نفقه به معنای پرداخت هزینههای ضروری فرد بوده که هم شامل زوجه و هم شامل فرزندان میشود. نفقه فرزند به پولی گفته میشود که برای پرداخت هزینههای تحصیل، زندگی، پوشاک، خوراک فرزندان هزینه میشود. براساس ماده 1208 قانون مدنی نفقه فرزند بر عهده پدر است. اگر پدر استطاعت مالی نداشته یا در قید حیات نباشد؛ این مسئولیت برعهده جد پدری فرزند است.
جد پدری هم در درجه اول پدربزرگ و اگر او هم در قید حیات نباشد، عموها هستند. نکته مهمی که درباره نفقه فرزند وجود دارد این بوده که پرداخت آن اجباری است. در صورتی که پدر بدون داشتن هیچ دلیل محکمه پسندی از پرداخت نفقه امتناع کند، میتوان از او شکایت کرد.
پروسه شکایت هم بهتر است با نظارت یک وکیل کاربلد در حوزه نفقه انجام شود. به این دلیل که فرآیند قانونی این پرونده کمی پیچیده و سخت میباشد، بهتر است با مشاوره حقوقی از یک وکیل آن را پیش ببرید.
براساس ماده 1199 پرداخت نفقه به عهده پدر بوده و در صورتی که بدون هیچ ادله محکمی از پرداخت آن امتناع کند، میتوان پدر را مجازات کرد. البته یک نکته مهم این است که اگر پدر و اجداد پدری همگی فوت کرده باشند، وظیفه پرداخت نفقه برعهده اجداد مادری خواهد بود. در همه این موارد هم قانون یکسان بوده و عدم پرداخت نفقه میتواند جرم بزرگی محسوب شود.
هرکسی که با داشتن توان مالی کافی نفقه فرزند خود و یا تحت سرپرست خود را پرداخت نکند، دادگاه میتواند او را از 3 ماه و 1 روز تا 5 ماه حبس کند. همچنین از آن جایی که این مسئله اهمیت زیادی دارد در ماده 53 قانون حمایت از خانواده که در سال 1391 تصویب شده، پدر در صورتی که نفقه را پرداخت نکند و از قضا استطاعت مالی هم داشته باشد؛ به حبس تعزیری درجه 6 محکوم میشود.
برای شکایت از پدر بابت عدم پرداخت نفقه، لازم است تا با مشورت وکیل اقدام به جمع آوری اسناد نموده و به دادسرای عمومی مراجعه کنید. بعد از برگزاری جلسات دادگاه، نتیجه حکم مشخص خواهد شد.
در راستای نگارش دادخواست مطالبه نفقه فرزند، اولویت با این موضوع است که خود فرزند از پدر خود شکایت کرده و ثبت دادخواست را با نام خود انجام دهد. متاسفانه در بسیاری از موارد، فرزند سن کمی داشته و هنوز نمیتواند خودش روال کارهای حقوقی را در پیش بگیرد. در همچین شرایطی، وظیفه مادر است که کارها را بر عهده گرفته و شکایت از همسرش را گردن بگیرد.
اولین کار این است که مادر از طرف فرزندش یک دادخواست رسمی نوشته و به مرجع صالح برای رسیدگی تقدیم کند. اینکار بسیار مرسوم بوده و از نظر قضایی نیز مشکلی نخواهد داشت. برای برطرف کردن سوالات خود در زمینه دادخواست مطالبه نفقه فرزند میتوانید به وبسایت مؤسسه حقوقی وکیل تلفنی مراجعه کرده و از مشاوره حقوقی انلاین و رایگان استفاده کنید.
