قانونی در سال ۱۳۶۱ برای توزیع عادلانه آب در کشور ما به تصویب رسید. در پی آن در سال ۱۳۸۹، کمیسیونی در شرکت های آب منطقه ای تحت نظارت وزارت نیرو شکل گرفت که چاه ها را بررسی می کند. وزارت نیرو این وظیفه را بر عهده دارد که برای همه چاه های بدون پروانه حفر شده پیش از ۱۳۸۵ بر طبق ظرفیت آبی و با رعایت حریم چاه های مجاز پروانه بهره برداری صادر کند. در صورتی که تخلفی صورت نگیرد، این پروانه هر سه سال یک بار قابل تمدید خواهد بود.
در صورت وجود هر گونه مشکل در این زمینه مراجعه به کمیسیون رسیدگی به آبهای زیرزمینی اولین راه حل ممکن است. اعتراض به تصمیم های گرفته شده درباره حفر چاه یا مقدار حقابه ابتدا در هیئتی سه نفره و بعد از آن در هیئتی پنج نفره در کمیسیون مطرح می شود. در ادامه درباره این کمیسیون و فرم های شکوائیه برای تحویل به این کمیسیون اطلاعات بیشتری آورده شده است. برای دریافت مشاوره حقوقی با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس بگیرید.
کمیسیون رسیدگی به ابهای زیرزمینی برای مدیریت منابع آب روی کار آمده است و در شرکت های آب منطقه ای استقرار دارد. احکام مربوط به آب های زیرزمینی را یک قاضی دادگستری صادر می کند. همه چاه ها که در کشور فعال هستند باید شناسایی شوند. این که این چاه های فعال مجاز به کار هستند یا نه باید کارشناسی شود و در صورت غیر مجاز بودن این کمیسیون است که می تواند فعالیت آن را غیر مجاز اعلام کند. یکی از شرایط فعال بودن این چاه ها کارکرد آنها برای تأمین آب کشاورزی است.
مهم ترین وظیفه کمیسیون رسیدگی به امور آبهای زیرزمینی حل اختلاف های ناشی از اجرای قانون تعیین تکلیف چاه ها است. این کمیسیون زیر نظر وزارت نیرو تشکیل می شود. قاضی، نماینده سازمان جهاد کشاورزی، نماینده شرکت آب منطقه ای از جمله افرادی هستند که در این کمیسیون تصمیم گیرنده هستند. این کمیسیون در سال 1389 جایگزین دادگاه صالحی شد که پیش از این باره حکم صادر می کرد و موجب تغییر در مکانیسم دادرسی آب شد. برای کسب بیشتر در این باره می توانید از مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته موسسه حقوقی وکیل تلفنی بهره مند شوید.
ترتیب رسیدگی به شکایت ها در کمیسیون رسیدگی به آبهای زیرزمینی
کسی که شکایتی در این باره دارد، باید شکایت کتبی خود را با رعایت دستورالعملی که وزارت نیرو ابلاغ کرده است، به کمیسیون رسیدگی به ابهای زیرزمینی تحویل دهد. دبیرخانه کمیسیون باید بعد از این که مدارک لازم به آنجا تحویل داده شد، گزارشی تهیه کند و برای اعضای کمیسیون بفرستد. این اعضا پس از بررسی مستندات ارائه شده و گزارش های ارسالی نظر کارشناسی خود را در مدت 20 روز کاری به دبیرخانه می فرستند. بعد از آن، این دبیرخانه است که در حین فرستادن گزارش و نظرهای یاد شده برای قاضی عضو کمیسیون، پرونده شکایت را در نوبت طرح در کمیسیون می گذارد.
بعد از تشکیل کمیسیون رسیدگی به ابهای زیرزمینی، قاضی رأی را با لحاظ کردن نظرهای کارشناسی دو عضو برای شاکی صادر می کند. رأی صادره به دبیرخانه ابلاغ می شود. این کمیسیون نمی تواند حکم پر و مسلوب المنفعه کردن چاه های غیر مجاز را صادر کند. بر طبق ماده 45 قانون توزیع عادلانه آب این کار ممکن نیست. به دلیل این که این مسئله جنبه کیفری دارد و از صلاحیت کمیسیون بیرون است. پیش از هر اقدامی می توان از افراد متخصص در این حوزه کمک گرفت. همچنین می توانید از مشاوره حقوقی انلاین و رایگان موسسه حقوقی وکیل تلفنی استفاده نمایید.
فرم شکوائیه باید حاوی اطلاعاتی کامل برای تقدیم به کمیسیون رسیدگی به ابهای زیرزمینی باشد. برای تنظیم این شکوائیه به طور حتم باید از افراد متخصص کمک گرفته شود. کسانی که پیش از این چنین شکوائیه ای را تنظیم کرده و بر قوانین صادر شده بر آبهای زیرزمینی مسلط هستند. فرم شکوائیه باید در دو نسخه تایپ شده تهیه شود و بعد به دبیرخانه ارسال شود. پایین فرم نیز باید حتماً امضا شده باشد. شاکی باید ضمن حضور در دبیرخانه و ارائه اصل مدارک شناسایی خود شکوائیه را امضا کند. با وجود تعذر در حضور و امضای شاکی در بیرون از دبیرخانه، شورا یا دهیاری باید امضا را تأیید کند.
نگارش نامه اداری |
هزینه نگارش شکوائیه |
مشاوره حقوقی امور اداری یا دولتی |
مشاوره حقوقی کیفری |
درباره ما |
اگر از وکیل امور قراردادها برای این کار استفاده شود، وکالتنامه باید همراه با شکوائیه به دبیرخانه ارسال شود. لازم است رونوشت برابر اصل مدارک شناسایی شاکی و وکیل نیز با این مدارک ارائه شوند. مدارک باید اصل یا رونوشت برابر اصل باشند.
نکته مهم دیگری که باید به آن توجه شود این است که نباید با پست یا حتی اتوبوسرانی ارسال شوند و باید حضوری به دبیرخانه تحویل داده شوند. در تماس با مشاوره حقوقی آنلاین به شاکی گفته می شود که به مدارکی که پس از تمام شدن فرجه قانونی ارسال شوند، ترتیب اثر داده نخواهد شد.
از دیگر شیوه های ثابت کردن منابع آب و چاه حفر شده قابل ارائه به وکیل اداره آب، استفاده از مکاتبات و مستنداتی و گزارش های کارشناس ها و اداره هایی است که در گذشته به طور مستقیم و غیر مستقیم به ویژگی های خاص منطقه اشاره کرده اند. پرسش و پاسخ فوری حقوقی می تواند راه های دیگری را برای اثبات استفاده از چاه آب در اختیار شاکی قرار می دهد.
پس از صدور رأی کمیسیون رسیدگی به ابهای زیرزمینی امکان اعتراض به آن وجود دارد. برای این کار باید به افراد متخصص، شرکت های حقوقی و وکلایی مراجعه کنید که بتوانند در ارسال اعتراض به شما کمک بسیار زیادی بکنند. تنظیم یک اعتراض حتی ممکن است از تهیه شکوائیه اولیه کار دشوارتری باشد. زیرا به تحقیق و جست و جوی بیشتری برای به دست آوردن دلایل منطقی و قانونی نیاز دارد.