برخی از مسائل در متون حقوقی و قوانین کشوری مغفول مانده و به آن پرداخته نشده است. تراجنسیتی در حقوق ایران یکی از این موارد بوده که از نظر تئوریک کمتر درباره آن سخن گفته شده و در اجتماع نیز شناخت زیادی از آن وجود ندارد. ناآگاهی دربارهی مشکلات افراد ترانس و نبود مواد قانونی درباره تراجنسیتی در حقوق ایران مشکلات زیادی را برای این افراد به وجود آورده و نیاز است که اندیشمندان با انتشار مقالات علمی حمایت بیشتری از این قشر نمایند.
همانطور که گفته شد تراجنسیتی در حقوق ایران ابهامات زیادی دارد، و درباره ی مسائل مختلف حقوقی این افراد به طور شفاف سخن گفته نشده است. سایت وکیل تلفنی با ارائه مشاوره حقوقی تلاش می کند، به مشکلات حقوقی این افراد بپردازد. وکیل پایه یک دادگستری 24 ساعته با مشاوره حقوقی رایگان و آنلاین در زمینه مسائل حقوقی افراد تراجنسیتی راهنمایی های لازم را در اختیارشان قرار می دهد.
برخی افراد از بدو تولد دچار نقصان های روحی و جسمی هستند، که به مرور زمان هر چه سن آنها بالاتر می رود این اختلال ژنتیکی خود را بیشتر نشان خواهد داد، به این افراد تراجنسیتی یا ترنسکشوال گفته می شود.به عبارت دیگر افراد دو جنسی کسانی هستند که جسم آنها نشانه های غالب مونث یا مذکر را دارد و روحیه شان با این نشانه های جسمی در تضاد است. این تعارضات جسمی و روحی می تواند به شدت عذاب آور باشد و برای این افراد مشکلات زیادی را به وجود بیاورد، بنابراین نیاز است که با انجام مشاوره حقوقی تلفنی درباره ی وضعیت خود اطلاعات لازم را به دست بیاورند. با توجه به اینکه تراجنسیتی در حقوق ایران هنوز گسترش نیافته مشاوره حقوقی با وکیل متخصص می تواند راهگشا باشد.
تراجنسیتی در حقوق ایران نیاز به کار علمی و فرهنگی زیادی دارد، گروه های اجتماعی برای حمایت از افراد تراجنسیتی باید دست به کار شوند و دیدگاه عمومی را درباره ی این مشکل پزشکی بهبود ببخشند. در سال 1363 امام خمینی (ره) فتوایی صادر کردند مبنی بر مجوز تغییر جنسیت، که بر این اساس تراجنسیتی در حقوق ایران به رسمیت شناخته شد. با توجه به فتوای امام خمینی (ره) این اختلال روحی و جسمی مورد تایید قانونگذار قرار گرفت، و افراد دوجنسی می توانند برای تغییر جنسیت خود به مراکز قانونی مراجعه کنند. برای پیگیری چنین مسائلی مشاوره حقوقی آنلاین با وکیل می تواند روش های قانونی را در اختیار افراد قرار دهد. اگرچه علمایی همچون امام خمینی (ره) به این موضوع مهم درباره ی افراد تراجنسیتی پرداخته اند، اما تراجنسیتی در حقوق ایران باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد، و بحث های علمی بیشتری درباره ی آن انجام شود تا موجب آگاهی عموم گردد.
بله ماده 939 قانون مدنی یکی از مواد قانونی است که بحث تراجنسیتی در حقوق ایران را مطرح کرده است. ماده 939 درباره سهم الارث افراد خنثی است. در فقه به افراد دوجنسی خنثی گفته می شود، و گفته شده که خنثی می تواند مشکل یا غیر مشکل باشد. خنثی مشکل آن است که از نظر ظاهری هم نشانه هایی از مذکر را دارد هم مونث اما یکی از دو جنس غالب است، و خنثی غیر مشکل از نظر جسمی نشانه های کامل یک جنس را دارد اما روحیه او با نشانه های جسمی اش در تضاد است.
