املاک هر کسی سرمایه عینی و شخصی او میباشد در بازار امروزه ایران که بازار مسکن به دلایل مختلف دچار نوسانات زیادی میشود و هر روز قیمت مسکن افزایش میبابد بسیاری به کار خرید و فروش املاک روی آوردهاند، اما املاک تحت تاثیر شرایطی مانند نوع ساخت بنا، مکان ساخت و وسعت آن مورد استفاده قرار میگیرد این استفادهها به صورتهای مسکونی، تجاری یا اداری میباشد، هر یک از این موارد هم تفاوتهای بسیاری از لحاظ قیمت هم در خرید و فروش و هم در اجاره دارا میباشند. موضوع این مقاله بررسی انواع نمونه قراردادهای املاک و داراییها میباشد در بخشهای بعدی سعی میشود این موضوع از جوانب مختلفی مورد برررسی قرار گیرد در صورتی که نیازمند مشاورههای تخصصیتر و بهتر در رابطه با انواع نمونه قراردادهای اجاره املاک و داراییها میباشید میتوانید از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی آنلاین مجموعه وکیل تلفنی بهرهمند شوید این مجموعه انواع مشاوره حقوقی خود را در امور مختلف ملکی به صورت تلفنی و آنلاین ارائه میدهد.
اجارهنامهها در حالت کلی به یکدیگر شباهت دارند اما نوع استفادهای که از ملک میشود در تنظیم قرارداد اجاره تاثیرگذار است. در اجارهنامه مسکونی عینا نقل میشود که مکان جهت سکونت چه تعداد نفر برای زندگی اجاره داده شده است. در اجارهنامههای اداری هم نام اداره و حرفهای که قرار است در آن کارهای اداریاش انجام شود باید در قرارداد منعقد گردد، البته در مواقعی هم برای موجر نوع حرفهای که در ملکش راهاندازی میشود فرقی نمیکند و مستاجر در ایجاد حرفه خویش آزاد است. در ملکهای تجاری همانگونه که از نامش پیداست کارهای تجاری انجام میشود و مستاجر مشغول یک حرفه تجاری است برای مثال صادرات خشکبار در دفتری که برای اینکار اجاره گرفته میشود کارهای مربوط به ارتباط با مشتری صورت میپذیرد. در ادامه نمونهای از قرارداد اداری، تجاری و مسکونی را برای شما میآوریم. وکیل آنلاین و 24 ساعته وکیل تلفنی آماده ارائه مشاوره در رابطه با انواع نمونه قراردادهای املاک و داراییها میباشد فقط کافی است که وارد سایت مجموعه شوید و سوالات خود را در رابطه با انواع نمونه قراردادهای املاک و داراییها از وی بپرسید.
ماده1- طرفین قرارداد
موجر/ موجرین................ فرزند......... به................ شماره شناسنامه................. صادره از................ کد ملی............... متولد............ ساکن......................................................... تلفن...................
مستاجر/ مستاجرین.................... فرزند.............. به شماره شناسنامه..................... صادره از............... کد ملی........................ متولد................ ساکن..................................................... تلفن...................... .
ماده2- موضوع قرارداد
تملیک منافع......دانگ/دستگاه/یک باب......................... به آدرس........................................................ دارای پلاک ثبتی شماره................ فرعی از ..................... اصلی.................... بخش....................... به مساحت......................... متر مربع دارای سند مالکیت به شماره سریال......................... صفحه..................... دفتر................. بنام......................... مشتمل بر.............. اتاق خواب به حق استفاده برق/آب/گاز به صورت اختصاصی/اشتراکی/شوفاژ روشن/غیر روشن/کولر/پارکینگ................ فرعی به متراژ................ متر مربع/انباری فرعی..................... به متراژ............. متر مربع تلفن دایر/غیر دایر به شماره................ و سایر لوازم و منصوبات و مشاعات مربوطه که جهت استفاده به رویت مستاجر/مستاجرین رسیده و مورد قبول قرار گرفته است.
ماده3- مدت اجاره
مدت اجاره.......... ماه/سال شمسی از تاریخ / / 13 الی / / 13 میباشد.
