حواله یکی از عقود معین است و به معنای این است که یک نفر بدهکاری خود را به دیگری انتقال دهد. یعنی به واسطه طلبی که از شخص ثالث دارد، طلبکارِ خود را به ثالث رجوع می دهد. حواله خودرو برگه ای است شامل مشخصات خودرو و نام مالک آن ، که شرکت های خودروسازی به کسانی که خودرو به نام آنها درآمده، تحویل می دهند. از جمله شرایط مطالبه خودرو از طریق حواله این است که حواله خودرو را می توان به شیوه هایی از جمله صلح، هبه و مهریه به دیگری انتقال داد. مثلا کسی که در قرعه کشی شرکت خودروسازی ایران خودرو اسمش درآمده، می تواند حواله خودرو را به عنوان مهریه همسر خود به وی انتقال دهد. در چنین حالتی شرکت خودرو سازی یا هر متعهد دیگر موظف است، خودرو را به کسی که حواله به او انتقال یافته است تحویل دهد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد شرایط مطالبه خودرو از طریق حواله، می توانید با مجموعه حقوقی وکیل تلفنی به شماره 09212242670 تماس بگیرید. این موسسه با عضویت بیش از صدها وکیل پایه یک دادگستری آماده پذیرش دعاوی مطالبه خودرو از طریق حواله می باشد.
یکی از شرایط مطالبه خودرو از طریق حواله این است که برای مطالبه خودرو از طریق حواله باید به مدیون مراجعه کرد. منظور از مدیون در حواله خودرو، شرکت خودرو سازی صادرکننده حواله است. شرکت خودروسازی موظف است به موجب سند رسمی خودرو را به نام دارنده حواله انتقال داده و خودرو را به او تحویل دهد. عقد حواله از عقود لازم به شمار می رود. یعنی چنانچه حواله دهنده، خودرویی که به نام وی قرعه کشی شده است را به دیگری انتقال دهد، خودرو از آن انتقال گیرنده خواهد شد و در زمان تحویل خودرو، سند مالکیت رسمی به نام او صادر می گردد.
همانطور که مورد اشاره قرار گرفت حواله خودرو را می توان در ضمن عقد نکاح یا پس از آن به عنوان مهریه زوجه تعیین نمود. در این صورت مالکیت خودرو به زوجه انتقال پیدا می کند و او می تواند خودرو را مطالبه کند. در اینجا شایان توجه است که خواه مهریه عندالمطالبه باشد و خواه عندالاستطاعه، در هر صورت از لحظه ای که حواله خودرو به زوجه انتقال می یابد، وی مالک خودرو بوده و در زمان تحویل خودرو، سند رسمی مالکیت به نام زوجه صادر می شود.
در بسیاری از موارد ممکن است زوج پیش از زوجه خودرو را تحویل گرفته و از قبض آن به زوجه خودداری کند. در این صورت زوجه می تواند با طرح دعوا بر علیه زوج، الزام او به تحویل خودرو را از دادگاه تقاضا کند. در مورد مطالبه خودروی حواله ای به عنوان مهریه، می توانید با وکلای تلفنی مشاوره حقوقی داشته باشید. موسسه حقوقی وکیل تلفنی ارائه دهنده انواع خدمات پذیرش دعاوی حقوقی و کیفری و مشاوره حقوقی در زمینه دعاوی مالی خانوادگی می باشد.
انتقال دهنده: آقا/خانم .......... فرزند ....... به شماره ملی ........ و نشانی محل سکونت .............
انتقال گیرنده: آقا/خانم ......... فرزند ....... به شماره ملی ....... و نشانی محل سکونت ..............
انتقال و واگذاری مالکیت و کلیه حقوق مالی و تعهدات قانونی حواله خودرو پژو پارس تنظیم شده نزد نمایندگی ....... مورخ ....... مطابق شرایط مندرج در حواله انتقال گیرنده مختار است کلیه حقوق مالی مربوط به خودروی مزبور را به هر نحو که می خواهد استفاده کرده یا به دیگری انتقال دهد.
خیر. از منظر حقوقی واگذاری حواله خودرو به دیگری غیر قانونی نیست، هرچند ممکن است در این بین محدودیت های قانونی وجود داشته باشد. مثلا گاه ممکن است از سوی وزارت صنعت، معدن و یا دیگر مراجع قانونی آیین نامه هایی صادر شود که شرکت های خودروسازی را ملزم کنند که خودرو را تنها به کسی که به نامش در قرعه کشی در آمده تحویل دهند.
منظور از قرارداد فروش حواله خودرو این است که کسانی که خودروهای پیش فروش شده به نامشان در می آید، از مالکیت خودرویی که برنده شده صرف نظر کرده و در قالب عقد حواله و صلح، مالکیت خودرو را به شخص دیگری انتقال می دهند. شرکت های خودروسازی ایران خودرو و سایپا برای تحویل خودرو های صفر از شیوه قرعه کشی استفاده می کنند و صرف برنده شدن در قرعه کشی ارزش مالی دارد و فردی که خودرو به نامش درآمده می تواند حواله آن را به شخص دیگری در ازای گرفتن مالی انتقال دهد.
از جمله شرایط مطالبه خودرو از طریق حواله می توان به تعیین تکلیف در خصوص کسورات خودرو در خرید حواله به صورت قولنامه ای اشاره کرد. در صورتی که خودرویی که تحویل داده می شود کسورات داشته باشد و مطابق با نمونه سالم نباشد، دارنده حواله حق دارد مطابق با مقررات قانونی تولید کننده خودرو را ملزم به تحویل نمونه سالم و بدون کسورات نماید. در این خصوص می توانید با موسسه حقوقی وکیل تلفنی در تماس باشید. این مجموعه با حضور بهترین وکلای دعاوی مالکیت خودرو، آماده ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان می باشد.
همانطور که در عقود و قراردادهای دیگری مثل بیع و اجاره جاری است، در حواله خودرو نیز می توان برای الزام تحویل خودرو و انتقال سند مالکیت آن از فروشنده چک، سفته یا دیگر ضمانت های مالی دریافت کرد. این که گرفتن چک مناسب تر است یا سفته حسب مورد متفاوت است و این دو سند تجاری، هر یک از قواعد و قوانین خاص مربوط به خود تبعیت می کند. سفته مشمول قانون تجارت است، در حالی که دریافت چک برای ضمانت خرید حواله خودرو از فروشنده، مطابق با قانون صدور چک خواهد بود. برای مثال یکی از تفاوت های چک و سفته در قابلیت مسدود نمودن حساب مدیون در مورد چک، بدون مراجعه به دادگاه است. در حالی که در مورد سفته، بانک مسئولیتی در قبال دارنده سفته ندارد و دارنده تنها می تواند به دادگاه صالح مراجعه نموده و علیه مدیون طرح دعوا کند. موسسه حقوقی وکیل تلفنی آماده ارائه خدمات مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان در مورد شرایط مطالبه خودرو از طریق حواله می باشد.