خانواده ابتدایی ترین و مهمترین واحد جامعه محسوب شده و خانه و خانواده باید از امن ترین مکانها برای زوجین و فرزندان باشد. خشونت های خانگی و عدم امنیت در خانه چه از نظر عینی و چه از نظر ذهنی می تواند صدمات روحی و روانی عمیقی بر اعضای خانواده داشته واین آزار و اذیت می تواند با کتک و خشونت همراه باشد و می تواند به صورت توهین و بی احترامی و ذهنی انجام گیرد در گذشته معیار خشونت های خانگی فیزیکی بوده ولی در جامعه کنونی با نگاهی دقیق تر به اطرافمان متوجه می شویم که شکل خشونت های خانگی تغییر نموده و بیشتر به صورت کلامی و بصری دیده می شود.
خشونت های خانگی بر خلاف تصور عموم همیشه شامل زنان نمی شود و در بسیار موارد مردها قربانیان خشونت های خانگی می شوند و به علت غرور و شخصیت مردانه سکوت را بهترین راهکار می دانند. خشونت در لغت به معنای تند خویی، درشتی و ناهمواری گویند و خشونت های خانگی را می توان به طور کلی اینگونه بیان نمود که به هر رفتار خشونت آمیز و سلطه گرایانه یکی از اعضای خانواده علیه عضو دیگر همان خانواده را گویند. و این خشونت می تواند در مورد کودکان و یا زنان و مردان نیز مصداق پیدا کند. مطابق آخرین آمار مرتبط با خشونت های خانگی سازمان بهزیستی کشور 97.7 درصد قربانیان را زنان و 2.3 درصد قربانیان خشونت های خانگی را مردان تشکیل می دهند که این روند روز بروز در حال افزایش است. هر گونه خشونت در محیط امن خانواده می تواند از نظر قانون مورد توجه قرار گیرد و این خشونت از هر نوعی که باشد مجازاتی برای فرد خاطی به همراه خواهد داشت. مشاوران حقوقی و وکلای 24 ساعته با تخصص خود می توانند از مجموعه قوانین موجود درباره خشونت های خانگی از شما حمایت نموده و بهترین راهکار را برای دریافت حقوق خود ارائه می دهند.
قرار گرفتن در معرض خشونت های خانگی، آسیب های بسیار زیاد جسمی و روانی برای زنان به همراه داشته است برنامه ریزی های اجتماعی لازمه شناسایی دقیق آن و زمینه های فرهنگی آن می باشد تاثیرات طولانی مدت خشونت های خانگی بر کودکان بر کسی پوشیده نیست و تبعات آن برای جامعه در طولانی مدت وجود دارد. خشونت های خانگی علیه کودکان بیشتر از خشونت های دیگر مورد توجه فعالان حقوق بشر قرار گرفته چرا که کودکان ناتوان در دفاع در برابر خود هستند و نمی توانند در برابر خشونت های احتمالی پدر و یا مادر از حق و حقوقات خود دفاع نمایند. خشونت های خانگی علیه کودکان در جامعه به شکل های زیادی دیده می شود باشد مانند: فحاشی، توهین، محبت نکردن،خشونت های جنسی، نادیده گرفتن عمدی سلامت، بهداشت روانی و جسمی کودکان و ممانعت از تحصیل و عدم تهیه وسایل ضروری زندگی مانند خوراک ،لباس و پوشاک مناسب و.... قانون حمایت از کودکان مصوب سال 1381 برای افرادی که کودکان را مورد ضرب و جرح و صدمات روحی و روانی قرار می دهند متناسب با جرم انجام گرفته مورد مجازات قرار می دهند این مجازات می تواند از سه ماه و یک روز تا شش ماه زندان و یا یک تا ده میلیون ریال جریمه نقدی باشد. کودکان آینده سان جامعه می باشند و تاثیرات طولانی مدت خشونت های خانگی بر کودکان می تواند زمینه ای برای بزهکار این کودکان در بزرگسالی شود و تاثیرات مخربی بر روح و روان آنها بر جای گذارد. شما می توانید در صورت هر گونه خشونت خانگی یا کودک آزاری با مشاوران حقوقی موسسه حقوقی وکیل تلفنی از طریق تلفن و یا به صورت آنلاین در تمام ساعات شبانه روز ارتباط برقرار نمایید تا راههای حقوقی برای احقاق حق و حقوقات را دریافت نمایید و افراد خاطی را به مجازات خود برسانید.
سازمان ملل در سال 1399 با انتشار بیانه ای خشونت های خانگی را اینگونه بازگو نمود « هر گونه اقدام خشونت آمیز که منتهی به آسیب اجتماعی، روانی و یا جنسی برای زنان شود، حقوق آنها آنان را تضییع نماید و آزادی اجتماعی آنها را محدود کند، خشونت علیه آنها محسوب می شود. (United Nations generals assembly, 1993: 11)
برتری مردان در جوامع مرد سالار با توجه به ساختارهای فرهنگی آن جامعه تعریف شده است فرهنگ پدر سالاری ارزش های فرهنگی از نسلی به نسل دیگر انتقال می یابد که در آن زن و مادر خوب، را با توجه به اخلاقیات آرام بودن مطیع بودن و وابستگی اقتصادی و روانی به مرد داشتن به نسل بعدی معرفی می کند و مرد و هویت مردانه را با صفاتی نظر توانایی و اقتدار و استقلال فکری و اقتصادی تعریف می کند و خشونت و زمخت بودن را جزئی جدایی ناپذیر شخصیت مرد می داند و در تقابل دو جنس استفاده از برتری های تعریف شده، مرد را برای مطیع نمودن زن درست و مجاز می داند و مورد تشویق جامعه مرد سالار قرار می گیرد. با توجه تغییرات فرهنگی در زمینه حقوق زن و مرد در جامعه امروزی و بالارفتن آگاهی زنان خشونت های خانگی از شدت کمتری در مقایسه با جامعه مردسالار دیده می شود اما باز هم در دادگاه ها شاهد بسیاری از خشونت ها زنان و تقاضای طلاق از طرف آنان را شاهد هستیم.