ماده4- اجاره بها و نحوه پرداخت
میزان اجاره بها جمعا................. ریال، از قرار ماهیانه مبلغ...................... ریال که در اول/آخر هر ماه به موجب قبض رسید پرداخت میشود یا به شماره حساب/کارت............................. به نام...................... نزد بانک....................... واریز خواهد شد.( در صورت گرفتن چک) که طی تعداد.................... فقره چک به شمارههای......................................................... عهده بانک........................ به موجر تحویل داده شده است.
مبلغ............................ ریال از طرف مستاجر/مستاجرین بعنوان قرضالحسنه نقدا/طی چک به شماره............... بانک................ شعبه.................... پرداخت شد و یا نقدا/طی چک شماره بانک................... شعبه...................... در تاریخ / / 13 به موجر پرداخت خواهد شد. معادل مبلغ پرداختی به عنوان قرضالحسنه با انقضاء مدت اجاره و یا فسخ آن همزمان با تخلیه عین مستاجره به مستاجر مسترد خواهد شد.
ماده5- تسلیم مورد اجاره
موجر مکلف است در تاریخ / / 13 مورد اجاره را با تمام توابع و ملحقات و منضمات آن جهت استیفاء به مستاجر/مستاجرین تسلیم کند.
شرایط و اثار قرارداد، اسقاط خیارات و مقررات ناظر هم از شرایط انعقاد یک قرارداد اجاره است. در پایین صفحه و سمت چپ محل امضا و اثر انگشت موجر، نام و نام خانوادگی و اثر انگشت شاهدین( دونفر) و امضا و اثر انگشت مستاجر قرار میگیرد. انواع نمونه قراردادهای املاک و داراییها همینگونه تنظیم میشود چنانچه سوالات بیشتری درباره هر کدام از مفاد قرارداد اجاره دارید از وکیل آنلاین مجموعه وکیل تلفنی بپرسید.
گلخانهها به عنوان بخش عظیمی از مکانهای تامین کننده گل، گیاه و سبزیجات مختلف در جهان از جمله گوجه و خیار در عرف و حقوق بسیار مورد توجه قرار گرفته است. زمانی که شخصی میخواهد یک گلخانه را رهن یا اجاره کند باید به موارد زیر توجه نماید.
عقد اجاره: از عقود معوض است بدین معنی که زمانی که موجر گلخانه خویش را به مستاجر اجاره میدهد از وی وجهی را به عنوان پول پیش دریافت میکند سپس طی مدت زمان مشخصی که گلخانه در اختیار مستاجر است اجارهبها را به صورت ماهیانه دریافت میکند ( پول پیش به اختیار موجر بستگی دارد و ممکن است اجاره بدون پول پیش باشد.)
مستاجر مالک منافع گلخانه میشود: این جمله بدین معنا است که مستاجر فقط میتواند از گلخانه جهت انجام کار و حرفه خویش بهره ببرد و حق تخریب یا ایجاد تغییر در آن را ندارد البته در صورتی که مشکلی داشته باشد و نیاز به تعمیرات باشد میتواند با هماهنگی موجر تعمیر نماید و از پول اجاره ماهانه کسر کند.
مدت اجاره: طبق ماده 468 قانون مدنی چنانچه که در اجاره نامه مدت زمان اجاره قید نشود عقد اجاره باطل است چرا که اجاره از عقود موقت میباشد. اجاره گلخانه از نمونه انواع نمونه قراردادهای املاک و داراییها میباشد در ادامه یک نمونه از فرم های اجاره گلخانه را ببینید.
