قرارداد پیمانکاری ساختمان با مصالح از جمله رایجترین قراردادهایی است که در پروژههای عمرانی به چشم میخورد. به موجب این قرارداد کارفرما اموری که برای ساخت ساختمان طی میشود را به یک شخص حقیقی یا در اغلب اوقات به یک شخص حقوقی میسپارد. این شخص که به عنوان پیمانکار در قرارداد شناخته میشود، وظیفه دارد تعهداتی که بر عهده گرفته را ظرف مدت زمان معین به اتمام برساند. طبیعتا این تعهدات به ساخت و ساز ساختمان مربوط میشوند. همچنین یکی از شروط این قرارداد نحوه تامین مصالح ساختمانی است. در قراردادهای پیمانکاری با مصالح پیمانکار میبایست نسبت به تامین مصالح اقدام کند و کارفرما نقشی در این زمینه نخواهد داشت.
بدون شک عقد قراردادهای پیمانکاری اصول خاصی دارد که بسیاری از افراد از آن بی اطلاع هستند. چنانچه مشکلی در زمان عقد قراردادهای پیمانکاری دارید، کافی است از طریق مشاوره حقوقی تلفنی این مشکل را برطرف کرده، سپس برای امضای قرارداد به توافق برسید.
قرارداد پیمانکاری ساختمان یک توافقنامه میان کارفرما و پیمانکار است تا پروژه ساخت ساختمان با موفقیت کلید بخورد. همانطور که میدانید، ساخت ساختمان از مراحل مختلفی تشکیل شده است. معمولا سازندگان ساختمان جهت پیشبرد پروژه، قسمتهای مختلف ساخت را به یک شخص حقیقی یا حقوقی واگذار میکنند. البته در بسیاری از موارد نیز پروژه ساخت و عمران به طور کامل به یک موسسه محول میشود. طبق این قرارداد شرکت موظف است تمام امور مربوط به سازه را ظرف مدت تعیین شده تکمیل نماید.
برای بسیاری از افراد این سوال مطرح میشود که دقیقا چه اموری به پیمانکار واگذار میگردد؟ این موضوع بستگی به کارفرما و نیازهای وی دارد. اما به طور معمول اموری نظیر تخریب، گود برداری، بتن ریزی، مقاوم سازی، اجرای اسکلت، قالب بندی، محوطه سازی و ساخت داربست برای اجرای نما به پیمانکار نیاز دارند. همچنین برای بسیاری از فعالیتهای داخلی مثل گچ کاری، اجرای تاسیسات برق، نصب آسانسور، لوله کشی، نقاشی، کاشی کاری و کاشت سرامیک باید از پیمانکار استفاده شود. حال این امور میتوان به صورت منفرد یا جمعی به یک یا چند پیمانکار برون سپاری شود.
از طرفی در مشاوره حقوقی قرارداد کار مشاهده میشود که قراردادهای کثیری با شرط تامین مصالح ساختمانی منعقد میشوند. قرارداد پیمانکاری ساختمان اگر با مصالح در نظر گرفته شده باشد، تامین مصالح برعهده پیمانکار بوده و کارفرما هیچ نقشی در خرید یا حمل و نقل مصالح ندارد.
طرفین قرارداد پیمانکاری ساختمان اعم از کارفرما و پیمانکار، هر یک میتوانند شامل اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند. معمولا در پروژههای کوچکتر کارفرما یک شخص حقیقی یا همان سازنده اصلی است. اما در پروژههای بزرگتر کارفرما ممکن است یک شخص حقوقی نیز باشد. در سمت مقابل همین موضوع برای پیمانکاران قرارداد نیز صدق میکند. با این وجود باتوجه به تعدد خدمات ساختمانی به نظر میرسد اغلب اوقات منظور از پیمانکار شخص حقوقی باشد. چرا که انجام اموری نظیر گود برداری، اسکلت بندی، قالب سازی و ... از عهده فرد خارج است.
تنظیم قرارداد انلاین |
مشاوره حقوقی قرارداد مشارکت در ساخت |
وکیل امور پیمان |
مشاوره حقوقی ملکی |
درباره ما |
اگر سوالی از بابت قراردادهای پیمانکاری ساختمان ذهن شما را به خود مشغول کرده است، میتوانید از طریق مشاوره حقوقی انلاین و رایگان آن را با وکلای ما در میان بگذارید. مطمئن باشید در سریعترین زمان پاسخ خود را دریافت خواهید کرد.
