روز به روز میزان فرسودگی خانهها و ساختمانهای موجود در کلانشهرها در حال افزایش است. همین موضوع صاحبان ملک را به فکر تخریب و ساخت مجدد سازه میاندازد. البته این مورد تنها برای افرادی قابل انجام است که سرمایه کافی برای این کار داشته باشند. افرادی که از سرمایه کافی جهت ساخت و احداث ساختمان بهرهمند نیستند، میتوانند از طریق مشارکت با سرمایه گذاران اقدام به نوسازی ملک خود نمایند. قرارداد مشارکت در ساخت برای این مواقع در نظر گرفته شده است تا میان صاحب ملک و سازنده یا همان سرمایه گذار منعقد شود.
این روزها انعقاد قراردادهای مشارکت در ساخت به یکی از رایجترین قراردادهای ساخت و ساز، خصوصا در شهرهای بزرگ و فرسوده مثل تهران، بدل شده است. در این زمینه مشاوره حقوقی انلاین و رایگان میتواند بسیار مفید باشد، چرا که بحث پیرامون تنظیم و عقد این قراردادها زیاد است. شما میتوانید سوالات خود را با وکلای کاربلد مطرح کنید و جواب آن را ظرف چند دقیقه دریافت نمایید.
قرارداد مشارکت در ساخت یکی از رایجترین قراردادهای مشارکتی است که طبق ماده 10 قانون مدنی در دسته قراردادهای خصوصی قرار میگیرد. به موجب این قرارداد مالکان خانههای فرسوده و کلنگی ملک شخصی خود را در اختیار سرمایه گذاران قرار داده و در ازای آن سرمایه گذار یا مجری طرح پروژه نوسازی ساختمان را بر اساس توافقات صورت گرفته پیش میبرد. قرارداد پیش رو یک قرارداد دوسر برد است که سود زیادی از طریق آن به مالک و مجری میرسد.
اگر میخواهید از این قرارداد استفاده کنید، ما در موسسه حقوقی وکیل تلفنی یک نمونه قرارداد مشارکت در ساخت را در انتهای مقاله آماده کردهایم تا به کمک آن توافقات خود را نهایی کنید.
در یک کلام میتوان گفت قرارداد شراکت در ساخت جزو عقدهای نامعین، لازم الاجرا و معوض محسوب میشود. در ادامه به تعریف هر یک از این مفاهیم میپردازیم:
مشاوره حقوقی ملکی |
تنظیم قرارداد انلاین |
الزام به تعمیر ساختمان مشاعی |
مشاوره حقوقی مشارکت در ساخت |
درباره ما |
کاربرد این قرارداد برای هر دو طرف کاملا متفاوت است. مالک تمایل دارد ملک خود را نوسازی کند و شاید تعداد واحد بیشتری داشته باشد. در سمت مقابل سرمایه گذار با هدف تامین سرمایه ساخت و ساز، میتواند سود کلانی به جیب بزند. با توجه به اهمیت قراردادهای مشارکت در ساخت، بر آن شدیم تا کاربرد این توافقات کتبی را از طریق مشاوره با وکیل قراردادها بیشتر بشناسیم. گفتنی است شریک شدن با یک فرد در ساخت آپارتمان چالشهای حقوقی زیادی دارد. هرگونه کوتاهی یا سهل انگاری در این زمینه میتواند باعث بروز مشکلات عدیدهای شود. طی این قرارداد مجری موظف است ملک مالک را بر اساس توافقات صورت گرفته بسازد. همچنین مالک نیز وظیفه دارد بخش یا درصدی از ملک را به نام مجری بزند. بدیهی است ریسک چنین قراردادهایی بالا است و طرفین باید با رعایت جانب احتیاط نسبت به امضای قرارداد مذکور اقدام نمایند.