اجاره مغازه از جمله عقودی میباشد که موجر اجازه بهره بردن از مغازه و استفاده از منافع آن را به مستاجر متقل میکند. اجاره مغازه از جمله عقود معوض میباشد و مالک و مستاجر بهتر است که در هنگام انعقاد قرارداد راجعبه حرفهای که قرار است در مغازه راهاندازی شود به توافق برسند وگرنه ممکن است که موجر در نیمههای کار از شغل فعلی خویش منصرف شده و بخواهد حرفه دیگری را راهاندازی کند و موجر هم از شغل جدیدی که قرار است در مغازهاش راهاندزی شود ناراضی باشد و سر این موضوع با مستاجر به مشکل بر خورد کند البته در صورتی که موجر در زمان انعقاد اجارهنامه اجازه دهد مستاجر میتواند شغل خود را تغییر دهد. اجاره مغازه از نمونه انواع قراردادهای املاک و داراییها میباشد و از جمله عقود بسیار مهم میباشد که حتما باید تمامی موارد قانونی در زمان انعقاد قرارداد اجاره در آن رعایت شود. تیم مشاوره حقوقی وکیل تلفنی در 24 ساعته شبانه روز آماده ارائه انواع مشاورههای حقوقی در رابطه با انواع نمونه قراردادهای املاک و داراییها به صورت آنلاین و تلفنی میباشد.
تنظیم قرارداد اجاره مغازه
طرفين قرارداد در تنظیم قرارداد اجاره مغازه
موجر:
موجر/موجرین ……….. فرزند ……….. به شماره شناسنامه ……….. صادره از ……….. كد ملي ……….. متولد ……….. ساكن ……….. تلفن ……….. آدرس ……….. با مدیریت ……….. (به موجب روزنامه رسمی شماره ……….. مورخ ………..)
وکیل موجر
خانم / آقای ……….. که با اختیار حاصله از وکالتنامه شماره ……….. مورخ ……….. تنظیمی در دفترخانه ……….. این اجاره نامه را امضاء کرده است .
مستأجر:
خانم / آقای ……….. فرزند ……….. به شماره شناسنامه ……….. صادره از ……….. تلفن ……….. آدرس ……….. / شرکت ……….. به شماره ثبت ……….. تلفن ……….. آدرس ……….. با مدیریت ……….. (به موجب روزنامه رسمی شماره ……….. مورخ ………..)
وکیل مستاجر:
خانم / آقای ……….. که با اختیار حاصله از وکالتنامه شماره ……….. مورخ ……….. تنظیمی در دفترخانه ……….. این اجاره نامه را امضاء کردهاند.
مورد اجاره در تنظیم قرارداد اجاره مغازه……….. دانگ یک باب مغازه / یک دستگاه آپارتمان/یک باب ساختمان واقع در شهر ……….. خیابان ……….. کوچه ……….. شماره ……….. که مشخصات ثبتی آن به شرح زیر است :
پلاک ثبتی اصلی ……….. پلاک ثبتی فرعی ……….. منطقه ثبتی ……….. مساحت ……….. سایر مشخصات ……….. مورد اجاره به موجب پروانه ساختمان شماره ……….. مورخ ……….. و گواهی پایان کار مورخ ……….. شماره ……….. دارای کاربری تجاری است و برای شغل ……….. اجاره داده می شود .
تجهیزات و امکانات مورد اجاره به شرح ذیل است :
۱- وسائل گرمایش و سرمایش: شوفاژ، کولر، فن کویل، تهویه مطبوع مرکزی، پکیج حرارتی و برودتی، بخاری، شومینه.
۲- برق ، آب ، گاز تلفن / تلفن های به شماره ………..
۳- لوستر ، تجهیزات اداری ، قفسه بندی،– یخچال صنعتی . - پارکینگ و انباری.
۵- سایر موارد ………..
مدت اجاره در تنظیم قرارداد اجاره مغازه
مدت اجاره ……….. سال/ماه شمسی که آغاز آن ……….. می باشد.
مبلغ اجاره در تنظیم قرارداد اجاره مغازه
برای تمام مدت ……….. ریال معادل ……….. تومان است که :
۱- مبلغ ……….. ریال آن در اول هر ماه در قبال اخذ رسید به موجر پرداخت می شود .
۲- طی ……….. فقره چک به موجر پرداخت شد .
۳- طی ……….. فقره سفته به موجر پرداخت شد. ۴- مستأجر در اول ماه مبلغ ……….. ریال به حساب جاری شماره ……….. شعبه ……….. بانک ……….. واقع در ……….. به نام موجر واریز خواهد کرد و بری الذمه خواهد شد.
