فرار مالیاتی یا کلاهبرداری مالیاتی نتیجه استفاده غلط، غیرمعمول و یا تقلید شده فاکتورها و قبض های مالیاتی است. این موضوع، به علت اهمیت، ارتباط و عواقب اجتماعیش باید در همه استراتژیهای کنترل در ادارات مالیاتی لحاظ شود. به کسب و کارهایی اشاره میکنیم که تنها بر پایه شبیه سازی عملیات با هدف ایجاد اعتبار مالیاتی، گرفتن بازپرداختهای غیرقانونی از موجودیتهای مطلوب ساختگی و به همین ترتیب کاهش دادن پایگاه های مالیاتی نه تنها از ارزش افزوده، بلکه از مالیات عایدات به وجود آمده اند. این فاکتورهای تقلبی فقط جهت اهداف مالیاتی استفاده نمیشود، بلکه برای دلایلی همچون توجیه خریدهای غیرمعمول، پولشویی عملیات داراییها و دیگر موارد فساد مزایدات عمومی، پرداخت رشوه و ارتشا، علاوه بر حمایت مالی از جرائم سازماندهی شده و تروریسم نیز استفاده میشود. ضرورت دارد که بر روی هر کشور که منجر به پدید آمدن این عارضه و شیوع آن میشود، تحقیق و پژوهشی صورت بگیرد تا به طور کارآمدتری با آن پدیده مبارزه کرد. این دلایل طیف متنوعی از عدم رعایت تشریفات برای افراد بالا دسته، عملیاتهای غیر بانکی، دستگاه های ساده سازی شده گرفته تا جهانی شدن کسب و کارها و تجارت، ارزهای دیجیتال، فقدان استراتژی کنترل از سوی مالیات بر ارزش افزوده، غیر کاربردی بودن تحریمهای قابل اجرا توسط دستگاه های قضایی و غیره را در بر میگیرد. با توجه به اهمیت این کلاهبرداری، مطالعات نشان میدهد که نه تنها بخش یا گروهی پرداخت کننده های مالیات که مانور بر آنها متحمل میشود، از اهمیت برخوردار است، بلکه نوع مانورها و رایج ترین انواع نیز باید مورد بررسی قرار بگیرد.
سخت است که فرصت شغلی را رد کنید که به شما وعده میدهد که درآمد بالایی خواهید داشت و ساعات کاریتان منعطف خواهد بود؛ به خصوص اگر این فرصت شغلی در صدر فهرست جستجوی مرورگرتان قرار بگیرد، دارای ویدیوهایی باشد که در مورد داستانهای موفقیت شهادت بدهد و آن را قانونی جلوه دهد. مشکل اینجاست که بسیاری از فرصتهای شغلی این چنینی مثل اجاره دادن حساب بانکی، کلاهبرداری هستند و بدیهی است که به وعده شان عمل نمیکنند. امروزه، دادگاه ها قصد جدی دارند تا جلوی کلاهبرداری با وعده کار در خانه با درآمد بالا و قولهای غیر عملی را بگیرند. تبلیغ کنندگان کار در خانه، ادعاهای دروغینی دارند مثلا مردم می توانند میلیونها تومان در ساعت درآمد داشته باشند بدون آنکه نیاز باشد مهارت خاصی را یاد بگیرند یا تجربه کاری داشته باشند. تنها چیزی که لازم است حساب بانکی آنها است تا واریزی های خاصی در آن صورت بگیرد. اما این شیادین به صرف آن راضی نمیشوند و با قبول کردن شغل، شما دچار مشکلات قانونی و قضایی زیادی میشوید. پیش از آنکه اطلاعات خود را دست این افراد قرار دهید، از اعتبار آنها مطمئن شوید. اطلاعاتی که لازم است هر کارمند از کارفرمای خود را طبق قانون کشور حق دارد بداند، بدست آورید. اسم شرکتی که این فرصت را به شما پیشنهاد میدهد با کلماتی نظیر شکایت، بررسیها و کلاهبرداری در موتور جستجوی خود جستجو کرده و مطالعه کنید. با این مطالعه، نظر دیگران در مورد شرکت مذکور را دریافت می کنید. گزینه بعدی، استفاده از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و یا مشاوره حقوقی آنلاین است تا مشاوره تضمینی با وکیل حرفه ای داشته باشید.