اگر در حال ثبت یک قرارداد پیمانکاری بابت برون سپاری امور ساخت و ساز هستید، بهتر است با نکات ریز و درشتی آشنا باشید. در ادامه به برخی از مهمترین نکات خواهیم پرداخت:
قراردادهای پیمانکاری ساختمان به همراه مصالح ساختمانی از آن جهت اهمیت دارند که به شرح مسئولیتهای طرفین همکاری میپردازند. عدم عقد قرارداد در چنین پروژههایی تنها باعث ایجاد دلخوری و اختلافات متعدد میشود، در حالی که با تنظیم یک قرارداد میتوان حدود وظایف و مسئولیتهای هر طرف اعم از کارفرما و پیمانکار را مشخص کرد.
در انتها موسسه حقوقی وکیل تلفنی برای کسب اطلاعات بیشتر شما را به دریافت مشاوره حقوقی از وکلای کاربلد مجموعه دعوت مینماید.
مشخصات طرفین قرارداد مشخصات کارفرما خانم / آقای / شرکت ---------------------- به مدیریت --------------- به شماره ملی / شماره ثبتی ----------------- متولد ------------ به نشانی -------------------------------------------- تلفن------------ مشخصات پیمانکار خانم / آقای / شرکت ---------------------- به مدیریت --------------- به شماره ملی / شماره ثبتی ----------------- متولد ------------ به نشانی -------------------------------------------- تلفن------------
موضوع قرارداد و محل اجرای آن موضوع قرارداد اجرای کلیه عملیات ساختمانی از قبیل تخریب، گودبرداری، بتن ریزی، مقاوم سازی، اجرای اسکلت، قالب بندی، محوطه سازی و اجرای داربست برای نمای ساختمان میباشد. تامین مصالح برعهده پیمانکار است. همچنین محل اجرای پروژه به نشانی ----------------------------------------- با مجوز ساختمانی به شماره -------------- مصوب -------------- بوده که پیش از امضای قرارداد به رویت پیمانکار رسیده است.
محاسبات و مشخصات فنی *این بخش مربوط به نقشهها و دستورالعملهای کارفرمای پروژه و مهندس ناظر میباشد. در این قسمت میبایست کنترل و کیفیت مصالح و برنامه زمانی پیشرفت پروژه درج گردد. همچنین مشخصات فنی نظیر متراژ ساختمان در این بخش باید وارد شود.
مبلغ قرارداد مبلغ کل قرارداد ---------------- ریال پیش بینی میگردد. *امکان شرح هزینه هر بخش از فرایند به صورت جداگانه وجود دارد.
نحوه پرداخت مبلغ ---------- ریال معادل ----------- درصد از کل قرارداد در زمان انعقاد پرداخت میشود. مبلغ ---------- ریال معادل ----------- درصد از کل قرارداد پس از اجرای 50% از کل پروژه و با تایید سرپرست کارگاه پرداخت میگردد. مبلغ ---------- ریال معادل ----------- درصد از کل قرارداد پس از اتمام پروژه و با تایید نهاد نظارتی پرداخت میگردد. مبلغ ---------- ریال معادل ----------- درصد از کل قرارداد پس از اتمام دوره ضمانت و رفع ایرادات موجود در ساختمان پرداخت میگردد.
اسناد و مدارک قرارداد این قرارداد شامل اسناد و مدارک ذیل میباشد: *در این بخش میبایست نقشه و اطلاعات تمام قسمتهایی که به پیمانکار سپرده میشود، الحاق شود.
مدت زمان قرارداد مدت زمان این قرارداد جمعا ------------- روز است که از تاریخ ---------------- شروع و در تاریخ --------------- خاتمه مییابد.
جریمه دیرکرد -----------------------
تعهدات پیمانکار -----------------------
تعهدات کارفرما -----------------------
موارد فسخ قرارداد -----------------------
*در ادامه میتوان با توجه به قرارداد خسارت دیرکرد، پرداخت مالیات، تعهدات و بسیاری از جزئیات دیگر را نیز اضافه نمود.
امضا کارفرما امضا پیمانکار
|