۵- سایر روش های دیگر پرداخت ……….. (با تفصیل نوشته شود).
مستأجر هیج وجهی بابت سرقفلی پرداخت نکرده است و به این ترتیب هیچ حقی نسبت به سرقفلی و حقوق صنفی متعقله به ملک ندارد و در انقضاء مدت چیزی از این بابت به وی تعلق نخواهد گرفت.
مستأجر مبلغ ……….. ریال به عنوان سرقفلی به موجر پرداخت کرد و بین طرفین مقرر گردید:
الف- این وجه متعلق به موجر است و در قبال پرداخت آن با اجاره دادن ملک به مستأجر با شرایط و مبلغ مندرج در این اجاره نامه موافقت کرده
است و برای این سرقفلی هیچ ما بازاء و عوض دیگری در نظر گرفته نشده و در انقضاء مدت مستأجر مکلف به تخلیه است و چیزی بابت سرقفلی یا عوض آن دریافت نخواهد کرد.
ب- در پایان مدت و زمان تخلیه معادل همین مبلغ به مستأجر پرداخت خواهد شد. افزایش نرخ تورم و تغییر قیمت سرقفلی تأثیری در این امر نخواهد داشت.
ج- در پایان مدت رقم پرداختی مستاجر به علاوه مبلغی که بر مبنای شاخص بانک مرکزی جبران کاهش ارزش پول را با توجه به مدت اجاره بکند به مستأجر تأدیه خواهد شد.
د- در پایان مدت سرقفلی متعلق به محل بر مبنای نرخ عادله و قیمت معاملاتی زمان تخلیه به مستأجر پرداخت خواهد شد.
منظور از نرخ عادله و قیمت معاملاتی وجهی است که مستأجرین جهت اجاره کردن مورد اجاره این سند، با مدت و شروط مشابه و مبلغ اجارهای معادل مبلغ اجاره این سند به علاوه نرخ تورم به نسبت مدت اجاره، آمادگی پرداخت آن را به عنوان سرقفلی دارند.
در صورت عدم توافق در این خصوص ، نظر هیأتی متشکل از سه نفر کارشناس رسمی دادگستری متبع خواهد بود.
• شروط ضمن عقد در تنظیم قرارداد اجاره مغازه
مستأجر حق انتقال مورد اجاره را به غیر ندارد/دارد.
مورد اجازه صرفاً برای شغل ……….. اجاره داده شده و مستأجر به هیچ وجه حق تغییر شغل ندارد.
حفظ و نگهداری مورد اجاره و تجهیزات آن بر عهده مستأجر است و باید در انقضاء مدت، مورد اجاره و تجهیزات آن را صحیح و سالم تحویل دهد.
تعمیرات جزئی عین مستأجره برعهده مستأجر و تعمیرات کلی بر عهده موجر است.
پرداخت هزینه آب، برق، گاز و تلفن برعهده مستأجر است. پرداخت هزینه نگهداری (شارژ) ساختمان بر مبنای مصوبات هیات مدیره بر عهده مستأجر/ موجر است و تغییرات این ارقام نیز مورد قبول میباشد.
اسقاط کافه خیارات من جمله خیارغبن (به هر درجهای که باشد) از طرفین به عمل آمد.
مستأجر مکلف است مالیات ها و عوارض کسبی و حق بیمه کارگران و کارکنان خود را به موقع پرداخت و نیز در کسب و کار خود ضوابط قانونی و شرعی را دقیقاً رعایت کند.
تأخیر در پرداخت اجاره بها برای موجر حق فسخ اجاره و تخلیه عین مستأجره را ایجاد خواهد کرد. در این حالت حق مستأجر نسبت به سرقفلی نیز (در صور• شاهدین در تنظیم قرارداد اجاره مغازه
این اجاره نامه در تاریخ ……….. با حضور آقایان :
۱- ……….. فرزند ……….. به شماره شناسنامه ……….. آدرس ………..
۲- ……….. فرزند ……….. به شماره شناسنامه ……….. آدرس ………..
افراد معتمد موجر و مستأجر که به عنوان شاهد ذیل آن را امضاء کردهاند. در دو نسخه با اعتبار واحد تنظیم و امضاء و مبادله شد.
