بدون شک شما هم دو واژه «خیانت در امانت» و «اختلاس» را شنیدهاید؛ اما ممکن است در مورد آنها چیزی زیادی ندانید. خیانت در امانت، در قانون به این معناست که اموالی به یک فرد سپرده شود، ولی آن شخص از برگرداندن آن اموال اجتناب کند. این رفتار در قانون اسلامی جرم محسوب شده و مجازاتی برای آن شخص در نظر گرفته میشود. این در حالی است که اختلاس یکی از فروض جرم خیانت در امانت است؛ با این تفاوت که مرتکب اختلاس مامور دولت است و نسبت به دولت خیانت در امانت کرده است. قرار است در این مقاله در مورد فرق جرم خیانت در امانت و اختلاس صحبت کنیم. اگر میخواهید در اینباره اطلاعات بیشتری داشته باشید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
بهتر است نگاهی ساده به تعریف خیانت در امانت داشته باشیم. همانطور که گفته شد، خیانت در امانت به معنای عهدشکنی است و اگر فردی به فرد دیگری مالی را قرض بدهد و شخص دریافت کننده از برگرداندن آن امتناع بوزرد، جرم خیانت در امانت اتفاق افتاده است که طبق قانون 673 و 674 تعزیرات قانون اسلامی برای آن شخص مجازاتی در نظر گرفته میشود. استعمال، تصاحب، تلفکرن یا مفقودکردن اگر با سوءنیت مالی همراه باشد، در اصل، خیانت در امانت نامیده میشود. برای دریافت مشاوره حقوقی با شماره 02147625900 تماس بگیرید.
در پاسخ به این سوال که اختلاس چیست باید بگوییم که اختلاس یکی از جرمهایی است که در این سالهای اخیر زیاد در مورد آن شنیدهایم! به طور کلی میتوان گفت که در قانون تعریف خاصی برای اختلاس بیان نشده ولی مصداقهایی برای آن در نظر گرفته شده است. بگذارید یک تعریف دقیق و در عین حال ساده از اختلاس داشته باشیم. به بیان ساده، در تعریف اختلاس، اگر حواله و یا وجوهی در اختیار کارمندان دولتی، دیوان محاسبات کشور، نهادهای وابسته و... قرا بگیرد و آنها اموال را به نفع خود و دیگری برداشت و یا تصاحب کنند، مختلس نامیده میشوند.
از فرق جرم خیانت در امانت و اختلاس میتوان به این موضوع اشاره کرد که مجازاتی که برای اختلاس در نظر گرفته میشود، طبق تبصرههای ماده 5 قانون است. مجازات اختلاس بر اساس مبالغ اختلاس تعیین میشود و در دو دستهی حبس و جزای نقدی دستهبندی میشود. علاوه بر این مورد، در ماده 6 قانون، اگر شخصی که جرم را مرتکب شده است، مدیرکل و یا شخصی همسطح آنها باشد، برای او 6 ماه تا 3 سال انفصال موقت از خدمات دولتی در نظر گرفته میشود. در صورتی که این رفتار مجرمانه با جعل اسناد و مدارک همراه باشد، مرتکب 2 تا 5 سال حبس خواهد شد. این در حالی است که برای خیانت در امانت طبق قانون اسلامی هم مجازاتی در نظر گرفته میشود. از جمله حکم خیانت در امانت میتوان به قانون مجازات اسلامی 673 و همچنین 674 آن اشاره کرد. معولا برای شخصی که این رفتار مجرمانه را داشته است، بین شش ماه تا سه سال حبس در نظر گرفته میشود. برای دریافت مشاوره تلفنی در زمینه جرم خیانت در امانت و مشاوره حقوقی چک، سفته و اوراق میتوانید به سایت ما مراجعه کنید.
با توجه به ماده 310 و 311، برای اختلاس، متهم باید در دادگاهی محاکمه شود که جرم در حوزه آن واقع شده است. در این دادگاه شرکا و معاونینی هم که جرم کردهاند محاکمه میشوند. مرجع صالح برای رسیدگی به اختلاس، به جرم اختلاس دادگاه وقوع جرم است. به بیان ساده، یعنی اینکه دادگاهی که در آن این رفتار مجرمانه انجام شده است، دادگاه صالح به رسیدگی است. مشاوره حقوقی انلاین در موسسه حقوقی وکیل تلفنی می تواند بسیاری از سوالات شما را به صورت رایگان برطرف نماید.
برای اینکه جرم خیانت در امانت اتفاق بیافتد سه شرط باید وجودداشته باشد:
همانطو که در ابتدای مقاله شد، مجازاتی که برای خیانت در امانت در نظر گرفته میشود، معمولا بین 6 ماه تا سه سال حبس است. اما با توجه به اینکه جرم خیانت در امانت به شکلهای مختلفی اتفاق میافتد، معمولا جرم خیانت در امانت، میتواند موارد زیر باشد:
در این مطلب در مورد فرق خیانت در امانت و اختلاس به طور کامل صحبت کردیم. خیانت در امانت و اختلاس قابل پیگیری است، اما موضوع مهم در این زمینه این است که باید بلد باشید که چطور این کار را انجام دهید! برای این کار، فقط کافیست از یک وکیل کاردان و با تجربه در این زمینه مشاوره داشته باشید. البته امروزه به دلیل شرایط کرونایی، بهترین کار این است که مشاوره خود را به صورت تلفنی انجام دهید. برای دریافت راهنماییهای بیشتر در مورد وکیل کار بلد برای جرم خیانت در امانت، میتوانید از مشاوره حقوقی تلفنی ما استفاده کنید تا به صورت کامل راهنماییهایی در این زمینه در اختیار شما قرار داده شود.