موسسه وکیل تلفنی

  • واهه داودیان واهه داودیان گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۹:۲۳:۳۷ تاریخ ۱۴۰۳/۹/۳
  • واهه داودیان واهه داودیان گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۹:۲۳:۴ تاریخ ۱۴۰۳/۹/۳
  • واهه داودیان واهه داودیان گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۹:۷:۲۵ تاریخ ۱۴۰۳/۹/۳
  • مرسانا رنجبری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲:۴۳:۳ تاریخ ۱۴۰۳/۹/۳
  • فاطمه همایون منش گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۲۰:۱۵:۳۰ تاریخ ۱۴۰۳/۹/۲
  • سمانه نظریان گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۲:۲۶:۳۱ تاریخ ۱۴۰۳/۹/۱
  • Zahra Madani گرامی : پرونده حقوقی شما با موفیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۴:۴۱:۳ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۹
  • جواد سالاری گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۱۱:۵۰:۲۱ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۸
  • وکیل محمد جواد شيخي گرامی : پاسخ حقوقی شما ارسال شد ساعت ۸:۵۸:۱ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۸
  • امیرحسین میرزاخانی امیرحسین میرزاخانی گرامی : سوال حقوقی شما با موفقیت توسط اپراتور تائید شد ساعت ۸:۵۶:۳۷ تاریخ ۱۴۰۳/۸/۲۷
انجمن وکیل تلفنی

ماهیت نفقه در قانون ایران

ماهیت نفقه در قانون ایران

  • توسط هادی توکلی
  • ۱۴۰۱/۱۱/۲۲ | ۱۴:۴۱:۳۷

برمبنای قوانین ایران، یکی از مهم‌ترین وظایف مرد بعد از ازدواج؛ تامین هزینه‌های زندگی است. این تامین هزینه‌ها با عنوان نفقه در قانون شناخته می‌شود. به اندازه‌ای پرداخت این هزینه‌ها مهم است که امتناع از پرداخت آن می‌تواند یکی از دلایل طلاق و جدایی باشد. نفقه در ازای تمکن زن پرداخت می‌شود و در صورتی که زنی از شوهرش تمکین نکند، می‌توان نفقه او را پرداخت نکرد.

تامین هزینه‌های زندگی ستون اصلی و مهمی برای ادامه زندگی مشترک است. اگر قوانین مربوط به این موضوع را بررسی کنید، متوجه می‌شوید که نفقه به دو دسته از افراد تعلق می‌گیرد:

  • زوجه
  • اقارب نسبی

نفقه‌ای که به زوجه پرداخت می‌شود همانطور که گفتیم در ازای انجام وظایف زناشویی است. نفقه‌ای هم که به اقارب نسبی پرداخت می‌شود، مانند فرزند؛ براساس شغل مرد و استطاعت مالی او است.

 

 

هزینه مشاوره حقوقی

 

اگر مردی نفقه همسرش را پرداخت نکند و برای این کار هیچ ادله محکمی هم نداشته باشد، این اجازه را به زن می‌دهد که به محضر دادگاه از او شکایت کند. اگر بعد از شکایت هم مرد همچنان از پرداخت نفقه سرباز بزند، زن می‌تواند درخواست طلاق بدهد. برای رسیدگی به پرونده نفقه می‌توانید از مشاوره حقوقی با یک وکیل کاربلد استفاده کنید.

 

پرداخت نفقه بر عهده چه کسی است؟

همانطور که گفتیم نفقه هم به زوجه و هم به فرزندان مرد تعلق می‌گیرد. طبق قانون، اگر فرزند تحت حضانت مادر یا فرد دیگری هم باشد،‌ پدر باید نفقه او را پرداخت کند. نفقه زوجه را نیز شوهر پرداخت می‌کند. موضوع مهمی که در این بین وجود دارد، میزان نفقه است.

مقدار دقیق نفقه، فرد به فرد متفاوت بوده و برای سنجش آن، باید شان و نیازهای زوجه سنجیده شود. به عنوان مثال اگر زنی از طبقه مرفه جامعه باشد، میزان نفقه پرداختی به او بیشتر از زنی از طبقه ضعیف جامعه است. برای این مقدار دقیق، از یک کارشناس دادگستری کمک گرفته می‌شود.

