قرارداد پیمانکاری و قرارداد کار دو قرارداد نسبتا رایج محسوب میشوند که به واسطه آنها کارفرمایان نیروی مورد نیاز جهت اجرای امور مدنظر خود را استخدام میکنند. طی این قراردادها کارفرمایان در ازای پرداخت مبلغی به عنوان دستمزد، امور مدنظر خود را به یک نیروی حرفه ای محول مینمایند. با این وجود میتوان حدس زد تفاوتهای زیادی میان قراردادهای کار و قراردادهای پیمانکاری وجود دارد. اتفاقا همین تفاوتها باعث تمایز نام این توافقات مکتوب شده است. "آیا میدانید تفاوت قرارداد پیمانکاری و قرارداد کار چیست؟" اگر این سوال برایتان مطرح شده باشد، این مقاله از سایت موسسه حقوقی وکیل تلفنی اطلاعات مفیدی برای پاسخ به سوالتان ارائه خواهد کرد. همراه ما باشید تا پاسخ سوالتان را دریافت کنید.
هرگونه سوالی درباره قرارداد کار و قرارداد پیمانکاری داشته باشید، میتوانید از طریق مشاوره حقوقی با وکلای وکیل تلفنی به آن پاسخ دهید. وکلای ما بهترین مشاوره را در زمینه انواع قرارداد به شما ارائه خواهند داد. ضمنا خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد. بنابراین شما میتوانید در هر ساعت از شبانه روز به وکیل دسترسی داشته باشید.
قرارداد پیمانکاری یک نوع قرارداد همکاری میان کارفرما و پیمانکار (مقاطعه کار) است که در طول آن کارفرما وظیفهی اجرای تمام یا بخشی از پروژه را به پیمانکار محول میکند. البته کارفرما در قبال برون سپاری پروژه میبایست دستمزدی را به پیمانکار بپردازد. از طرفی پیمانکار نیز موظف میشود پروژه محول شده را در طول مدت زمان معین به اتمام برساند، در غیر این صورت به ازای هر روز دیرکرد باید به کارفرما خسارت بپردازد.
در ادامه به عنوان پیش درآمدی بر تفاوت قرارداد پیمانکاری و قرارداد کار بد نیست به تعریف قرارداد کار هم بپردازیم:
قرارداد کار نوعی قرارداد همکاری میان کارفرما و کارگر است که در طول آن کارگر در قبال دریافت دستمزد (حق السعی) متعهد به انجام امور محول شده میشود. این قرارداد میتواند کتبی یا شفاهی باشد. همچنین مدت زمان عقد قراردادهای کار بسته به نیاز کارفرما میتواند موقت یا غیر موقت باشد. به عبارتی سادهتر طی یک قرارداد کار، کارفرما کاری را به صورت دائم یا موقت به کارگر میسپارد و در ازای کاری که انجام میشود، به کارگر دستمزد میپردازد. البته در قرارداد به این دستمزد حق السعی گفته میشود.
همانطور که گفته شد، علیرغم شباهتها، تفاوتهای زیادی میان قراردادهای کار و قراردادهای پیمانکاری وجود دارد. در این بخش به بررسی تمایز قرارداد پیمانکاری و قرارداد کار خواهیم پرداخت. صد البته تفاوتهای بیشتری میان این دو توافقات مکتوب وجود دارد، با این وجود میتوان ادعا کرد موارد گفته شده مهمترین اختلافات هستند:
برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراجعه نمایید.
موارد گفته شده تنها گوشهای از تفاوت قرارداد کار با قرارداد پیمانکاری است. تفاوتهایی که آشنایی با آنها برای کارفرمایان و جویندگان کار واجب و ضروری است. اگر میخواهید اطلاعات کامل تری در این زمینه کسب کنید، پیشنهاد میکنیم از مشاوره حقوقی انلاین و رایگان استفاده بفرمایید. بله درست میخوانید، چرا که این مشاوره کاملا رایگان است!
وکیل امور پیمان |
مشاوره حقوقی اداره کار |
مشاوره حقوقی در امور اداری یا دولتی |
درباره ما |
پس از آشنایی با تفاوت قرارداد پیمانکاری و قرارداد کار بد نیست کمی هم به نکات حقوقی مهم پیرامون قراردادهای کار بپردازیم. همانطور که میدانید قراردادهای کار نسبت به قراردادهای پیمانکاری رایجتر هستند، چرا که تعداد افرادی که به عنوان کارگر (کارمند) در یک سازمان استخدام میشوند، از تعداد افرادی که به عنوان یک پیمانکار فعالیت میکنند، بسیار بیشتر است. بنابراین در این بخش نکات حقوقی قرارداد کار را مورد بررسی قرار میدهیم. در یک قرارداد کار میبایست؛
راستش را بخواهید نکات حقوقی پیرامون قراردادهای کار و پیمانکاری بسیار زیاد است. برای مثال تفاوت قرارداد پیمانکاری و قرارداد کار یکی از این نکات است که باید قبل از امضای این پیمانها با آنها آشنایی نسبتا کاملی داشته باشید. اما نکات زیادی همچنان باقی ماندهاند که شاید با بسیاری از آنها آشنایی ندارید. در این مواقع مشورت با وکیل میتواند بسیار مفید و ارزشمند باشد تا اطلاعات حقوقی شما پیرامون انواع قراردادها افزایش پیدا کند. منتهی برای دریافت مشاوره از وکیل در زمینه قراردادها میبایست از وکیل قراردادها کمک بگیرید.
البته اگر جزو افرادی هستید که از کمبود وقت گلایه دارند، میتوانید به جای مشاوره حضوری از مشاوره حقوقی تلفنی استفاده کنید. مشاوره تلفنی یک راهکار سریع و آسان برای برطرف کردن سوالات و ابهامات حقوقی است. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.