قانون کار در ایران با هدف حمایت از کارگران در سال 1369 تصویب شد. بر اساس این قانون روابط میان کارفرما و کارگر و شرایط موجود در انعقاد قرارداد به طور کامل بررسی شده است. یکی از انواع قراردادهای کار که در ماده 39 این قانون نیز صراحتا به آن اشاره شده، کار پاره وقت است. نمونه قرارداد کار ساعتی پاره وقت برای رسمیت بخشیدن به این نوع همکاری مورد استفاده قرار میگیرد. بر این اساس کارگر میبایست طبق ساعات کاری تعیین شده در روز و هفته برای کارفرما کار کند. چنانچه در شرف انعقاد چنین قراردادی هستید، یا تمایل به کار پاره وقت دارید، این مقاله از سایت موسسه حقوقی وکیل تلفنی برایتان مفید خواهد بود.
یکی از خدمات ما به شما عزیزان مشاوره حقوقی انلاین و رایگان است. برای استفاده از این نوع مشاوره کافی است سوال خود را مطرح کنید و جواب آن را ظرف چند دقیقه دریافت نمایید.
کار پاره وقت یکی از انواع کار در ایران است که البته از لحاض قانونی به رسمیت شناخته میشود. همانطور که از نام این کار پیداست، ساعات کاری آن از کار تمام وقت کمتر خواهد بود. وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی قانون کار را برای حمایت از کارگران معرفی کرده است. در این قانون به انواع مختلفی از کار من جمله کار دائم، موقت و معین اشاره شده است. اما در این میان یکی دیگر از انواع قراردادها قرارداد کار پاره وقت است. به موجب این قرارداد فرد در ازای ساعات کار کمتر نسبت به یک قرارداد کار تمام وقت، در یک شرکت، کارگاه یا موسسه مشغول به کار میشود.
نمونه قرارداد کار ساعتی پاره وقت در انتهای این مقاله را نگاهی بیندازید. این قرارداد یک نمونه قرارداد اداره کار است که برای اشتغال به صورت پاره وقت مورد استفاده قرار میگیرد. نکتهای که درباره قراردادهای کار ساعتی وجود دارد، میزان ساعات کار آن در طول روز و هفته است. بر اساس قوانین کار یک کارگر باید حداکثر 8 ساعت در طول روز و 48 ساعت در طول هفته کار کند. هر گونه فعالیت اضافه منوط به پرداخت اضافه کاری میباشد. از طرفی اگر کارگر با کارفرما برای کار کمتر از 33 ساعت در هفته به توافق برسد، قرارداد وی مشمول قرارداد کار پاره وقت خواهد شد.
همانطور که میدانید برای شروع کار، قراردادی تحت عنوان قرارداد کار میان کارفرما و کارگر منعقد میشود. عقد این قرارداد برای رسمیت بخشیدن به قرارداد الزامی است. اما تنظیم چنین قراردادهایی به صورتهای مختلفی تنظیم میشوند. اگر پرداخت حقوق بر اساس میزان ساعت کاری تعیین شده باشد، قرارداد مذکور در دسته قراردادهای ساعتی قرار میگیرد. اجازه دهید با یک مثال چنین قراردادهایی را بررسی کنیم. برای مثال تصور کنید کارفرما تعیین میکند که مبلغ مشخصی را به ازای هر ساعت کار به کارگر بپردازد. حال اگر در انتهای ماه کارگر 120 ساعت کار کرده باشد، عدد توافق شده در 120 ضرب خواهد شد. البته نحوه پرداخت میتواند به صورت روزانه، هفتگی یا حتی ماهانه نیز تعیین گردد.
نمونه قرارداد کار ساعتی پاره وقت یکی از رایجترین قراردادهای کار ساعتی است، چرا که اغلب اوقات افرادی که قصد کار پاره وقت را دارند، دستمزد خود را برحسب ساعت تعیین مینمایند.
