حقوق از تاپ ترین رشته های دانشگاهی است و افراد زیادی در تلاشند تا بتوانند در این رشته تحصیل کنند، افرادی که در رشته ی حقوق تحصیل می کنند با تلاش خود می توانند به نتایج بسیار خوبی دست یافته و درنتیجه آینده ی روشنی را برای خود رقم بزنند. هدف اول اکثر کسانی که در رشته ی حقوق تحصیل کرده اند قبولی در آزمون وکالت و سپس فعالیت به عنوان یک وکیل است. در قانون مدنی ایران آمده، وکالت شغلی است که در آن یک فرد، فرد دیگری را نایبِ خود قرار داده تا کاری را برای او به سرانجام برساند. وکلا به دسته های مختلفی تقسیم می شوند و هر وکیلی در یک زمینه ی خاص حقوقی موفق تر عمل می کند؛ برای مثال یک وکیل در زمینه ی مسائل ازدواج و طلاق بهتر کار می کند و یک وکیل دیگر در زمینه ی مسائل حقوقی مربوط به قتل و ... البته این تقسیم بندی به این معنی نیست که وکلا باید در زمینه ی خاصی فعالیت کنند و توانایی مدیریت پرونده های حقوقی دیگر را ندارند اما به طور قطع هر وکیلی در یک زمینه ی خاص کارکشته تر است و تجربیات بیشتری دارد. این روزها وکالت یکی از جذابترین و پردرآمدترین شغل ها برای خانم ها هم محسوب می شود و حضور بانوان در این رشته بیشتر از قبل پررنگ شده است؛ به همین دلیل در این مقاله قصد داریم دلایل موفقیت زنان، تاریخچه و تاثیر حضور زنان در عرصه ی حقوق و مسائل حقوقی بپردازیم.
وکالت هم مانند هر شغل دیگری شرایط خاص خود را دارد و همه ی افراد توانایی موفقیت در این مسیر را ندارند، در این قسمت به بررسی ویژگی هایی می پردازیم که هر وکیل موفقی باید آن ها در وجود خود پرورش بدهد.
تاریخچه ی ورود بانوان به حرفه ی جذاب وکالت به سال های گذشته یعنی فروردین 1316 باز می گردد، تا آن زمان تنها آقایان عضو کانون وکلای ایران بودند و هیچ زنی در زمینه ی حقوقی فعالیت نمی کرد، تا آنکه اولین خانم به اسم خدیجه کشاورز پروانه ی پایه ی دو خود را دریافت کرد و متقاضی فعالیت در این زمینه شد، با وجود اینکه در همان زمان مخالفت های بسیاری برای آغاز فعالیت این بانوی تلاشگر وجود داشت اما در نهایت ایشان کار خود را آغاز کرده و با تلاش وکوشش بسیاری که داشت توانست به نتایج بسیار خوبی دست یابد. از اولین زنان دیگری که پا به عرصه ی وکالت گذاشته و پیشروی بانوان دیگر در این عرصه بودند می توان به کاترینا سعید خانیان و مهرانگیر منوچهریان اشاره کرد.
به طور قطع پاسخ به این سوال مثبت است زیرا زنان ثابت کرده اند که همیشه در هر عرصه ای از سخت کوش ترین ها هستند، حضور زنان در حرفه ی وکالت از گذشته های دور با سختی های بسیاری همراه بوده با این وجود آن ها هیچگاه از رسیدن به اهداف خود دست نکشیده و تلاش های خود را ادامه دادند، اگرچه وکالت یکی از سخت ترین مشاغل است اما زنان با توانایی، هوش و ذکاتی که دارند می توانند در این شغل به خوبی عمل کرده و موفق شوند. البته این را بدانید که پرونده های حقوقی انرژی زیادی از وکلا می گیرند و چون زنان در خانه و خانواده ی خود نیز نقش مهمی را ایفا می کنند باید با برنامه ریزی پیش بروند تا به جنبه های مختلف زندگی خود آسیب نرسانند.
دفاع از حقوق زنان در ایران به یکی از مهم ترین اهداف افراد مختلف تبدیل شده است؛ متاسفانه چه در ایران چه در کشورهای دیگر جهان زنان به عنوان عضو ضعیف جامعه شناخته می شوند و در بسیاری از موارد حقوق یکسانی با اقایان ندارند؛ اما این روزها دیگر مانند گذشته نیست و آگاهی افراد در این زمینه و مسائل حقوقی زنان افزایش یافته و حتی نهادها و سازمان های بسیاری برای رسیدن خانم ها به جایگاه واقعی خود تلاش می کنند. حقیقت این است فعالیت هیچ نهاد و سازمانی در این زمینه به اندازه خود زنان موفقیت آمیز نبوده و تا به حال هر نتیجه ای که به دست آمده نتیجه تلاش بسیاری از زنان موفق است. وکلای زن نیز به دلیل مهارت ها و علمی که دارند به خوبی می توانند از حقوق بانوان هم جنس خود دفاع کرده و برای پیشرفت انان تلاش کنند.
به طور قطع کار وکالت آسان نیست و تبحر و مهارت کافی از مهم ترین ویژگی وکلایی است که در شغل خود موفق اند و افراد زیادی با آن ها اعتماد کرده و کار خود را به ان ها می سپارند، اگر برای انجام کار حقوقی خود به دنبال یک وکیل خانم با توانایی کافی هستید حتما قبل از اینکه پرونده ی خود به ایشان بسپارید رزومه و فعالیت هایی که تا به حال در زمینه های مختلف حقوقی داشته بررسی و سپس کار خود را به او بسپارید. به خاطر داشته باشید هر وکیلی به خوبی نمی تواند شما را به اهدافتان برساند و تحقیقات قبل از عقد قرارداد بین وکیل و موکل بسیار مهم است.
در این مقاله سعی کردیم تا مسیر شغلی وکالت و جایگاه زنان به عنوان وکیل مدافع را بررسی کنیم تا اطلاعات مفیدی را در اختیار خوانندگان قرار دهیم، امید است این مطالب در افزایش آگاهی خوانندگان مفید واقع شود.