وکالت نامه مشخص شده باشد. اما از همه بدتر شرط وکالت طلاقی است که زوج به زوجه می دهد غالب آن ها دارای مشکل هستند. توصیه می شود در این خصوص با وکیل مجرب طلاق مشورت نمایید.
- توسط: محمد علی انصاری
- ۱۳۹۹/۱۰/۸ | ۱۶:۴۷:۵۰
با سلام با مراجعه به یکی از دفاتر رسمی از همسرتان وکالت طلاق را اخذ نمایید تا اختیار طلاق را عهده دار شوید و اما در مورد ده سال زندگی مشترک ،اقدام به طرح دعوی اجرات المثل ایام زوجیت نمایید،کد ۱۵۹۰۵
- توسط: مائده اسدپور
- ۱۳۹۹/۹/۱۳ | ۱۳:۴۹:۳۱
با سلام و عرض ادب
شما میتوانید با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی، اقدام به اخذ وکالت در طلاق نموده و همچنین داشتن اختیار رفتن به مسافرت را نیز در آن درج کنید. و طی یک سند رسمی از زوج بخواهید حضانت فرزندتان را به شما بسپارد.
- توسط: فاطمه موسوی نژاد
- ۱۳۹۹/۹/۱۳ | ۱۳:۸:۵
با سلام
شما می توانید از وی تعهد بگیرید وحق طلاق وحضانت فرزند ومطالبه ی مهریه کنید کد مشاور خانواده 6867
- توسط: زهرا قاسمی
- ۱۳۹۹/۹/۱۲ | ۱۸:۹:۵۹
سلام باید این کار را به وکیل مجرب دادگستری بسپارید با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی وکالت بلا عزل در طلاق تنظیم نمایید و کپی کارت ملی و شناسنامه همسرتان را به انضمام اصل وکالتنامه در اختیار داشته باشید
- توسط: محمد یزدان پور
- ۱۳۹۹/۹/۱۲ | ۱۶:۱۹:۱۴
سلام, تنظیم وکالتنامه حق طلاق می بایست حتما توسط وکیل مجرب انجام بگیرد و البته در خصوص حضانت نیز وکالت در واگذاری آن قابل انجام است.