شاید در حال امضای قراردادی مشابه نمونه قرارداد کار ساعتی پاره وقت در این مقاله هستید، شاید هم چنین قراردادی را پیش از این منعقد کرده باشید. در هر صورت چه قبل از عقد قرارداد، چه پس از آن، میبایست از جوانب تنظیم و امضای این قراردادها مطلع شوید. حتما میدانید برای این کار باید به یک وکیل خبره رجوع کنید. اما این را هم از من بشنوید که به جای یک وکیل خبره، باید به دنبال یک وکیل اداره کار باشید. وکلا در بخشهای مختلف فعالیت میکنند. از همین رو یک وکیل طلاق یا مثلا وکیل ملکی هر چقدر هم که سابقه موفقی داشته باشد، نمیتوانند شما را در زمینه چالشهای حقوقی اداره کار راهنمایی کند.
مشاوره قرارداد کار |
مشاوره قانون کار |
مشاوره حقوقی اداره کار |
مشاوره حقوقی امور اداری یا دولتی |
درباره ما |
سوالی که بسیاری از افراد از ما میپرسند این است که یک وکیل کار خوب چه خصوصیاتی دارد؟ هرچه باشد آشنایی با این خصوصیات منجر به انتخاب یک وکیل مناسب و متبحر خواهد شد. دقت کنید شما باید دست به دامان وکیلی شوید که تخصص، سابقه کاری، اعتماد به نفس، فن بیان، صداقت و ... داشته باشد. اما زمانی که بحث قرارداد کار در میان است، این فاکتورها باید همگی در حوزه اداره کار سنجیده شود. برای مثال آیا سابقه کاری وکیل در زمینه اختلافات کاری مناسب است؟ آیا اطلاعات و قدرت بیانی خوبی در زمینه قوانین کار دارد؟
اگر به دنبال وکیل میگردید، احتمالا مشاوره حقوقی وکیل تلفنی بتواند نیاز شما را برطرف نماید.
به احتمال زیاد خودتان هم به اهمیت مشاوره حقوقی پیش از امضای قراردادهای کار خصوصا قراردادی مثل نمونه قرارداد کار ساعتی پاره وقت واقف هستید. اما باز هم شاید به دلایل متعدد از دریافت مشاوره طفره بروید. در این صورت باید بدانید مشکلات زیادی ممکن است برای شما ایجاد شود. اگر میخواهید با کمترین دغدغه و چالش یا در واقع با خیالی راحت برای تنظیم قرارداد کار اقدام کنید، بهتر است حتما از مشاوره حقوقی بهره مند شوید. در این زمینه جالب است بدانید بهترین مشاوره، مشاوره از طریق تلفن است. در این روش نه تنها هزینه کمتری پرداخت میکنید، بلکه زمان و انرژی شما به هدر نخواهد رفت. برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی کافی است با وکلای وکیل تلفنی تماس بگیرید.
خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.
مشخصات طرفین کارفرما: آقای / خانم ----------------- فرزند ---------- به شماره شناسنامه --------------- شماره ملی ----------------- به نشانی --------------------------------------------------- کارگر: آقا / خانم -------------------- فرزند ------------ متولد --------------- شماره شناسنامه ------------------ شماره ملی ---------------- میزان تحصیلات --------------- با مهارت ------------- به نشانی --------------------------------------------------------------
نوع قرارداد □ دائم □ موقت □ معین □ پاره وقت
کاری که کارگر در آن مشغول به کاری خواهد شد: ----------------------
محل انجام کار: -------------------------------
ساعت انجام کار: ----------------------------------
حق السعی کارگر مزد ساعتی --------------- ریال (حقوق ماهیانه ---------------- ریال) حق مسکن بن کارگری حق اولاد بیمه
حقوق و مزایای کارگر از قرار روزانه / هفتگی / ماهانه -------------------- ریال به شماره حساب ------------------- بانک ---------------- شعبه ------------ واریز خواهد شد.
حق سنوات یا مزایای اتمام کار: در صورت فسخ قرارداد یا پایان همکاری حق سنوات بر اساس قانون کار به کارگر پرداخت خواهد شد.
قرارداد پیش رو در تاریخ ----------------- و در 4 نسخه تنظیم شده است. یک نسخه از آن نزد کارفرما، یک نسخه نزد کارگر، نسخه دیگر نزد تشکل کارگری و نسخه آخر توسط کارفرما به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی واگذار شده است.
امضای کارفرما امضای کارگر
|