دریافت مهریه در شرایطی که قرار است درخواست طلاق از راه دور بدهید، کمی سخت به نظر میرسد. البته با توجه به قوانین هم سخت است اما اقدامی که میتواند مسیر را برای شما سادهتر نماید این است که حتما از همان ابتدا یک وکیل استخدام نمایید. در این صورت اگر مشکلی هم پیش بیاید، وکیل میتواند آن را حل و فصل نماید. ما هم در این مقاله قصد داریم شما را با طلاق غیابی، نحوه دریافت مهریه و مراحل آن آشنا نماییم.
طلاق از راه دور به طلاقی گفته میشود که زن یا مرد در کنار هم حضور ندارند. بعضی از افراد با مقاصد مختلفی زندگی مشترک خود را ترک میکنند. یکی مهاجرت میکند، دیگری درگیر جرم شده و در زندان به سر میبرد یا به هر دلیل دیگری مفقود میشود. در این صورت طرف مقابل براساس حقی که قانون به او داده میتواند درخواست طلاق از راه دور بدهد. به این نوع جدایی، طلاق غیابی میگویند.
براساس قوانین تعریف شده در مورد غیابی طلاق گرفتن، شما از محل زندگی و آدرس طرف مقابل اطلاعی ندارید. بنابراین چون مدت طولانی از غیب شدن وی گذشته، تصمیم میگیرید تا درخواست طلاق دهید. مسئله مهم در این باره این است که حتما باید براساس شرایطی که دارید، با یک وکیل برجسته طلاق مشورت و از طریق مشاوره حقوقی، روند قانونی را طی نمایید.
شما حتی اگر خارج از کشور هم باشید میتوانید درخواست طلاق از راه دور بدهید، به این صورت که به کنسولگری یا سفارت ایران در آن کشور مراجعه مینمایید. سپس درخواست طلاق خود را با اسناد و مدارک مربوطه ارائه میدهید تا درخواست طلاق شما به صورت غیابی صادر شود.
طلاق غیابی هم میتواند از طرف زن مطرح شود هم از جانب مرد، بنابراین بسته به اینکه از طرف کدام یک مطرح شده باشد قوانین مهریه زن نیز درباره آن متفاوت است. در صورتی که زن درخواست طلاق داده باشد و از مرد حساب بانکی، ملک یا هر مال دیگری موجود باشد، دادگاه آنها را توقیف میکند. سپس با فروش آنها مهریه زن را از روی مال مرد پرداخت مینماید.
با این حال ممکن است زوج مفقود شده، هیچ مال یا پولی نداشته باشد که بتوان از روی آن مهریه زن را پرداخت نمود. در این صورت، راهی که وجود دارد این است که دادگاه طلاق را انجام میدهد و برای پرداخت مهریه منتظر اولین تغییر مهم میماند. به عنوان مثال اگر بعد از فوت والدین، به زوج ارثی برسد از آن مهریه زن پرداخت میگردد.
حالا اگر مرد درخواست طلاق غیابی دهد و دلیل آن هم ناشزه بودن زن باشد؛ پرونده باید توسط دادگاه مورد بررسی قرار بگیرد. اگر زن به دلیل عدم تمکین، ناشزه شناخته شود، نفقه او در لحظه قطع میشود اما مهریه او همچنان باید پرداخت گردد. مگر اینکه مرد توانایی مالی کافی برای پرداخت مهریه نداشته باشد که در این صورت پرداخت مهریه قسط بندی میشود.
به اجرا گذاشتن مهریه در طلاق غیابی تفاوتی با طلاق غیر غیابی ندارد. به این صورت که میتوانید از طریق اداره ثبت یا دادگاه خانواده اقدام به اجرایی نمودن مهریه خود نمایید. در قدم اول اگر انتخاب شما به اجرا گذاشتن مهریه از طریق اداره ثبت باشد، باید به دفترخانه ازدواج خود مراجعه نمایید و درخواست کتبی بدهید.
در این درخواست شما از مجرای قانونی اداره ثبت، درخواست دریافت مهریه را اعلام مینمایید. مزیتی که این روش دارد این است که هزینه کمتری نسبت به ثبت درخواست از طریق دادگاه خانواده دارد. همچنین میتوانید زوج را هم ممنوع الخروج نمایید.
