عدم رعایت برخی از هنجار ها، مجازات های سختی را در پی دارند. زنای محصنه یکی از این هنجار شکنی هاست. با توجه به تاثیرات منفی و گسترده زنا بر بنیان خانواده و تاثیرات روحی و روانی سنگسار، مجازات زنای محصنه بر اطرافیان فرد زنا کار بهترین راه پیشگیری از اینگونه روابط و آگاه نمودن مردم از تاثیرات منفی اینگونه از رفتارهاست. این موسسه حقوقی هرگونه سوال و یا ابهاماتی در مورد سنگسار، مجازات زنای محصنه و مجازات های کیفری زنا محصنه و دیگر انواع زنا که در قانون تعریف شده، را پاسخگو می باشد. شما می توانید با مشاوره حقوقی و کیفری بصورت تلفنی و آنلاین ارتباط برقرار نموده تا بهترین اقدام و راهکار را در مواقع بروز مشکل دریافت کنید.
زنا در لغت به معنای آمیزش از راه نامشروع است و به عبارت دیگر به نزدیکی بین زن و مرد (آمیزش جنسی مهبلی و مقعدی) بدون ازدواج گفته می شود. در اسلام و اصول فقهی به رابطه جنسی بین زن و مرد، بدون وجود رابطه ازدواج میان آنها را زنا گویند و به مرد که مرتکب زنا شده زانی، و به زن زنا کار، زانیه گویند. از منظر قانون و با استناد به ماده 221 قانونی مجازات اسلامی زنا عبارت است از « جماع مرد با زنی که علقه زوجیت بین آن ها نبوده و موارد و طی به شبهه نیز نباشد.» زنای محصنه یکی از انواع زنا می باشد و به رابطه جنسی بین زن و مردی گفته می شود که یکی یا هر دوی آنها ازدواج کرده و به عبارتی متاهل باشند. به زنی که شوهر دارد و زنا می کند محصنه گویند و به مرد متاهلی که زنا کند محصن گویند. سنگسار، مجازات زنای محصنه در قانون است که برای اثبات آن باید ادله ای را به دادگاه تقدیم نمود.
برای اثبات زنای محصنه و اختصاص حکم سنگسار، مجازات زنای محصنه به طور کلی دو راه وجود دارد»
لازم به ذکر است که در زنای محصنه ( زنا با زن شوهر دار) هرگاه از راه شهادت شهود ثابت شود هنگام سنگسار، مجازات زنای محصنه و سنگسار شدن در گودال، اگر از گودال فرار کند به گودال برگردانده می شود و فرار وی بی فایده است و آنقدر سنگسار می شود تا بمیرد. در صورت تهمت افراد به زنا و شهادت دروغ به زنا، قانون مجازات سختی را برای این افراد در نظر گرفته است و این جرم در متون حقوقی « قذف» گفته می شود. تعریف قذف از منظر حقوقی: قذف نوعی دشنام و به مفهوم متهم کردن شخصی به زنا و یا لواط است و در فقه اسلامی و قوانین اسلامی جرم بوده و شخص قذف کننده به میزان 80 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
شکایت در مورد زنای محصنه در تمامی دادسراها قابل پیگیری است و در تهران دادسرای تخصصی با عنوان دادسرای ارشاد برای رسیدگی به این نوع جرم تعیین شده است و شیوه رسیدگی به این جرم مانند جرم های کیفری است. از منظر قانون حکم زنا محصنه، برای زانی محصن ( مرد متاهل زناکار) با زانیه محصنه (زن متاهل زناکار)، رجم است. و به استناد به قانون 225 ق. م. ا. « حد زنا برای زانی محصن و زانیه محصنه رجم است. در صورت عدم امکان اجرای رجم، با پیشنهاد دادگاه صادرکننده حکم قطعی و موافقت رئیس قوه قضائیه اگر جرم با بینه ثابت شده باشد، موجب اعدام زانی محصن و زانیه محصنه است و در غیر اینصورت موجب صد ضربه شلاق برای هر یک می باشد.»