در این زمینه اهمیت مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل را دست کم نگیرید. طی این مشاوره، چه مالک باشید، چه مجری طرح، اطلاعات حقوقی شما به شدت افزایش پیدا میکند. در نتیجه با دید باز پای میز مذاکره خواهید نشست. بنابراین برای جلوگیری از اختلافات و احتمالا هزینههای زیاد، از پرداخت هزینه کوچک برای مشاوره طفره نروید و همین الان با مشاورین ما تماس بگیرید. جالب است بدانید خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.
یکی از نکات جالب قراردادهای شراکت در ساخت، انواع آنها میباشد. بر اساس دسته بندیهای مختلف این قراردادها میتوانند به صورتهای گوناگونی منعقد شوند که در نوع خود جالب است. این قراردادها از منظر ساخت و ساز، منعقد کنندگان و حتی نحوه مشارکت با یکدیگر متفاوت هستند. برای مثال در دسته بندی ساخت ساز تفاوت در این است که سازه چگونه ساخته میشود، ویلا، آپارتمان یا یک مجتمع بزرگ؟ دسته بندی دیگر بر اساس منعقد کنندگان در نظر گرفته میشود. آیا منعقد کنندگان حقوقی هستند یا حقیقی؟ همچنین نحوه مشارکت چگونه باشد؟ 50 درصد 50 درصد؟ یا 40 به 60؟ تمام این موارد باعث ایجاد انواع مختلفی از قراردادهای شرکت در ساخت شده است.
ضرورت مشاوره حقوقی را فراموش نکنید. مشاوره حقوقی در تمام امور روزمره واجب است، حال اگر قرار به شراکت در ساخت باشد، اهمیت آن دو برابر میشود. لطفا آن را پشت گوش نیندازید.
طرفین قرارداد مالک: آقا / خانم ----------------- فرزند --------------- به شماره شناسنامه ------------- به شماره ملی -------------- صادره از ----------------- تابعیت -------------- متولد ------------ به نشانی --------------------------------------------------------------------- شماره تماس ------------------- مجری (سازنده): آقا / خانم ------------------------ فرزند -------------------- به شماره شناسنامه ------------- به شماره ملی -------------- صادره از ----------------- تابعیت -------------- متولد ------------ به نشانی --------------------------------------------------------------------- شماره تماس -------------------
موضوع قرارداد موضوع قرارداد عبارت است از مشارکت در ساخت 6 دانگ زمین که مجری موظف است در ازای ثمن مشارکت در ساخت، ملک را طبق ضوابط و با حداکثر بنای مجاز و پس از دریافت پروانه از شهرداری آماده نماید. سایر جزئیات قرارداد در ادامه مطرح خواهد شد.
مشخصات ملک مجموع --------- دانگ مشاع از 6 دانگ قطعه زمین با بنای احداثی در آن از سند مالکیت با شماره -------- و پلاک ثبتی ---------- به متراژ ------------- واقع در ----------- دارای کنتور آب / برق / گاز که به رویت مجری رسیده است و از کم و کیف آنها اطلاع دارد.
ارزش ملک ارزش ملک در زمان عقد قرارداد معادل --------------- ریال محاسبه شده است که مورد توافق طرفین واقع شده است.
مشخصات کلی سازه جدید سازنده تازه تاسیس از ----------- طبقه برخوردار بوده که بر اساس نقشه و دستورالعمل های شهرداری شامل موارد زیر است: ---------- طبقه با کاربری مسکونی / اداری در تعداد ----------- واحد به متراژ ---------- --------- طبقه پارکینگ برای پارک خودرو و وسایل نقلیه ساکنین -------- باب انباری به متراژ ------------
محل اجرای قرارداد این قرارداد در دفتر -------------- به آدرس ----------------------------- منعقد شده است.
*در ادامه میبایست وظایف طرفین اعم از مالک و مجری، آثار قرارداد، هزینههای پروژه، مدت قرارداد و ... منعقد شود. یکی از مهمترین بندها بند هزینههای پروژه است که در آن باید سهم هر طرف پس از اتمام پروژه مشخص شود.
امضای مالک امضای مجری
|