قسمت ها و مطالب زاید در هر دو نسخه قلم زده و ابطال شده است .
امضاء موجر امضاء مستأجر
امضاء شاهد ۱ امضاء شاهد2
تخلف مستأجر از هر یک از شروط مندرج در این سند نیز همین آثار را خواهد داشت.
اجاره نامهها بخشی از قوانین مدنی را به خود اختصاص دادهاند و برای مقاصد مختلف تجاری، مسکونی و اداری مورد استفاده قرار میگیرند. در تنظیم قرارداد اجاره همیشه باید اصول تنظیم قرارداد مورد توجه قرار گیرد و بهتر آن است که در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شوند تا هم صورت قانونی پیدا کند و هم در صورت بروز مشکل مابین موجر و مستاجر راحتتر بتوان از طریق قانونی اقدام کرد. در صورتی که میخواهید با نمونه یک قرارداد اجاره آشنا شوید ما در ادامه یک مورد را برای شما در قالب فایل ورد آماده کردهایم. انواع نمونه قراردادهای املاک و داراییها در بندهایی مربوط به موجر و مستاجر و نوع پرداخت اجاره با یکدیگر شباهت دارند اما نوع استفادهای که از مستاجره میشود در تنظیم مفاد اصلی قرارداد تاثیرگذار است.
ماده 1 : طرفين قرارداد
وکالت/قيمومت/ولايت/وصايت .................................. فرزند ...................... به شماره شناسنامه ........................ متولد ....................... بموجب ..........................
ماده 2: موضوع قرارداد و مشخصات مورد اجاره
عبارتست از تمليک منافع ........................ دانگ / دستگاه / يکباب .............................................. واقع در ........................................................................................ داراي پلاک ثبتي شماره .............. فرعي از ............... اصلي ................. بخش ................. به مساحت ................................... متر مربع داراي سند مالکيت بشماره سريال .............................................. صفحه ............. دفتر .............
.................................................... مشتمل بر ................ اتاق خواب با حق استفاده برق / آب / گاز بصورت اختصاصي/ اشتراکي/ شوفاژ روشن/ غيرروشن/ کولر/ پارکينگ ......................... فرعی به متراژ ...................... مترمربع / انباري فرعی ......................... به متراژ ...................... متر مربع / تلفن داير/ غير داير به شماره .......................................... و ساير لوازم و منصوبات و مشاعات مربوطه که جهت استفاده به رويت مستأجر / مستأجرين رسيده و مورد قبول قرار گرفته است .
ماده 3 : مدت اجاره
مدت اجاره ......................................................... ماه / سال شمسي از تاريخ / / 13 الي / / 13 مي باشد .
ماده 4 : اجاره بها و نحوه پرداخت 1-4- ميزان اجاره بها جمعاً ................................................ ريال ، از قرار ماهيانه مبلغ .............................................. ريال که در اول / آخر هر ماه به موجب قبض رسيد پرداخت مي شود .
2-4- مبلــغ ............................................................ ريال از طرف مستأجر / مستأجرين بعنوان قرض الحسنه نقداً / طي چــک به شمـــاره .............................. بانک ....................................... شعبه ..................................... پرداخـــت شـــد و يا نقداً / طي چـــک به شمـــاره .............................. بانک ..................................... شعبه ...................................... در تاريخ / / 13 به موجر پرداخت خواهد شد . معادل مبلغ پرداختي به عنوان قرض الحسنه با انقضاء مدت اجاره و يا فسخ آنهمزمان با تخليه عين مستأجره به مستأجر مسترد خواهد شد .
ماده 5 : تسليم مورد اجاره
موجر مکلف است در تاريخ / / 13 مورد اجاره را با تمام توابع و ملحقات آن جهت استيفاء به مستأجر / مستأجرين تسليم کند .
ماده 6 : شرايط و آثار قرارداد
1-6- مستأجر نمي تواند از مورد اجاره بر خلاف منظور قرارداد ( مسکوني ، تجاري ، اداري ) استفاده نمايد . مستأجر مکلف است به نحو متعارف از مورد اجاره استفاده نمايد .