با توجه به دین مقدس اسلام و قوانین حاکم بر جامعه می توان گفت: روابط زناشویی فقط در چارچوب خود دارای معنا بوده و مورد حمایت قانون و عرف می باشد و عدم رعایت قوانین میتواند نتایج غیر قابل جبرانی مانند سنگسار، مجازات زنای محصنه به همراه داشته باشد. اگر زن و مردی که روابطی خارج از چارچوب قواعد اسلامی دارند، بدون جاری شده خطبه محرمیت و برقراری عقد نکاح دائم یا موقت، از رابطه زنای محصنه یا غیر محصنه یا زنا با محارم، صاحب فرزندی شوند، کودک متولد شده از چنین روابطی، با سایر کودکان سرنوشتی متفاوت خواهد داشت و از برخی حقوق از ابتدای تولد محروم خواهد شد. تفاوت کودکان عادی و کودکان حاصل از رابطه زنا در نسب آنان است. در تولد فرزندان در روابط شرعی و قانونی نسب فرزند به پدر و جد پدری می رسد در حالی که فرزندان حاصل از زنا، هیچ نسبی با پدر و مادر خود ندارند و در اصل می توان گفت این فرزندان هیچ ریشه و اتصالی به افراد زنا کاری که او را بدنیا آورده اند نخواهند داشت. موضوع حضانت این فرزندان یک امر اجباری است و حقی است که قانون به اجبار بر گردن پدر و مادر گذاشته و قابل اسقاط نبوده و نمی توان به دیگری منتقل نمود. پس میتوان گفت کودک چه مشروع و چه نامشروع باشد، پدر و جد پدری بر او ولایت دارند. پدر و مادر زنا کار باید تا رسیدن فرزند به سن قانونی از او نگهداری کنند. حضانت فرزند متولد شده از زنا تا سن 7 سالگی بر عهده مادر است و بعد از آن دادگاه با توجه به صلاح کودک و بررسی شرایط پدر و مادر معلوم می کند که کودک با کدام یک از آنها می تواند زندگی کند. فرزندان حاصل از رابطه نامشروع با توجه به عدم نسب شرعی، از پدر و مادر خود ارثی نمی برند و ارثیه به جا مانده از این افراد بین سایر وراث با تقدم قوانین ارث، تقسیم خواهد شد. جهت هر گونه سوال و در مورد زنای محصنه و حکم سنگسار، مجازات زنای محصنه با مشاوران حقوقی و وکلای متخصص این موسسه حقوقی بصورت تلفنی و یا آنلاین در تمامی ساعات شبانه روز ارتباط برقرار نموده و پرونده حقوقی و کیفری سنگسار، مجازات زنای محصنه را به متخصصان این امر بسپارید.
تعیین سنگسار، مجازات زنای محصنه برای روابط نامشروع بین زن و مرد متاهل بیشتر به دلیل جنبه بازدارندگی و جلوگیری از فساد است زیرا دامنه آثار زیانبار این عمل زشت آنقدر گسترده است که هم بر زندگی فردی و هم بر زندگی اجتماعی افراد تاثیرات منفی بسیاری گذاشته و موجب بروز ناهنجاری های بزرگ در جامعه اسلامی می شود. از نظر قانون، تحقق شرایط و عوامل اثبات سنگسار، مجازات زنای محصنه به حدی دقیق و سختگیرانه است که عملا تحقق عمل انجام شده از منظر قانون به حداقل می رسد و در بسیاری از موارد با نظر دادگاه و در صورت امکان سنجی در اجرای حکم تخفیف داده می شود و حکم اعدام تغییر و حکم صد ضربه شلاق صادر می شود.
دریافت مشاوره حقوقی تلفنی در خصوص زنا |
مجازات قانونی رابطه با زن شوهردار |
مجازات سقط جنین در ایران |
مشاوره حقوقی مجازات رابطه جنسی با زن متاهل |
تنظیم شکوائیه زنای محصنه |
1- اگر فردی که متاهل است، و زوجه و یا زوج در اختیار اوست و هنوز با او رابطه زناشویی برقرار ننموده است اقدام به زنا نماید چه حکمی برای او از نظر قانون صادر می شود؟
حکم زنا برای مردان صد ضربه شلاق است و موهای سر تراشیده می شود و 365 روز به شهر دیگری تبعید می شود و برای زنان دو مورد آخر قابل اجرا نخواهد بود و فقط حکم صد ضربه شلاق صادر می شود.
2- حکم رابطه جنسی با زن شوهر دار چیست؟
سنگسار، مجازات زنای محصنه است و در صورتی که عمل زنا با 3 شاهد اثبات شود با نظر قاضی پرونده حکم اعدام، زنا کننده مرد و زنا کننده زن صادر می شود.
3- مطابق ماده 228 قانون مجازات اسلامی مجازات در زنا با محارم نسبی و زنای محصنه که زانیه بالغ و زانی نابالغ باشد چیست؟
مجازات زانیه فقط صد ضربه شلاق است.
4- زنا با غیر محصنه یعنی چه و چه حکمی دارد؟
به زنایی گفته می شود که فرد زنا کننده مجرد باشد و مجازات و حکم زنای غیر محصنه بار اول، دوم و سوم صد ضربه شلاق و اگر برای بار چهارم اقدام به زنا کند مجازاتش اعدام خواهد بود.
5- زنا کردن به عنف دارای چه مفهومی است و مجازات آن چیست؟
زنای به عنف بدین معنا است که مرد زن را با تهدید به زنا وادار نماید و زن به این عمل راضی نباشد و حکم زنای مرد با عنف اعدام است.