با وجود هشدار بانک مرکزی نسبت به اقدام اجاره دادن حساب بانکی، این پدیده شوم به ایران اختصاص ندارد. این اقدام که برای فرار مالیاتی، پولشویی، کلاهبرداری و سایر فعالیتهای مجرمانه صورت میگیرد، در زمره دغدغه های اصلی اقتصادی و حقوقی کشورها قرار گرفته است. بدیهی است که دولتها در صورت مواجهه با این پدیده که در حال شناسایی شدن هستند، پیگیری خواهند کرد؛ با این حال، وعده درآمد بالا آنقدر به مذاق بعضیها خوش می آید که نگران جنبه قضایی اقدام خلاف قانون نیستند. این بازار در ماه های اخیر با شیوع سایتهای شرط بندی و قمار، افزایش چشمگیری داشته است. در این زمینه شهروندان باید مراقب باشند و مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری داشته باشند. گزارشات حاکی از آن است که ماهانه دو تا چهار میلیون به افتتاح کنندگان حساب پرداخت میشود. این پرداخت برای اجاره است. مشخصا اجاره دهندگان حساب از فرارهای مالیاتی و کلاهبرداری از طریق حساب اجاره ای بی خبر هستند. افتتاح کنندگان حساب، حساب بانکی را با رمز اینترنتی و سایر اطلاعات به کارفرمایشان میدهند. محدودیتی در حسابهای بانکی که شخص می تواند افتتاح کند و به آن افراد بدهد وجود ندارد. به نقل از خود این افراد از یک تا بیشتر از صد حساب را میتوانید به آنها بدهید و به ازای هر کدام از حسابها پانصد هزار تومان تا یک میلیون دریافت کنید.
فیشینگ نوعی حمله اجتماعی مهندسی شده است که اغلب برای دزدیدن اطلاعات کاربر، رمز ورود و شماره کارت اعتباری استفاده میشود. فیشینگ زمانی اتفاق می افتد که حمله کننده، به لباس مبدل نهاد مطمئن در آمده است و کاربر را به باز کردن نامه الکترونیک، پیام فوری و یا پیام متنی گول میزند. گیرنده پیام، فریب داده میشود تا لینک داخل پیام را باز کند. این لینک، شخص را صفحه نصب بدافزار راهنمایی میکند؛ منجر میشود دستگاه فریز شود که این بخشی از این حمله باج افزار است و باعث میشود اطلاعات شخصی و حساس افشا شوند.
کلاهبرداری اینترنتی شامل استفاده از خدمات آنلاین و نرم افزاری با دسترسی به اینترنت برای گول زدن و سوء استفاده از قربانیان است. مجرمان سایبری از بردارهای حمله و استراتژیهای متنوعی استفاده میکنند تا مرتکب کلاهبرداری اینترنتی شوند. وکیل 24 ساعته، بهترین شخص برای راهنمایی شما در زمینه کلاهبرداری های اینترنتی است. کلاهبرداری اینترنتی می تواند به چند دسته کلیدی حملات تقسیم شود که شامل موارد ذیل است:
1) فیشینگ و جعل کردن: استفاده از ایمیل و پیامرسانهای آنلاین برای گول زدن قربانیان تا داده های شخصی، رمز ورود و صورتهای مالی را به اشتراک بگذارند.
2) نقض داده ها: دزدیدن داده های محرمانه، محافظت شده یا حساس از محل مطمئن و جابجایی آن به محیط نامطمئن.
3) عدم سرویس دهی: قطع کردن دسترسی ترافیک به خدمات آنلاین، دستگاه یا شبکه با قصد ایجاد تخریب
4) بدافزار: استفاده از نرم افزار مخرب برای آسیب زدن یا از کار انداختن دستگاه یا دزدیدن داده های شخصی و حساس
5) باج افزار
6) حملات سازش نامه الکترونیکی تجارت
اطلاعات کاربر، رمز و شماره کارتهای اعتباری از دسته اطلاعات افشا شده در فیشینگ است که دست کلاهبرداران می افتد.
نوعی بدافزار که از دسترسی کاربر به داده های حیاتی جلوگیری میکند و سپس درخواست پرداختی دارد تا دسترسی را برگرداند. باج افزارها معمولا توسط حملات فیشینگ ایجاد میشود.
از آنجا که حمله فیشینگ در لباس مبدل و قالب لینک سالم و معمولی فرستاده میشود، عموما به راحتی قابل شناسایی نیست.
درآمد حاصل از حساب اجاره ای به ازای هر حساب و ماهانه، از دو میلیون تا چهار میلیون تومان متغیر است.
اسم شرکتی که این فرصت را به شما پیشنهاد میدهد با کلماتی نظیر شکایت، بررسیها و کلاهبرداری در موتور جستجوی خود جستجو کرده و مطالعه کنید.