2-6- مستأجر حق استفاده از مورد اجاره را به نحو مباشرت دارد و بايستي شخصاً از مورد اجاره استفاده کند . علاوه بر اين مستأجر حق انتقال و واگذاري مورد اجاره را به غير دارد / ندارد . در صورت تخلف و انتقال به غير ، اعتبار اجاره منوط به تنفيذ مالک خواهد بود در صورتيکه مستأجر مورد اجاره را به غير بدون اذن مالک تسليم کرده باشد شخص متصرف در صورت عدم تنفيذ در برابر مالک در حدود مقررات قانوني مسئول خواهد بود .
3-6- موجر بايد مالک يا متصرف قانوني يا قراردادي مورد اجاره باشد و در صورتيکه به عنوان ولايت ، وصايت ، وکالت ، قيمومت ، اجاره با حق انتقال و از اين قبيل اختيار اجاره دادن داشته باشد ، بايستي اسناد و مدارک مثبت حق انتقال را ضميمه کند و مشاور موظف به احراز موضوع فوق است .
4-6- در صورتيکه مستأجر از پرداخت اجاره بها بيش از يک ماه تاخير نمايد ، موجر مي تواند قرارداد را فسخ و تخليه مورد اجاره را از مراجع ذيصلاح بخواهد .
5-6- پرداخت هزينه هاي مصرفي آب / برق / گاز / تلفن / شارژ / فاضلاب شهري بر عهده مستأجر است و بايد در موعد تخليه يا فسخ قبوض پرداختي را به موجر ارائه نمايد .
6-6- پرداخت هزينه نگهداري آپارتمان (حق شارژ و غيره) و همچنين افزايش احتمالي آن بر مبناي مصوب مسئول يا مسئولين ساختمان بر عهده مستأجر است .
7-6- پرداخت هزينه تعميرات و هزينه هاي کلي از قبيل نصب و راه اندازي به منظور بهره برداري از دستگاه تهويه ، شوفاژ ، کولر ،آسانسور و شبکه آب ، برق و گاز به عهده مالک است و هزينه هاي جزيي مربوط به استفاده از مورد اجاره به عهده مستأجر است و نوع هزينه ها و ميزان آن را عرف تعيين مي کند .
8-6- ماليات مستغلات و تعميرات اساسي و عوارض شهرداري با موجر است و ماليات بر درآمد و مشاغل ( تجاري ، اداري ) بر عهده مستأجر مي باشد .
9-6- در خصوص اماکن تجاري مبلغ ............................................. ريال به حروف ............................................................................ ريال بعنوان حق سرقفلي توسط مستأجر به موجرتسليم و پرداخت گرديد / نگرديده است .
10-6- مستأجر مکلف است در زمان تخليه ، مورد اجاره را به همان وضعي که تحويل گرفته به موجر تحويل داده و رسيد دريافت نمايد . در صورت حدوث خسارات نسبت به عين مستأجره ، مستأجر متعهد به جبران خسارت وارده خواهد بود . 11-6- موجر ملزم است در زمان تخليه نهايي و با تسويه حساب بدهيهاي زمان اجاره ، نسبت به استرداد قرض الحسنه دريافتي از مستأجر ، با اخذ رسيد اقدام نمايد .
12-6- در صورتيکه موجر نسبت به پرداخت هزينه هايي که موجب انتفاع مستأجر از ملک مي باشد ، اقدام نکند و به مستأجر نيز اجازه انجام تعميرات لازم ندهد ، مستأجر مي تواند شخصاً نسبت به انجام تعميرات مربوطه اقدام و هزينه هاي مربوطه را با موجر محاسبه کند .
13-6- تمديد قرارداد اجاره فقط با توافق کتبي طرفين قبل از انقضاء مدت قرارداد ممکن است . در صورت تمديد قرارداد اجاره الحاقي با شرايط و تغييرات مورد توافق بخش لاينفکي از قرارداد اجاره خواهد بود .
