هرگونه مطلب، عکس، پویانمایی، بازی و فیلم که نمایش آمیزش جنسی انسان باشد و به جهت تحریک یا ارضای جنسی توسط رایانه ساخته یا منتشر شود پورنوگرافی رایانه ای است. پیشرفت تکنولوژی باعث شده دسترسی به پورنوگرافی را آسان کرد با وجود گوشی های همراه همه مردم می توانند در کمترین زمان به پورنوگرافی دسترسی سریع داشته باشند. پورنوگرافی بر اساس فرهنگ ها و قوانین کشورها در برخی کشورها قانونی، در تعدادی از کشورها دارای محدودیت و در کشورهای دیگر به صورت کلی ممنوع یا وجود ندارد.
در دسترس بودن پورنوگرافی خطری برای کودکان و نوجوانان و تغییر ذائقه جنسی بزرگسالان است. در اوایل قرن بیستم لخت بودن بخشی از تن یک زن جزو تصاویر تحریک آمیز تلقی می شد اما با غلبه فرهنگ غربی این تصاویر عادی شد و به زندگی روزمره افراد تبدیل شد اما در حال حاضر تصاویر رادیکال تر به عنوان پورنوگرافی شناخته می شود. تولید و بازنشر کردن فیلم و عکس های پورن در قانون جرم است. وجود شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها زمینه انتقال و بازنشر سریع تصاویر غیر اخلاقی را بیشتر از گذشته کرده است. برخی افراد ناخواسته یا به هدف جذب مخاطبان بیشتر از چنین تصاویری در کانال ها و پیج های خود استفاده می کنند. احتمال اینکه فرد به صورت ناخواسته درگیر مسائل حقوقی و قضایی شود وجود دارد.
بر اساس ماده 15 قانون جرایم رایانه ای هرگونه تحریک افراد به تجاوز جنسی نود و یک روز تا یکسال حبس یا پرداخت نقدی تا دو میلیون تومان جریمه خواهد داشت. برای دریافت اطلاعات بیشتر در ارتباط با مجازات های قانونی جرم پورنوگرافی رایانه ای می توانید از طریق مشاوره 24 ساعته با وکلای پایه یک دادگستری، مشاوره حقوقی آنلاین انجام دهید.
هر فرد یا گروهی بخواهند صحنه های مستهجن را ترویج دهند بر اساس قانون جرایم رایانه ای مصوب 1388 محاکمه خواهند شد. بر اساس ماده 14 قانون جرایم رایانه ای نود و یک روز تا دو سال حبس یا پرداخت جریمه نقدی تا مبلغ چهار میلیون تومان در نظر گرفته شده است. بر اساس همین قانون اگر فیلم یا عکس های مستهجن برای کمتر از 10 نفر فرستاده شود مجازات آن جریمه نقدی از پنج میلیون ریال تا 40 میلیون ریال خواهد بود. اگر در ارتباط با مسائل حقوقی این ماده قانونی نیازمند دریافت اطلاعات بیشتری هستید موسسه حقوقی وکیل تلفنی بصورت 24 ساعته این آمادگی را دارد تا مشاوره حقوقی رایگان و تضمینی را در ارتباط با جرایم پورنوگرافی رایانه ای ارائه دهد.
بیشتر فیلم ها و پورنوگرافی در کشورهای که این عمل در آنها منع قانونی ندارند ساخته می شوند و از طریق شبکه های تلویزیونی و سایت های اینترنتی متعلق به خود انتشار می دهند. ردیابی و ممنوع کردن این شبکه ها بر عهده وزارت ارتباطات است. شبکه ها و کانال های فضای مجازی نیز توسط پلیس فتا و از طریق گزارشات مردمی شناسایی می شود. سرویس های پورنوگرافی از طریق مراجع ذیربط شناسایی و حدود خواهند شد اگر گردانندگان این سرویس ها در داخل کشور باشند تحت تعقیب قرار خواهند گرفت.
