اصول تنظیم قرارداد اداره کار چیست؟ آیا تنظیم کردن آن برای افراد ضروری است؟ امروزه دعاوی بسیار گوناگونی در زمینه روابط کارگر و کارفرما به وجود آمده است که منشاء بسیاری از آنها عدم تنظیم اصولی قرارداد اداره کار می باشد. در واقع قطعاً شما نیز با اصطلاح تنظیم قرارداد اداره کار آشنا هستید اما چه نکاتی را هنگام تنظیم قرارداد اداره کار باید رعایت نمود؟ ما در یکی دیگر از مجموعه مقالات موسسه حقوقی وکیل تلفنی قرار است به طور تفصیلی به اصول تنظیم قرارداد اداره کار بپردازیم. پس تا آخر مقاله با ما همراه باشید.
هنگامی که سخن از اصول تنظیم قرارداد اداره کار به میان می آید، در ابتدا بایستی به سراغ معنا و مفهوم قرارداد کاری برویم. دکترین حقوقی به زبان ساده، قرارداد کاری را آن قراردادی می دانند که کارگر به دستور کارفرما کاری را انجام میدهد و در ازای آن مزد دریافت می کند. در همین راستا ماده 7 قانون کار به تعریف قرارداد کاری پرداخته است. این ماده عنوان می کند: «قرارداد کار عبارت است از قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر در قبال دریافت حق السعی کاری را برای مدت موقت یا مدت غیرموقت برای کارفرما انجام می دهد».
در نتیجه قرارداد کاری دارای دو طرف تحت عنوان کارگر و کارفرما می باشد. همچنین بایستی بگوییم کارفرما می تواند شخص حقوقی یا حقیقی باشد. در حالیکه با استناد به ماده 2 قانون کار، کارگر تنها یک شخص حقیقی خواهد بود و یک شخص حقوقی نمی تواند کارگر باشد. در آخر نیز بایستی بگوییم از آنجایی که تمامی ضوابط و اصول تنظیم قرارداد اداره کار در قانون کار ذکر شده، می توان آن را یک قرارداد معین دانست. اگر قصد تنظیم اصولی قرارداد کار را دارید بهتر است از طریق مشاوره حقوقی با مجرب ترین وکیل اداره کار در ارتباط باشید.
متاسفانه هنوز فرهنگ تنظیم اصولی قرارداد کار در جامعه ما پیشرفت چندانی نداشته است. در نتیجه هنگام بررسی اصول تنظیم قرارداد اداره کار بایستی به این سوال بپردازیم که این کار چه اهمیتی دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم، اهمیت تنظیم اصولی قرارداد کار با توجه به مزایای آن مشخص خواهد شد. این مزایا عبارتند از:
یکی دیگر از مواردی که قبل از پرداختن به اصول تنظیم قرارداد اداره کار باید به آن بپردازیم، انواع قرارداد کار در ایران خواهد بود. همانطور که در قسمت آخر ماده 7 قانون کار مشاهده کردیم، قانونگذار قرارداد کار را به دو قرارداد کار موقت و قرارداد کار غیرموقت تقسیم کرده است. همچنین در مواد دیگر این قانون، قراردادی تحت عنوان قرارداد کار معین نیز مشخص شده است.
در نتیجه می توان به طور کلی انواع قرارداد کار را شامل موارد ذیل دانست:
به علاوه بهترین کار، این است که برای دریافت اطلاعات بیشتر از طریق مشاوره حقوقی انلاین و رایگان با ما در ارتباط باشید.
مشاوره حقوقی امور استخدامی |
مشاوره دعاوی کارگر و کارفرما |
مشاوره حقوقی اداره کار |
مشاوره حقوقی اداری یا دولتی |
درباره ما |
قطعاً شما نیز اصطلاح دوره آزمایشی در قرارداد کاری را شنیده اید اما آیا تاکنون از خود پرسیده اید که دوره آزمایشی در قرارداد کار چیست؟ در واقع قانونگذار در ماده 11 قانون کار، شرایطی را پیش بینی کرده است که ذیل دوره آزمایشی عنوان می شود. این ماده بیان می کند: «طرفین می توانند با توافق یکدیگر مدتی را به نام دوره آزمایشی کار تعیین نمایند ... ». در نتیجه کارفرما و کارگر برای سنجیدن و ارزیابی شرایط کار می توانند به صورت آزمایشی با یکدیگر کار کنند. این مسئله به آنها در انعقاد قرارداد کاری دائم کمک خواهد نمود. همچنین بر اساس تبصره ماده 11 قانون کار، بایستی بگوییم مدت دوره آزمایشی در قرارداد کار باید ضمن این قرارداد مشخص شود. به علاوه قانونگذار مدت زمان دوره آزمایشی در مورد مشاغلی که نیاز به مهارت خاص ندارند را یک ماه و در مورد مشاغلی که نیاز به مهارت و تخصص دارند را سه ماه در نظر گرفته است.
قانونگذار در مواد مختلف قانون کار نکاتی که هنگام تنظیم قرارداد اداره کار بایستی لحاظ شود را عنوان کرده است. در ابتدا باید به سراغ ماده 10 قانون کار برویم. بر اساس این ماده شرایط انجام کار، علاوه بر اطلاعات هویتی دقیق طرفین، بایستی در قرارداد لحاظ گردد. این شرایط عبارتند از:
همچنین ماده 21 قانون کار شرایط پایان قرارداد کاری را عنوان کرده است. در واقع با به وجود آمدن شرایط زیر قرارداد کاری فسخ خواهد شد:
در آخرین قدم از بررسی اصول تنظیم قرارداد اداره کار بایستی به این نکته اشاره کنیم که طرفین باید تمامی صفحات قرارداد را امضا کنند. همچنین این قرارداد باید توسط دو شاهد عاقل و بالغ هم امضا گردد. با این حال بهتر است تنظیم اصولی قرارداد کار توسط یک وکیل اداره کار انجام گیرد. شما می توانید برای تنظیم انلاین قرارداد اداره کار از طریق مشاوره حقوقی تلفنی با ما در ارتباط باشید.
در آخرین بخش از مقاله اصول تنظیم قرارداد اداره کار برای شما یک نمونه قرارداد مورد تایید وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی تدارک دیده ایم که می توانید قراردادهای خود را بر اساس آن تنظیم نمایید.