14-6- مستأجر مکلف است به محض اتمام مدت اجاره ، عين مستأجره را بدون هيچگونه عذر و بهانه اي تخليه و به موجر تسليم نمايد ، چنانچه مستأجر مورد اجاره را رأس تاريخ انقضاء تخليه کامل ننمايد و يا به هر دليلي از تسليم آن به موجر خودداري نمايد موظف است روزانه مبلغ .................................................. ريال بعنوان اجرت المثل ايام تصرف بعد از اتمام قرارداد به موجر بپردازد و تهاتر خسارت ناشي از تاخير تخليه ( اجرت المثل ) با مبلغ قرض الحسنه بلا اشکال است .
ماده 7
کليه خيارات ولو خيار غبن به استثناء خيار تدليس از طرفين ساقط گرديد .
ماده 8
اين قرارداد در ساير موارد تابع مقررات قانون مدني و قانون روابط موجر و مستأجر مصوب سال 1376 خواهد بود .
ماده 9
باستناد ماده 2 قانون روابط موجر و مستأجر مصوب سال 1376 شهود با مشخصات زير اين قرارداد را امضاء و گواهي مي نمايند .
ماده 10
حق الزحمه مشاور املاك طبق تعرفه كميسيون نظارت شهرستان ..................................................... به طور جداگانه به عهده طرفین است که همزمان با امضاء این قرارداد مبلغ .......................................... ریال پرداخت شده و رسید دریافت نمایند . فسخ یا اقاله قرارداد تأثیری در میزان حق الزحمه نخواهد داشت .
ماده 11
اين قرارداد در تاريخ / / 13 ساعت .................. در دفتر مشاور املاک ................................. به نشاني ............................................................................... در سه نسخه بين طرفين تنظيم ، امضاء و مبادله گرديد . مشاور املاک مکلف است نسخ قرارداد را ممهور به مهر مشاور و نسخه اول و دوم را به موجر و مستأجر تسليم نمايد و نسخه سوم را در دفتر مخصوص بايگاني کند و هر سه نسخه داراي اعتبار واحد است .
ماده 12
موارد حقوقي مفاد اين قرارداد مطابق با مقررات جاري است و تاييد مي شود .
امضاء موجر امضاء مستأجر
امضاء شاهد ۱ امضاء شاهد2
زمانی که موجر و مستاجر در زمان اجاره و استفاده مستاجر از آپارتمان با یکدیگر به مشکل برخورد نکنند و موجر از مستاجر کاملا راضی باشد و بالعکس، ممکن است در پایان مدت اجاره دوباره موجر تصمیم بگیرد که آپارتمانش را به مستاجر برای مدتی دیگر هم اجاره دهد و مستاجر هم خواهان اجاره مجدد آپارتمان فعلی خویش باشد بنابراین میتوانند دوباره قرارداد اجاره را برای هر مدت که بخواهند ( معمولا یک سال) تمدید کنند. اجاره آپارتمان از انواع نمونه قراردادهای املاک و داراییها میباشد که بخشی عظیمی از قوانین مربوط به اجاره را به خود اختصاص داده است.
دفتر کار هم یکی از انواع نمونه قراردادهای املاک و داراییها میباشد و نوع قرارداد آن اداری میباشد. به دلیل حساسیتی که مکانهای اداری به دلیل رفت و آمدهای ارباب رجوع دارند در تنظیم قرارداد بسیار باید دقت شود اینکه مکانی که جهت انجام کار اداری اجاره میشود از لحاظ محل قرارگیری، فضای داخلی محل و ... باید مناسب محیط اداری باشد بسیار مهم است.
1) اجارهنامه مسکونی معمولا به چند روش قابل تنظیم است؟
عادی و رسمی
2) چند نمونه از مواردی که موجر میتواند حکم تخلیه فوری مغازه را بگیرد؟
ایجاد شغل جدید بدون رضایت مالک، آسیب به بنا، اجاره مغازه به دیگری بدون اجازه مالک
3) در صورتی که شخص بخواهد چیدمان گلخانه را دستگاری کند آیا موجر می تواند حکم تخلیه را بگرد؟
در صورتی که قبلا اجازه آن را نداده باشد بله می تواند
4) در صورتی که مستاجری که مستاجره را برای امو