هزینه دادخواست نفقه |
دادخواست مطالبه نفقه |
مشاوره حقوقی نفقه |
مشاوره حقوقی خانواده |
درباره ما |
در هنگام نگارش یک دادخواست کامل نیاز است که یکسری مدارک مرتبط را تهیه کرده و در دست داشته باشید. از مهمترین مدارک برای تهیه دادخواست مطالبه نفقه فرزند، میتوان اسناد هویتی را نام برد. شناسنامه، کارت ملی اصلیترین مدارک هستند. اگر خود فرزند برای دریافت نفقه اقدام میکند، نیازی به مدرک دیگری نیست. اگر مادر برای نفقه فرزند اقدام میکند، میتواند عقدنامه و گواهی تولد فرزند را نیز همراه خود داشته باشد.
بعد از تکمیل دادخواست، باید تمامی اسنادی که نمایانگر عدم پرداخت نفقه هستند را جمع آوری کرده و در صورت صحت و اعتبار، همراه با دادخواست رسمی به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارسال کرد. تهیه مدارک لازم برای اثبات جرم کار بسیار مهمی است و بهتر است برای اینکار از یک وکیل خانواده کمک گرفته و اینکار را به عهده او بسپارید. مؤسسه حقوقی وکیل تلفنی با داشتن بهترین مشاورین حقوقی، در تمامی زمینههای مربوط به نفقه فرزند، افراد را راهنمایی کرده و حتی میتواند دادخواستی متناسب با شرایط آنها آماده کند.
نگارش دادخواست مطالبه نفقه فرزند نیاز به تخصص و مهارت دارد. در بسیاری از موارد، افراد نمیدانند که دقیقا باید چه چیزی را در دادخواست خود مطرح کنند همچنین از متن رسمی آن اطلاعی ندارند. در همچین شرایطی بهترین کار این است که به افراد باتجربه و یا با تحصیلات حقوقی مراجعه کنید تا متن مناسبی را با توجه به شرایط شما آماده کنند.
یک وکیل خبره و کاربلد در زمینه مسائل خانواده، میتواند به راحتی دادخواست مطالبه نفقه فرزند را نوشته و آماده ارسال کند. مؤسسه حقوقی وکیل تلفنی نیز با داشتن مشاورین و مسئول حقوقی مربوطه، کار نگارش انواع دادخواست اداری را برای موکلین خود انجام میدهد. عموما هزینه اینکار در حدود 300 هزار تومان است. برای اطلاع بیشتر در مورد هزینههای مربوط به نگارش دادخواست، میتوانید از مشاوره حقوقی تلفنی استفاده کنید.
از مهمترین اقدامات در راستای شکایت از مرد و گرفتن نفقه، ارسال دادخواست مطالبه نفقه فرزند به مرجع صالح مربوطه است. تهیه دادخواست مناسب و بدون اشکال یک مرحله مهم از کار است، اما از طرفی مراجعه به مرجع درست نیز به همان اندازه اهمیت دارد. طبق قانون برای رسیدگی به موضوع دادخواست مطالبه نفقه فرزند با توجه به رقم پیش بینی شده نفقه، باید به یک مرجع خاص رجوع کنید.
اگر مبلغ زیر 20 میلیون تومان باشد، شورای حل اختلاف، مرجع صالح رسیدگی به پرونده خواهد بود. اگر نفقه فرزند بالای 20 میلیون تومان باشد، باید ابتدا به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و شکایت خود را به دادسرا ارسال کنید. پس از بررسیهای انجام شده و تایید مدارک، پرونده به دادگاه خانواده ارسال میشود. در نهایت بالاترین مقامی که صلاحیت پرونده را بر عهده میگیرد و مرجع صالح شناخته میشود، دادگاه خانواده خواهد بود.
مؤسسه حقوقی وکیل تلفنی با در اختیار داشتن تیم وکلای قوی و کاربلد به صورت شبانه روزی و در تمام روزهای هفته آماده خدمت رسانی به شما هستند. برای رزرو وقت در سریعترین زمان ممکن از تیم وکلای این مجموعه فقط کافی است تا با یکی از شماره تلفنهای 02147625900 و 09212242670 تماس بگیرید.