کارشناس درباره شرایط زندگی زن و موارد موجود تحقیق می‌کند و بعد از ابلاغ نظر، مقدار آن اعلام می‌شود. در صورتی که زن بعد از اعلام مقدار نفقه، نسبت به آن اعتراض داشته باشد؛ می‌تواند ظرف یک هفته اعتراض خود را با ارائه ادله به دادگاه اعلام نماید. بعد از بررسی‌های مجدد، این بار سه نفر کارشناس تحقیق را شروع می‌کنند.

در صورتی که زن بتواند ثابت کند نفقه پرداختی و همچنین زندگی با شوهر برای او ضرر مالی به همراه دارد، دادگاه رای به عدم تمکین زن می‌دهد. در این شرایط دیگر عدم تمکین منافاتی با قطع شدن نفقه نخواهد داشت.

 

آیا عدم پرداخت نفقه جرم است؟

نفقه یکی از حقوق مالی زن در ازدواج بوده که در صورت برآورده کردن نیازهای شوهر، به او تعلق می‌گیرد. اگر زن و مردی در زندگی مشترک با هم مشکلی مانند عدم تمکین نداشته باشند؛ عدم پرداخت نفقه مرد می‌تواند مشکل‌ساز شود. براساس قانون اگر مرد نفقه را پرداخت نکند، این کار جرم محسوب می‌شود. با مجرم هم برخورد قانونی و حقوقی می‌شود.

اگر مردی به دلیل عدم پرداخت نفقه مجرم شناخته شود، به حبس تعزیری درجه 6 محکوم می‌شود. تعقیب کیفری نیز بستگی به شکایت شاکی خصوصی دارد. بنابراین اگر شاکی از شکایت خود بگذرد، اجرای حکم عقب خواهد افتاد. البته در این بین مسئله مهم‌تر این است که برای پیگیری پرونده نفقه به عنوان شاکی یا برای دفاع از خود به عنوان متهم، توصیه ما این است که حتما به یک وکیل کاربلد مراجعه کنید.

جمع آوری اسنادی که نشان دهد شما به دلیل عدم استطاعت مالی نفقه را پرداخت نکرده‌اید نه به دلیل سرپیچی، کاری بوده که باید از طریق مشاوره حقوقی تلفنی و حضور یک وکیل متخصص آن را به سرانجام برسانید.

 

 

 

وکیل دادگستری خانواده 
نگارش دادخواست نفقه
مشاوره حقوقی نفقه 
مشاوره حقوقی خانواده
درباره ما 

 

برای مطالبه نفقه چه باید کرد؟

در خصوص ماهیت نفقه در قانون ایران باید گفت که صراحتا حق زن در این مورد همیشه در اولویت بوده و نسبت به تمامی افراد دیگری که ادعای نفقه یا مال از همسر را دارند، زن در رتبه اول خواهد بود. در صورتی که مردی از پرداخت نفقه سر باز زند، همسرش می‌تواند به دادگاه مراجعه کرده و با اعلام این موضوع و طرح شکایت، از قاضی بخواهد که حقش را از شوهرش بگیرد. طبق قانون مرد ملزم به پرداخت نفقه بوده و در صورتی که همچنان اصرار بر عدم پرداخت داشته باشد، زن می‌تواند از او طلاق بگیرد.

اگر زن تخمین بزند که مبلغ نفقه تا بیست میلیون تومان است، باید برای شکایت به شورای حل اختلاف رفته و اگر مبلغ بیشتر از آن باشد، باید به دادگاه خانواده مراجعه کند. در هر صورت فراموش نکنید که اولین قدم در این مسیر این است که یک دادخواست مناسب تهیه و از طریق دفاتر پیشخوان الکترونیک قضایی به مرجع صالح ارسال نمایید. با بررسی مدارک و اسناد، دادگاه زمانی را برای طرفین مشخص کرده و در آن مرد را محکوم و او را مجبور به پرداخت نفقه می‌کند.

