متاسفانه تصادفات جاده ای و شهری یکی از رایج ترین و اجتناب ناپذیرترین چالش های روزمره است که نمی توان از آن ها چشم پوشی نمود. یکی از اساسی ترین موضوعاتی که در این تصادفات به آن ها پرداخته می شود این است که مقصر سانحه تصادف کیست؟
مقصر سانحه تصادف با بررسی شرایط تصادف و قوانین راهنمایی و رانندگی تعیین می شود. به طور کلی راهنمایی و رانندگی قوانین مشخصی را در رابطه با تصادفات مانند رعایت حق تقدم وضع نموده است. عدم توجه به هر کدام از این قوانین در طول رانندگی موجب می شود تا هنگام تصادف، فرد متخلف به عنوان مقصر تصادف شناخته شود. مشورت تلفنی با وکیل می تواند به شما کمک کند تا قوانین راهنمایی و رانندگی را در رابطه با تصادفات بشناسید. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.
مقصر سانحه تصادف به کسی گفته می شود که به دلیل نقض قوانین راهنمایی و رانندگی، عدم تعادل، نداشتن حالت طبیعی و ... منجر به بروز تصادف شده باشد. به طور کلی فردی که عامل ایجاد تصادف شناخته شود، به عنوان مقصر سانحه معرفی می گردد. تشخیص مقصر تصادف برای تعیین میزان خسارت وارده از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار می باشد. به همین دلیل است که ماموران و مراجع رسیدگی به این موضوع، هنگام تشخیص مقصر دقت بالایی دارند.
فراموش نکنید که قانون گذار در رابطه با انواع قوانین عبور و مرور شهری و جاده ای، بندهای متعددی را در قانون وضع کرده است. نقض هر کدام از این موارد هنگام رانندگی موجب می شود تا راننده متخلف به عنوان مقصر سانحه تصادف شناخته شود. در قانون مقصر تصادف به شکل زیر معرفی شده است:
" اگر شخصی با فعل و رفتار خود منجر به وقوع تصادف شود و یا در ایجاد این موضوع نقش داشته باشد، به عنوان مقصر تصادف معرفی می شود."
همانطور که گفته شد قانون گذار به موارد و اصول متعددی در رابطه با تصادفات رانندگی اشاره کرده است. بنابراین عدم رعایت این مقررات می تواند تعیین کننده مقصر سانحه تصادف باشد. از طرفی افراد به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم می توانند منجر به بروز تصادف شوند که در هر دو صورت مقصر سانحه خواهند بود. از طرفی برخی ویژگی ها می تواند منجر به مقصر شناخته شدن راننده در تصادفات شود که عبارتند از:
مطالبه افت قیمت خودرو |
صندوق تامین خسارات بدنی |
مشاوره حقوقی تصادف |
درباره ما |
به طور کلی اگر مامور راهنمایی و رانندگی در محل سانحه حاضر شود و پس از کشیدن کروکی و بررسی وضعیت راننده متوجه یکی از موارد فوق شود، می تواند او را مقصر سانحه تصادف معرفی نماید. در این صورت تمام ضرر و زیان تصادف به عهده راننده مقصر خواهد بود. در صورتی که نیاز به اطلاعات دقیق تری در رابطه با تشخیص مقصر تصادف دارید، می توانید از مشاوره حقوقی وکیل تلفنی کمک بگیرید. خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.
برای رسیدگی به شکایات هنگام تصادفات رانندگی می توان به شورای حل اختلاف و یا دادگاه حقوقی مراجعه نمود. البته این موضوع را فراموش نکنید که این روند تنها در صورتی انجام می گیرد که خسارت ناشی از تصادفات مالی باشد. در این صورت طرفین می توانند به صورت توافقی و یا با رای و نظر دادگاه روند پرونده را پیش ببرند. اگر هنگام تصادف خسارت جانی نیز ایجاد شده باشد، فرد شاکی باید به دادسرا مراجعه کرده و شکایت نامه تنظیم کند. پس از بررسی های کارشناسی، میزان خسارت وارده و حکم آن تعیین می شود.
به طور کلی در صورت ایجاد خسارت جانی ممکن است قاضی برای مقصر سانحه تصادف قرار بازداشت صادر کند. در این صورت فرد مقصر تا زمان تکمیل پرونده می تواند با قید وثیقه آزاد باشد. البته این موضوع نیز کاملا به صلاحدید قاضی بستگی دارد. از آنجایی که رسیدگی به پرونده های تصادفات رانندگی پیچیدگی های زیادی دارد، بهتر است برای دریافت اطلاعات دقیق تر از وکیل کمک بگیرید. موسسه حقوقی وکیل تلفنی از تعدادی وکیل باتجربه و متخصص تشکیل شده که آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند. بنابراین هر زمان که به مشکل برخورد کردید، می توانید از مشاوره حقوقی تلفنی این موسسه استفاده نمایید. خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.
قوانین تصادفات در سال 1403
به طور کلی در قانون تصادفات ایران برخی از موارد به صورت سالانه مورد بررسی قرار می گیرند و در صورت نیاز تغییر داده می شوند. در سال 1403 نیز این اتفاق انجام شده و تغییرات قابل توجهی در زمینه تعیین خسارت و مبلغ دیه اعمال شده است.
به طور مثال اگر خودرویی که از عقب به پشت ماشین جلویی برخورد کند، مقصر شناخته می شود. در صورتی که تعداد زیادی خودرو به یکدیگر برخورد کرده باشند، خودروی پشتی هر ماشین باید خسارت آن را بپردازد. از طرفی در صورت بروز این مشکل در اتوبان اگر خودروی جلویی توقف کرده باشد، به دلیل سرعت بالای مجاز در اتوبان، خودروی جلویی (خودروی متوقف) مقصر شناخته می شود.
مجازات مقصر سانحه تصادف در صورت فوت، تعیین خسارت در صورتی که هر دو راننده مقصر باشند و ... از دیگر مواردی هستند که در قوانین رانندگی 1403 به آن ها پرداخته شده است. با توجه به این موضوع بهتر است برای دریافت اطلاعات دقیق تر در رابطه با تشخیص مقصر سانحه تصادف از مشاوره حقوقی کمک بگیرید. فراموش نکنید که این قوانین از بندها و تبصره های متعددی بهره مند است که با توجه به شرایط مختلف می توانید به آن ها استناد نمایید. بنابراین بهتر است پیش از اقدام برای تشکیل پرونده و پیگیری روند شکایت با وکیل مشورت کنید.
به طور کلی تعیین مقصر سانحه تصادف یک کار بسیار تخصصی بوده که باید حتما توسط فرد باتجربه و حرفه ای انجام شود. نکته قابل توجه این است که در برخی از مواقع افراد زیادی هستند که از ایجاد تصادفات رانندگی برای دریافت پول و خسارت استفاده می نمایند. به همین دلیل بهتر است در صورت بروز این نوع از تصادفات برای اطمینان از واقعی بودن تصادف با وکیل مشورت نمایید. مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان موسسه وکیل تلفنی می تواند به شما کمک کند تا در هر ساعت که نیاز به مشورت دارید، با وکلای برتر تماس بگیرید. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.