بسیاری از افراد هستند که مورد آزار و اذیت و یا خشونت خانگی قرار گرفته باشد و به دلیل حفظ آبرو و یا علاقه به فردی که دوستش دارند سکوت کرده اند و خم به ابرو نیاورده اند. خشونت های خانوادگی می تواند مصادیق بسیاری داشته باشد که تحمل و گذشت از بسیاری از آنها از تحمل فرد خارج است. خشونت خانگی می تواند برای تمام اعضای خانواده پیش آید برخی از خشونت های جسمی و دردهای جسمانی رنج می برند و برخی از خشونت های ذهنی مانند توهین و یا تهدید و تحقیر و بی احترامی در زندگی زناشویی رنج می برند که جزو خشونت های روانی اند.خشونت های خانگی دیگر که از اهمیت بالایی برخوردار است و کمتر گزارش می شود خشونت های جنسی است که در خانواده ها رخ می دهد و نا آگاهی افراد از تبعات، آن را عادی می پندارند و آن را جزو دسته خشونت های خانگی به حساب نمی آورند بطور مثال ارتباط زناشویی از روی زور و اجبار در زمان و یا هر مکان می تواند از خشونت های خانگی محسوب نمود. ایجاد محدودیت برای همسر در ارتباط با خانواده، دوستان، و شک نمودن و تهمت و چک نمودن مدام تلفن همراه و رفت و آمدها می تواند از مصادیق خشونت های خانگی در نظر گرفت. خشونت اقتصادی از دیگر مصادیق خشونت های خانگی است که تلاش برای وابسته نمودن فرد از لحاظ مالی و از بین بردن آزادی اقتصادی و مخالفت همسر در حضور در اجتماع و انتخاب شغل انجام می گیرد. از نظر قانون، حق تمامی انسانها در جامعه امنیت و آرامش است و این تحقق پیدا نمی کند مگر با آگاهی افراد از آن بر اساس ماده 115 قانون مدنی، اگر زنی مورد ضرب و شتم در منزل مشترک با همسر خود قرار گیرد و ضرر جانی، مالی و یا شرافتی به او وارد شود می تواند خانه را ترک نماید و قانون رای بر ناشزه بودن او نمی دهد و مرد موظف است تا رسیدگی به پرونده، نفقه زن را پرداخت نماید و مطابق ماده 1130 قانون مدنی زوجه می تواند تقاضای طلاق از دادگاه داشته باشد. وکلا و مشاوران حقوقی با علم و تخصص خود بهترین همراهان افراد در هنگام بروز مشکلات در خانواده و یا در جامعه هستند. شما می توانید شکایت از خشونت های خانگی را با ارتباط تلفنی و آنلاین با موسسه وکیل تلفنی در تمامی ساعات مطرح نموده و بهترین راهکار را در دفاع از حق و حقوقات خود دریافت نمایید.
25 نوامبر روز جهانی مبارزه با خشونت خانگی نام گذاری شده که به روز نارنجی موسوم است و تلاش گسترده و جهانی آغاز شده تا خشونت های خانگی بر علیه زنان و دختران مطرح و آشکار شده و و عظمی جهانی برای مقابله با آن از طریق آگاهی رساندن و همبستگی بین المللی را شاهد باشیم وکیل حرفه ای در دفاع از خشونت های خانگی از آن جهت دارای اهمیت است که با حضور یک وکیل ضمن حفظ آبرو و حیثیت برای خانواده با دقت لازم می تواند تشخیص دهد که جرمی اتفاق افتاده است یا خیر مسائل در خشونت های خانگی نیاز به حضور یک کاردان در این امور دارد زیرا این دعاوی بیشتر با جان مردم سروکار دارد و کوچکترین خطا می تواند ضربه ای شدید بر روح و روان افراد وارد نماید.
نقش وکیل در خشونت های خانگی که به ضرب و جرح منتهی شده است می تواند بسیار تاثیر گذار و دارای مزیت های زیر باشد زیرا:
در صورت هر گونه تهدید به جرم و یا واداشتن شما به کاری خلاف شرع و قانون می توانید با ارتباط با وکیل تلفنی از فرد تهدید کننده شکایت کنید و وکیل با تخصص خود و تنظیم دادخواست با مدارک و ادله قانونی فرد خاطی را در کوتاه ترین زمان از طریق قانون به مجازات می رساند.
با ارتباط با وکیلی مجرب در خشونت های خانگی جرم و خشونت های انجام شده در زمان کوتاهی به اثبات می رسد و نیازی به حضور شاکی در دادگاه نیست.
می تواند خانه را ترک نماید و قانون رای بر ناشزه بودن او نمی دهد و مرد موظف است تا رسیدگی به پرونده، نفقه زن را پرداخت نماید و مطابق ماده 1130 قانون مدنی زوجه می تواند تقاضای طلاق از دادگاه داشته باشد.