برق یک انرژی تجدیدپذیر است که نقش مهمی در جوامع ایفا میکند. علاوه بر مصارف شخصی، تقریبا تمام کسبوکارها تحت تاثیر انرژی برق قرار دارند و هرگونه کاهش انرژی در این زمینه خسارات جبران ناپذیری به اقتصاد کشور وارد میکند. با آگاهی از این موضوع و با هدف حمایت از توسعه انرژیهای تجدید پذیر دولت در سال 1395 از قراردادی به نام قرارداد خرید تضمینی برق نیروگاه خورشیدی رونمایی کرد. طی این قرارداد مالکان نیروگاههای خورشیدی میتوانند تحت عنوان انرژی پاک و تجدید پذیر، برق تولیدی خود را به دولت بفروشند. این موضوع میتواند ضمن کمک به دولت جهت توسعه انرژی، فرصت ایده آلی برای سرمایه گذاران باشد. در ادامه بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت.
اگرچه امکان خرید و فروش انرژیهای پاک به دولت فراهم شده است، اما این مسئله با چالشهای خاص خود روبرو میباشد. با دریافت مشاوره حقوقی میتوانید اطلاعات خود را در این زمینه تکمیل نمایید.
در سال 1395 دولت طرحی با مضمون خرید برق نیروگاه خورشیدی به تصویب رساند. این طرح به منظور ترغیب دارندگان نیروگاه خورشیدی از بابت تولید و فروش انرژی برق انجام شد. بر اساس مصوبات این طرح آن دسته از مالکانی که اقدام به تولید انرژی از طریق نیروگاه خورشیدی مینمایند، میتوانند ضمن اتصال برق تولیدی به شبکه سراسری، کسب درآمد کنند. اما لازمه این کار انعقاد قرارداد با سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) میباشد. این دسته از متقاضیان میتوانند طی قراردادی به نام قرارداد خرید تضمینی برق نیروگاه خورشیدی به مدت 20 سال با فروش برق به شرکت برق درآمدزایی کنند.
لازم به ذکر است یک نمونه قرارداد فروش برق در انتهای این مقاله ارائه شده است. صد البته انعقاد چنین قراردادهایی نیازمند توجه به خواستههای طرفین است. بنابراین مفاد آن میبایست پس از توافقات خریدار و فروشنده تنظیم گردد. اگر ابهاماتی در این زمینه برای شما وجود داشته باشد، کافی است آن را از طریق مشاوره حقوقی انلاین و رایگان با وکلای ما مطرح کنید. ما در سریعترین زمان ممکن پاسخگوی شما خواهیم بود.
یکی از رایجترین سوالاتی که پیرامون قرارداد خرید انرژیهای پاک از وکلای موسسه حقوقی وکیل تلفنی پرسیده میشود، بحث قانونی یا غیرقانونی بودن آن میباشد. بسیاری از افراد، علی الخصوص مالکان نیروگاههای خورشیدی تمایل دارند بدانند آیا فروش برق به سازمان ساتبا قانونی است و مشکلی از این بابت وجود ندارد؟ در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد.
در جواب این سوال باید بدانید که به طور کلی هر چیزی که ارزش اقتصادی داشته باشد، امکان خرید و فروشآن وجود دارد. با توجه به ماهیت انرژی برق و ارزش اقتصادی آن، بنابراین میتوان به قانونی بودن خرید و فروش آن اطمینان پیدا کرد. از طرفی دولت طی مصوبهای رسما از تولید و فروش این انرژی با هدف توسعه انرژیهای تجدیدپذیر حمایت کرده است. بنابراین نگرانی از بابت قانونی بودن فروش برق وجود ندارد.
نکتهای که باید بدانید قوانین و مقرراتی است که پیرامون تولید و عرضه انرژی برق وضع شده است. فروشنده میبایست با این قوانین آشنا بوده و در حین خرید و فروش، آنها را رعایت کند. با این وجود خرید و فروش برق تولیدی به واسطه انرژی خورشیدی منع قانونی ندارد.