مشاوره حقوقی 24 ساعته و استفاده از پرسش و پاسخ فوری حقوقی در سایت وکیل تلفنی می تواند اطلاعات مفیدی در این زمینه به افراد ارائه نماید، و از آنجایی که به موضوع تراجنسیتی در حقوق ایران کمتر پرداخته شده، افراد ترنسکشوال می توانند از این طریق راهکارهای قانونی را دریافت کنند.
همانطور که در بالا اشاره شد در فقه و قانون مدنی درباره ی شرایط افراد دو جنسی گفته شده و وضعیت ارث آنها را مشخص نموده است، بنابراین در متون علمی و قانونی این اختلال ژنتیکی به رسمیت شناخته شده است، و هیچ کس اعم والدین نمی توانند این افراد را از ارث محروم کنند. هرکس تنها درباره ی یک سوم اموال خود اختیار دارد، و در صورتی که در آن یک سوم سهمی برای فرد دو جنسی قائل نشود، قانونگذار از باقی اموال سهم او را پرداخت خواهد کرد. متاسفانه والدین در مواجه با چنین مشکل پزشکی که در فرزندشان وجود دارد، دچار ترس و وحشت می شوند، و در بیشتر موارد آن را نمی پذیرند. اما حمایت خانواده می تواند مشکلات این افراد را پیچیده تر کند و آنها را به ورطه نابودی بکشاند. نقش مقالات علمی و پرداختن به تراجنسیتی در حقوق ایران اینجا آشکار خواهد شد، و وکلا می توانند با ارائه مشاوره حقوقی فوری و 24 ساعته درباره ی این مشکل آگاهی بخشی کنند.
همانطور که گفته شد مشکل ترنسکشوال ها از درون خانواده نادیده گرفته شده و بسیاری از این افراد از خانه طرد می شوند، طرد شدن آنها موجب می شود که در جامعه به دام افراد سودجو بیفتند و آینده آنها به کلی از بین برود. تراجنسیتی در حقوق ایران نیازمند وضع قوانین بیشتری از جمله پیش بینی شرایط کار و رفاه اجتماعی بهتر برای این افراد است.
اگر مشکل افراد دو جنسی از درون خانواده مورد حمایت قرار بگیرد، در جامعه نیز می توانند با اعتماد به نفس بیشتری حضور پیدا کرده و به شغل های مناسب دست یابند. در سایت وکیل تلفنی مشاوره با وکیل ارزان و تضمینی قرار داده شده تا افراد درگیر با این مشکل بتوانند از اطلاعات حقوقی بهره مند شوند.
1_ در صورتی که پدر تغییر جنسیت دهد آیا ولایت او بر فرزند منتفی می شود؟
خیر در صورت تغییر جنسیت هر یک از والدین نسبت قبلی آنها با فرزند حفظ می شود، بنابراین پدر همچنان پدر است.
2_ آیا زن بعد از تغییر جنسیت مستحق مهریه است؟
در صورتی که قبل از تغییر جنسیت نزدیکی انجام گرفته باشد بله زن مستحق مهریه است.
3_ در پزشکی قانونی چه مراحلی باید طی شود؟
ابتدا فرد معاینه خواهد شد، آزمایشات انجام می شود، در صورتی که خنثی مشکل تشخیص داده شود گواهی نیاز به عمل صادر شده و در صورتی که خنثی غیر مشکل باشد باید دوران درمان طی گردد.
4_ در کجا می توان با وکیل مجرب ملاقات کرد؟
بعد از مراجعه به سایت وکیل تلفنی وقت ملاقات با وکیل تعیین می شود.
5_ سریع ترین روش گفتگو با وکیل کدام است؟
چت آنلاین سریع ترین روش دسترسی به وکیل است.