در این بخش از مشاوره حقوقی، به بررسی موضوع اهمال مامور در نگهداری از متهم/زندانی می پردازیم و تمامی نکات مربوط به این موضوع را مورد بررسی قرار می دهیم. در مورد مجازات اهمال مامور در نگهداری از متهم/زندانی و مراقبت از فرد بازداشتی باید گفت که کیفیت و شرایط تحقیق جرم و وقوع جرم در تعیین مجازات برای فرد بسیار تاثیر گذار است اما به صورت کلی فرد ( مامور ) از شش ماه الی سه سال زندان و یا پرداخت جزای نقدی در حدود 3 تا 18 میلیون ریال محکوم می شود. این در حالتی است که فرد در نگهداری از متهم غفلت ورزیده باشد و نقشی در فراری دادن متهم نداشته باشد. در صورتی که در جریان بررسی و رسیدگی به پرونده ثابت گردد که مامور در فرار کردن متهم مقصر بوده، مجازات او تغییر خواهد کرد و مجازات مطرح شده در بالا از باب مسامحه و اهمال مامور است.
در ادامه بحث اهمال مامور در نگهداری از متهم/زندانی به بررسی عوامل و انگیزه فرار متهمین از دست مامورین پرداخته و این عوامل را بیان خواهیم نمود.
در مواردی ممکن است مامور بدرقه در نیروی انتظامی سرباز صفر یا سربازان تازه وارد باشند که در این صورت بهتر است آموزش های لازم به آن ها داده شود تا در نگهداری از متهم مشکلی پیش نیاید. تمرد از دستورات ماموران وظیفه جرم محسوب می شود و فرار از دست نیروی انتظامی نیز مصداق همین جرم است. در نتیجه متهم به تحمل زندان محکوم می شود. ماموران نیروی انتظامی باید در هنگام بدرقه ی متهم قوانین را به خوبی اجرا نمایند، زیرا در چنین شرایطی میزان فرار متهم تا حد قابل توجهی کاهش پیدا می کند. در صورت فرار متهم از دست نیروی انتظامی، چنانچه مامور بدرقه سرباز باشد، عمل او تخلف محسوب شده و تنبیه خواهد شد.
با دریافت مشاوره حقوقی تلفنی در مورد اهمال مامور در نگهداری از متهم/زندانی می توان تمامی قوانین و مجازات های مطرح شده در این زمینه را فرا گرفت و در انجام فرایند های حقوقی از آن استفاده کرد.
یکی از مواردی که قانون آن را جرم دانسته و برای آن مجازات تعیین نموده است، جرم مساعدت در فرار متهم است. جرم مساعدت در فرار متهم ممکن است توسط نزدیکان متهم و یا توسط ماموران دولت انجام شود. این جرم با توجه به شرایط مختلف دارای مجازات های متفاوتی است. در ادامه مصادیق مساعدت در فرار متهم و اختفای متهم مورد بررسی قرار گرفته و مجازات های مطرح شده در این زمینه بیان می شود. اما به طور کلی اگر مساعدت در فرار توسط مامور دولت انجام شده باشد، فراری دهنده به مجازات تعزیری درجه 4 محکوم می شود و اگر فراری دهنده فردی به غیر از مامورین دولت باشد و یا اینکه از اقوام و بستگان متهم باشد، فرد فراری دهنده به حبس تعزیری از نوع درجه 6 محکوم خواهد شد.
چنانچه اتهامات شخص متهم احراز گردد و یا ادله ی کافی در خصوص ادعا های نسبت داده شده به او وجود داشته باشد، حکم جلب او صادر می گردد و دستور توقیف او برای اجرا به ضابطین دادگستری ارائه می گردد. در مرحله ی اول احضاریه برای او صادر می شود و چنانچه با احضاریه در دادسرا حاضر نشود، ضابطین دادگستری حضورا متهم را با خود به دادسرا می آورند. اگر فرد در دادسرا حضور پیدا نکند در واقع مرتکب جرم فرار یا تمرد شده است. برای این جرم مجازات هایی تعیین شده است که هر یک با توجه به شرایط مختلف مورد بررسی قرار می گیرد. افراد می توانند با دریافت مشاوره حقوقی در زمینه اهمال مامور در نگهداری از متهم/زندانی تمامی نکات و مصادیق مطرح شده در زمینه ی فرار متهم و قوانین آن را فرا بگیرند.