یکی از عواقب جبران ناپذیری که تماشای فیلم های پورن بر روی خانواده می گذارد، با مرور زمان مرد مرد دیگر ارزش و احترامی را برای همسرش قائل نمی شود و به چشم اینکه همسر او یک وسیله برای رفع نیاز جنسی است نگاه می کند همین موضوع بنیان خانواده را تخریب خواهد کرد. عدم رضایت زوجین از یکدیگر در هنگام رابطه جنسی آنها را نسبت به رابطه های زناشویی بی شوق و تمایل خواهد کرد. نگاه این فیلم ها اعتیاد آور است و لذتی که در نگاه کردن آنها برای اولین بار اتفاق می افتد در دفعات بعدی تکرار نخواهد شد مگر اینکه مدت زمان تماشای آن هر بار نسبت به دفعه قبل شدیدتر شود و همین موضوع باعث می شود فرد زیادتر از خانواده فاصله بگیرد. در فیلم های پورن حق کشی و تبعیض به وضوح قابل مشاهده است در این فیلم ها زن و مرد موقعیتی برابر ندارند و از زن به عنوان یک وسیله برای رفع نیاز جنسی مرد نقش بازی می کند. فیلم های پورن مردها را تنوع و تعدد طلب می کند و مردها دوست دارند با زن های مختلفی رابطه برقرار کنند و این بارزترین دلیل برای فروپاشی بنیان خانواده خواهد بود.
هر گونه انتشار عکس و فیلم های مبتذل و مستهجن حتی با رضایت طرف مقابل نیز جرم است. این مورد در ارتباط با انتشار عکس عریان خود در صفحات مجازی نیز صدق می کند. اگر مرجع قضایی از این موضوع از طریق پلیس فتا یا گزارشات مردمی خبر دار شود فرد مورد نظر را مورد تعقیب قرار خواهد داد. اگر فرد از این کار خود به عنوان حرفه یا شغل استفاده کند و این کار را سازمان یافته انجام دهد احتمالا به عنوان مفسد فی الارض شناخته می شود. برخی مواقع به دلیل ناآگاهی با مسائل حقوقی ممکن است عملی را انجام دهیم و ناخواسته درگیر مسائل قانونی آن شویم. اگر با مشکلاتی از این دست مواجه شده اید موسسه وکیل تلفنی با بهره گیری از کارشناسان حقوقی و وکلای با تجربه آمادگی مشاوره تلفنی با وکیل را فراهم کرده است.
همانطور که همگی اطلاع دارید مسائل مربوط به پورنوگرافی با فرهنگ و قانون جمهوری اسلامی منافات دارد. به دلیل اینکه آموزش درست و صحیحی در ارتباط با مسائل جنسی نه در خانواده ها و نه در مکان های آموزش و تربیت وجود ندارد در معرض قرار گرفتن فرزندان با پورنوگرافی خطرات جبران ناپذیر روحی به همراه خواهد داشت. به خاطر اینکه دسترسی به پورنوگرافی آسان شده است و هر بچه ای با استفاده از گوشی یا کامپیوتر می تواند فیلم و عکس های پورن را دریافت کند باید والدین نسبت به محدود کردن فرزندان در استفاده از اینترنت به شیوه ای درست اقدام کنند. محدود کردن ممکن است بعضا نتیجه عکس را به همراه داشته باشد بهترین راه حل آموزش فرزندان درباره برخورد با مسائل جنسی و پورنوگرافی است. فرزندان باید خود به این نتیجه برسند که دیدن پورنوگرافی برای آنها مشکلات روحی و روانی ایجاد خواهد کرد و در آینده زندگی زناشویی آنها را با خطر مواجه خواهد کرد.
مشاوره حقوقی |
مشاوره حقوقی انلاین |
مشاوره حقوقی تلفنی |
مشاوره حقوقی جرایم رایانهای |
مشاوره حقوقی کیفری |
هزینه مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل |
+ آیا انتشار عکس یا فیلم عریان خود مجازات دارد
بله، انتشار هرگونه عکس مبتذل و مستهجن پیگرد قانونی دارد حتی اگر این عکس متعلق به خود فرد منتشر کننده باشد.
+ پونوگرافی رایانه ای بیشتری تاثیر منفی را بر روی چه سنی دارد؟
پورنوگرافی رایانه ای در تمام سنین آثار مخربی را به جای خواهد گذاشت اما کودکان و نوجوانان بیشتر در معرض این آسیب هستند.
+ آیا پورنوگرافی در سایر کشورها نیز جرم است؟
پورنوگرافی در تعدادی از کشورها ممنوعیتی ندارد، در برخی از کشورها محدودیت دارد و در تعدادی از کشورها مانند ایران ممنوع است.
+ تحریک افراد به تجاوز جنسی چه جرمی دارد؟
تحریک و ترغیب افراد از نود و یک روز تا یک سال حبس دارد.
+ چه مجازاتی در انتظار انتشار دهندگان فیلم های مستهجن است؟
این افراد به نود و یک روز تا دو سال حبس محکوم خواهند شد.