در روش دیگر باید از طریق دادگاه خانواده یا شورای حل اختلاف عمل نمایید. به این صورت که اگر مهریه کمتر از ۲۰ میلیون تومان باشد شورای حل اختلاف وظیفه رسیدگی به آن را دارد، در غیر اینصورت باید از طریق دادگاه خانواده پیگیری شود. برای به اجرا گذاشتن مهریه باید اولا هزینه دادرسی را پرداخت نمایید که در حدود 3.5 درصد از مبلغ کل مهریه است.
علاوه بر این با توجه به پرونده که در مرحله بدوی، تجدیدنظر یا اعاده دادرسی بوده باید هزینه آن را هم پرداخت نمایید. در تمام این مراحل اگر یک وکیل برجسته طلاق از طریق مشاوره حقوقی تلفنی هم کنار شما باشد، میتواند در روند پرونده بسیار موثر باشد.
برای ثبت درخواست طلاق غیابی باید ابتدا به نزدیکترین دفتر خدمات الکترونیک مراجعه نمایید. سپس با ارائه مدارک هویتی مانند شناسنامه، کارت ملی و عقدنامه درخواست طلاق خود را ثبت کنید. اگر مدرکی هم دارید که میتواند به روند پرونده کمک کند، آن را هم ضمیمه نمایید.
بعد از این پرونده شما به دادگاه خانواده ارسال میشود. بعد از بررسیهای انجام شده نامهای تحت عنوان احضاریه به همسرتان ارسال میگردد. البته در صورتی که مفقود شده باشد، به آخرین آدرس معتبری که از وی در دسترس باشد، این نامه ارسال میشود. بعد از آن، اگر به نامه پاسخ داده شود که روند قانونی طلاق به شکل معمول پیش میرود. در غیر این صورت، از طرف دادگاه در روزنامههای کثیرالانتشار اعلامیه چاپ میشود.
کمتر از یک ماه بعد از چاپ این اعلامیه اگر باز هم همسر یا وکیل قانونیاش در دادگاه حاضر نشدند، فرض بر این قرار میگیرد که مفقود شده و قرار نیست خبری از او شود. پس طلاق به صورت غیابی انجام میشود و حضانت فرزندان نیز بر عهده شما قرار میگیرد. اگر حقوق ثابتی هم همسر سابقتان داشته باشد هزینههای نفقه از آن کسر شده و به حساب شما واریز میشود.
اعسار از پرداخت مهریه |
نگارش دادخواست مطالبه مهریه به نرخ روز |
نگارش دادخواست طلاق |
مهریه بدون طلاق |
نگارش دادخواست طلاق از جانب زوج |
نگارش دادخواست طلاق از جانب زوجه |
مشاوره حقوقی مهریه |
مشاوره حقوقی طلاق |
مشاوره حقوقی خانواده |
درباره ما |
شرایطی که با استناد به آنها شما میتوانید درخواست طلاق غیابی دهید، این است که اولا برای مدت بیش از شش ماه هیچ نفقهای دریافت نکرده باشید. برای اثبات عدم دریافت نفقه هم هزینههای زندگی باید از حساب شما کسر شده باشد.
علاوه بر این، اگر زوج برای مدت بیش از چهار سال مفقود شده باشد، این امکان برای زوجه فراهم است که درخواست طلاق بدهد. در نهایت هم اگر زوجه در زندگی با عسر و حرج روبرو باشد، به این معنا که در زندگی با سختیها و مشکلات زیادی روبرو باشد، میتواند درخواست طلاق دهد. مصادیق عسر و حرج شامل اعتیاد زوج، ضرب و شتم زوجه توسط زوج، زندانی شدن زوج و مواردی از این دست میباشد.
در تمام این مراحل میتوانید از مشاوره و راهنماییهای مؤسسه حقوقی وکیل تلفنی بهرهمند شوید. این مؤسسه به صورت شبانه روزی و در تمام روزهای هفته حتی ایام تعطیل آماده خدمت رسانی به شما است. فقط کافی است تا با شماره تلفنهای ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ و ۰۲۱۴۷۶۲۵۹۰۰ تماس بگیرید. علاوه بر مشاورههای حضوری و تلفنی امکان دریافت مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان نیز با وکلای این مؤسسه برای شما فراهم میباشد.