مشاوره حقوقی عقد رهن |
تنظیم قرارداد انلاین |
مشاوره حقوقی عقد حواله |
مشاوره حقوقی در نگارش قرارداد |
درباره ما |
پیش از انعقاد قرارداد خرید تضمینی برق نیروگاه خورشیدی و فروش برق به دولت بد نیست نگاهی به مزایای استفاده از برق تولید شده توسط نیروگاههای خورشیدی داشته باشیم. اگرچه مزایای تولید برق از طریق انرژی خورشید بسیار زیاد است و ذکر تمام این موارد در این مطلب نمیگنجد. با این حال در این قسمت مهمترین مزایای این روش را بررسی میکنیم:
همانطور که مشاهده میکنید، تولید انرژی برق به واسطه نیروگاه خورشیدی از مزایای بی شماری برخوردار است. شاید مهمترین آنها تولید برق بدون محدودیت مکانی و زمانی و همچنین عدم آلودگی هوا باشد. تولید برق بدون محدودیت مکانی و زمانی به این معنی است که با ساخت یک نیروگاه خورشیدی میتوان در هر منطقه و در هر فصل از سال اقدام به تولید انرژی کرد و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
اگر مالک یک نیروگاه خورشیدی هستید، باید بدانید دولت بی صبرانه به دنبال خرید برق نیروگاه خورشیدی میباشد. با این حال این کار علی رغم قانونی بودن، چالشهای زیادی به همراه خواهد داشت. جهت شروع این کار میتوانید با دریافت مشاوره حقوقی از وکلای موسسه حقوقی وکیل تلفنی اطلاعات حقوقی خود را پیرامون این طرح و قرارداد مرتبط با آن افزایش دهید. پس اگر میخواهید با آگاهی حقوقی کامل برای فروش برق تولیدی نیروگاه خود قدم بردارید، باید از مشاوره حقوقی با وکیل قراردادها غافل نشوید. خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.
در ادامه یک نمونه قرارداد خرید برق نیروگاه خورشیدی ارائه شده است. همانطور که مشاهده میکنید این قرارداد توسط فروشندگان انرژی برق و سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) منعقد میشود.
طرفین قرارداد قرارداد پیش رو به شماره ----------- در تاریخ ----------- به همراه سایر مستندات و مدارک پیوست با استناد به مصوبه شماره 98/33560/20/100 مورخ 1398/7/20 توسط وزیر نیرو جهت اصلاح الگوی مصرف و اصلاحات بعدی میان سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) به عنوان خریدار و خانم / آقا / شرکت --------------- به عنوان فروشنده برق بر اساس مشخصات مندرج در جدول این قرارداد به منظور خرید تضمینی برق منعقد شده و توسط شرکت نیروی برق ---------------- به نمایندگی از ساتبا به امضا رسیده است.
موضوع قرارداد موضوع قرارداد عبارت است از خرید تضمینی برق نیروگاه خورشیدی از مشترکین برق محدود به ظرفیت انشعاب.
مبلغ قرارداد مبنای محاسبه نرخ خرید برق بر اساس مصوبه شماره 98/33560/20/100 مورخ 1398/7/20 که توسط وزیر نیروی وقت تعیین شده است، برای مدت 10 سال اول به مبلغ ---------- ریال به ازای هر کیلووات ساعت میباشد. همچنین در 10 سال دوم نرخ خرید برق از نیروگاه های خورشیدی به میزان هفتاد درصد از نرخ مصوب تبصره 2 از بند 1 مصوبه 95/14273/30/100 مورخ 1395/2/19 میباشد.
مدت قرارداد طبق مصوبه این قرارداد به مدت 20 سال از زمان عقد آن اعتبار دارد.
*در ادامه میتوان به جزئیاتی نظیر تعهدات فروشنده، تعهدات خریدار، موارد فسخ و ... پرداخت.
امضا خریدار امضا فروشنده سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) |