در ادامه ی بحث اهمال مامور در نگهداری از متهم/زندانیباید بیان نمود که ماموران دولت برای حفظ زندانی وظایف و اعمالی را باید انجام دهند. یکی از مصادیق مطرح شده آن است که اگر متهم به دلیل اهمال مامور در نگهداری از متهم/زندانیفرار نمایند، بدین ترتیب جرم فرار متهم صورت گرفته و دارای مجازات تعزیری از نوع درجه 5 می باشد.
یکی دیگر از مصادیق مطرح شده مربوط به زمانی است که مامور با علم و آگاهی در فرار متهم مساعدت نماید، در این حالت مجازات تغییر نموده و با توجه به جرم متهم به صورت زیر است:
-اگر متهم در برابر ضابطین قضایی مقاومت نماید و اقدام به ضرب و جرح فیزیکی ضابطین کند، این فعالیت جزء مصادیق تمرد متهم محسوب می شود و با توجه به نوع تمرد و فعالیت، مجازات او نیز متغیر خواهد بود.
-از مصادیق دیگر تمرد متهم آن است که ضابطین قضایی و دادگستری در حال جلب متهم باشند یعنی در حین انجام وظیفه باشند و فرد متهم از مقام آن ها آگاهی کافی داشته باشد.
الف: اگر متهم به قصد تهدید به ماموران اسلحه نشان بدهد، به حبس تعزیری درجه 6 متهم می شود.
ب: اگر متهم در هنگام تمرد و فرار از اسلحه استفاده نماید: حبس تعزیری درجه پنج متهم می شود.
ج: در موارد دیگر تمرد و فرار، متهم به حبس تعزیری درجه شش متهم خواهد شد.
د: مجازات فرار از زندان یا بازداشتگاه نیز دارای مجازات حبس تعزیری از نوع درجه هفت خواهد بود و چنانچه فرد در هنگام فرار اموالی را تخریب نموده باشد، به مجازات تخریب نیز متهم خواهد شد.
در مورد بررسی جرم اهمال مامور در نگهداری از متهم/زندانی موارد و نکات کلی در این زمینه بیان شد و مورد بررسی قرار گرفت. برای دریافت مشاوره حقوقی آنلاین می توان از مشاورین حقوقی و وکلای با تجربه در این زمینه استفاده کرد و در کوتاه ترین زمان ممکن و به صورت تلفنی و یا آنلاین تمامی نکات و مطالب حقوقی را در مورد فرار کردن متهم و جرم اهمال مامور در نگهداری از متهم/زندانی دریافت نمود.
انجام مشاوره حقوقی در این زمینه به فرد کمک می کند تا تمامی راهکار های حقوقی در این زمینه را فرا گرفته و امور حقوقی با سرعت بیشتری انجام شود.
مشاوره حقوقی تلفنی به سربازان نظام وظیفه |
شرایط دریافت پابند الکترونیک |
اعتراض به بازداشت غیرقانونی در بازداشتگاه ها |
درباره ما |
در صورت فراری دادن متهم محکوم به اعدام چه مجازاتی برای فراری دهنده در نظر گرفته می شود؟
اگر فراری دهنده مامور دولت باشد، برای او مجازات تعزیری از نوع درجه 4 در نظر گرفته می شود.
اگر یک متهم به دلیل اهمال و سهل انگاری سرباز فرار کند، چه مجازاتی برای سرباز در نظر گرفته می شود؟
درج تخلف و تنبیه برای سرباز در نظر گرفته می شود.
چه عواملی موجب فرار متهم می شود؟
در شرایطی ممکن است نزدیکان متهم و مامور دولت از طریق تبانی، اقدام به فراری دادن متهم کنند و در شرایطی نیز اهمال مامور در نگهداری از متهم/زندانی می تواند باعث فرار متهم شود.
مساعدت در فرار متهم چه حکمی برای فراری دهنده به همراه خواهد داشت؟
این جرم با توجه به شرایط و نوع جرم متهم و شخص فراری دهنده ( مامور دولت یا غیر از مامور دولت ) می تواند متفاوت باشد.
اگر زندانی پس از پایان دوره ی مرخصی به زندان برنگردد، مصادیق کدام جرم است؟
در این صورت از مصادیق فرار از زندان محسوب می شود.