 

مرجع صالح برای رسیدگی به پرونده نفقه

مرجع صالح برای بررسی به هر پرونده حقوقی متفاوت بوده و باید دقت داشت که موضوع مورد نظر شما در حوزه کاری کدام دادگاه قرار می‌گیرد. با دانستن این موضوع هم از اتلاف وقت جلوگیری شده و هم پرونده زودتر در دست اقدام آن مرجع قرار می‌گیرد. پرونده نفقه از آن دست جرایمی است که ترک یک فعل باعث وقوع یک جرم شده است. یعنی یک فرد با انجام ندادن یک کاری که وظیفه‌اش بوده، کار اشتباهی کرده است. در همچین شرایطی بهتر است شاکی به دادگاه محل سکونت خود مراجعه کند، اما بهتر است که به دادگاه محل سکونت مرد رفته و شکایت خود را از آنجا پیگیری کنید.

 

 

 

مشاوره حقوقی نفقه

 

 

رسیدگی به پرونده‌های نفقه بر عهده دادگاه خانواده بوده و این مرجع صالح سعی می‌کند در کوتاه‌ترین زمان، نتیجه اولیه را به شما اعلام کند. برای اطلاع از نحوه برخورد این مرجع و همینطور چگونگی تنظیم شکایات، می‌توانید از مشاوره حقوقی انلاین و رایگان استفاده کرده و سوالات مرتبط خود را درج کنید تا در اولین فرصت مشاوران مجموعه به شما پاسخ دهند. دقت در انتخاب دادگاه و شعبه درست در نتیجه نهایی تاثیر گذار است و مهم‌تر از همه، در وقت و هزینه شما صرفه جویی می‌کند.

مؤسسه حقوقی وکیل تلفنی، به صورت شبانه روزی و در تمام روزهای هفته آماده بوده تا خدمات مشاوره خود را ارائه دهد. بنابراین فقط کافی است تا با یکی از شماره تلفن‌های 02147625900 و 09212242670 تماس بگیرید تا در سریع‌ترین زمان ممکن وقت مشاوره برای شما تعیین شود.


لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی فوق تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین
5 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 80,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
10دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 150,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
20دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 250,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
30دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 300,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
60 دقیقه مشاوره حقوقی فوق تخصصی با وکیل پایه یک دادگستری 350,000 هزار تومان پرداخت آنلاین
مشاوره حقوقی تلفنی با دکتر هادی توکلی وکیل پایه یک دادگستری 950,000 هزار تومان پرداخت آنلاین

لیست هزینه مشاوره تلفنی با برترین وکلای دادگستری

((بعد از پرداخت، وکیل پایه یک دادگستری زیر 5 دقیقه جهت مشاوره با شما تماس می‌گیرند))

جدول مشاوره حقوقی تخصصی شبانه روزی

مدت زمان مشاوره حقوقی اجرت (تومان) پرداخت آنلاین

لطفاً پس از پرداخت، لوگوی واتساپ زیر را لمس نموده و تصویر فیش واریزی را به آن ارسال نمایید تا وکیل در کمتر از ۵ دقیقه با شما تماس بگیرد.

روش پرداخت بعدی به این صورت می باشد که یکی از مبالغ فوق را به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۳۸۲۲۸۴۵۳۸ به نام هادی توکلی واریز کنید و سپس اطلاعات واریز را به شماره ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ پیامک یا واتساپ نمایید تا وکیل در کمترین زمان به خط شما تماس حاصل کند.

درخواست مشاوره تلفنی با وکیل: 02147625900

مشاوره فوری با وکیل: 09212242670

مشاوره حقوقی تلفنی 24 ساعته ارزان

02147625900

 

مشاوره حقوقی فوری شبانه روزی

09212242670

 

واحد وکالت تلفنی

 

ایمیل وکیل تلفنی

vakiltel@gmail.com

 

ایمیل مالی وکیل تلفنی

vakiltelmali@gmail.com

 

واحد گارانتی مشاوره حقوقی

hade_tavakoli@yahoo.com

 

شماره پیامک مشاوره حقوقی

30007002700242

 

واحد مشاوره حقوقی مازندران:

مازندران شهرستان آمل خیابان هراز افتاب یک ساختمان ایران مهر طبقه چهارم واحد 12 

 

قوانین و مقررات وکیل تلفنی 

مشاوره حقوقی مشاوره حقوقی تلفنی  مشاوره حقوقی فوری اورژانس مشاوره حقوقی