به محض جاری شدن عقد نکاح زن و مرد مستلزم رعایت تعهداتی نسبت به یکدیگر میشوند. تقریبا عموم افراد با اصطلاحاتی نظیر مهریه، نفقه یا نحله آشنایی دارند. در این بین یکی از تعهدات مرد نسبت به زن که آگاهی کمتری درباره آن وجود دارد، اجرت المثل است. بر اساس قوانین، زوجه میتواند هر زمان که بخواهد با تنظیم مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت حق خود را در این زمینه ادا کند. اگر میخواهید اطلاعات خود را درباره اظهارنامه مطالبه اجرت المثل از سوی زوجه گسترش دهید، ما در این بخش شما را به بهترین نحو راهنمایی خواهیم کرد.
متاسفانه روز به روز پروندههای مرتبط با دعاوی خانوادگی در حال گسترش است. موسسه حقوقی وکیل تلفنی ضمن آرزوی زندگی پربار و شاداب در کنار خانواده، توصیه میکند اگر درگیر دعاوی خانوادگی شدید، حتما از مشاوره حقوقی وکلای خبره بهرهمند شوید.
در اولین گام از مشاوره حقوقی اجرت المثل بد نیست با مفهوم اجرت المثل به خوبی آشنا شویم. برای این کار سری به قوانین مدنی میزنیم تا بر اساس قانون به معرفی این اصطلاح حقوقی بپردازیم. ماده 336 قانون مدنی میگوید: اگر در طول زندگی زناشویی زوجه کارهایی که از لحاظ شرعی برعهده وی نبوده و طبق عرف مستلزم اجرت است، با دستور زوج انجام دهد، دادگاه میتواند اجرت المثل آن را از زوج دریافت نماید. در راستای این قانون جالب است بدانید اموری نظیر پخت و پز، خانه داری و نگهداری از فرزندان شرعا و قانونا برعهده زن نیست. همچنین بسیاری از امور دیگر وظیفه زوجه نمیباشد. بنابراین چنانچه زن با دستور زوج آنها را انجام داده باشد و این موضوع برای دادگاه احراز شود، حکم اجرت المثل صادر خواهد شد.
شاید نحوه محاسبه اجرت المثل برای شما هم جای سوال داشته باشد. در این باره باید بدانید اگر اجرت المثل برای امور مختلف توسط مرد و زن توافق شده باشد، باید طبق آن توافق پرداخت گردد. در غیر این صورت کارشناس دادگستری بر اساس عرف هزینه دقیق را برآورد مینماید.
اولین سوالی که پیرامون مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت ایجاد میشود، این است که آیا تنها در زمان طلاق میتوان این حق را طلب کرد. پاسخ این سوال منفی است. اگرچه در اغلب اوقات این حق بعد از درگیری و درخواست جدایی مطالبه میشود، اما امکان تنظیم اظهارنامه مطالبه اجرت المثل از سوی زوجه پیش از طلاق نیز وجود دارد. به عبارتی سادهتر زوجه میتواند در حین زندگی زناشویی با ثبت اظهارنامه از دادگاه تقاضای مطالبه کرده و حق خود را بستاند.
نکته بعدی درباره مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت اقداماتی است که شامل این حقوق زنان میشود. زن پس از جاری شدن عقد نکاح وظیفه تمکین از شوهر خود را دارد. از طرفی تمکین خود به 2 دسته تمکین خاص و عام دسته بندی میشود. اما بسیاری از اعمال نظیر پخت و پز، خانه داری و نگهداری از فرزندان یا سایر اقداماتی که با خواسته زوج انجام میشوند، جزو وظایف زن نیست. باید بدانید تنها این دسته از فعالیتهای زن واجد شرایط دریافت اجرت المثل است. یکی دیگر از اصلیترین نکات برای دریافت این حقوق توسط زن، این است که مرد تقاضای طلاق داده باشد و زن در طول زندگی از مرد تمکین کرده باشد. چنانچه زن درخواست جدایی بدهد، اجرت المثل به وی تعلق نخواهد گرفت.
مشاوره حقوقی طلاق |
اعتراض به اجرت المثل ایام زوجیت |
مشاوره حقوقی اجرت المثل |
مشاوره حقوقی خانواده |
درباره ما |
درباره اقداماتی که مشمول پرداخت اجرت المثل از سوی مرد میشود، حرف و حدیث زیاد است. تنها راه صحیح برای کسب اطلاعات حقوقی دقیق اخذ مشاوره حقوقی انلاین و رایگان از وکلای کاربلد میباشد. اگر سوالی در این خصوص دارید، با کارشناسان ما در میان بگذارید.
همانطور که گفته شد، برای تنظیم اظهارنامه مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید. در این صورت باید حتما مدارک مورد نیاز را به همراه داشته باشید تا اظهارنامه شما ثبت گردد. از جمله مدارکی که داشتن آن در این زمان ضروری میباشد، مدارکی هویتی زوجه و زوج است که عموما بدون آن امکان ثبت اظهارنامه وجود نخواهد داشت. علاوه بر این مورد شما باید مدارک دال بر ازدواج دائم خود را به کارمند دفتر ارائه دهید. همچنین اگر مدرکی را ضمیمه اظهارنامه میکنید، ارائه آن در زمان تنظیم و ثبت الزامی است.
طبق مکالمه با وکلای فعال در زمینه مشاوره حقوقی اجرت المثل متوجه شدیم سوالات زیادی پیرامون مفهوم اجرت المثل، شرایط مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت و نحوه تنظیم اظهارنامه مطالبه اجرت المثل از سوی زوجه وجود دارد. ما به این سوالات تا به اینجا به خوبی پاسخ دادهایم. کافی است برای دریافت سوال خود در این زمینهها یکبار دیگر متن را با دقت بخوانید. اما یکی از رایجترین سوالات درباره این حقوق زنان، هزینه نگارش اظهارنامه است. با توجه به تفاوت اظهارنامههای هر دعوی باید بدانید رقم دقیقی جهت تنظیم این اوراق قضایی وجود ندارد. برای اطلاع از این موضوع باید یک مشاوره حقوقی تلفنی با وکلای ما داشته باشید تا شما را بهتر راهنمایی کنند.
خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.