فرض کنید کارفرمای یک پروژه عمرانی بخواهد امور مربوط به ساخت و ساز ساختمان را به یک پیمانکار محول کند. در این مواقع طرفین میبایست با عقد قرارداد پیمانکاری همکاری را آغاز نمایند. اما آیا پیمانکار اصلی سازه میتواند به تنهایی تمام امور محوله نظیر گودبرداری، اجرای فونداسیون، بتن ریزی، دیوارکشی، لوله کشی، اجرای تاسیسات مکانیکی و ... را به تنهایی انجام دهد؟ قطعا پاسخ منفی است. در این مواقع پیمانکار اصلی با عقد قرارداد پیمانکاری جزء ساختمان وظیفه اجرای هر بخش را به یک شخص (حقیقی یا حقوقی) واگذار میکند. با توجه به ماهیت این توافقات به آنها قرارداد پیمانکاری دست دوم هم گفته میشود.
اگرچه یک نمونه قرارداد پیمانکاری جزء ساختمان در این مقاله ارائه شده است، اما اگر خواهان یک قرارداد پیمانکاری جز هستید که همه جوره متناسب با خواستههای شما و بر پایه صلاحیت شما باشد، بهتر است تنظیم قرارداد را به وکلای موسسه حقوقی وکیل تلفنی بسپارید. برای این کار میتوانید یک مشاوره حقوقی دریافت کنید و در زمان مشاوره از وکیل بخواهید قرارداد مدنظرتان را تنظیم نماید.
جهت آشنایی با مفهوم قرارداد پیمانکاری جزء ساختمان، اجازه دهید یک مثال کاربردی به شما ارائه دهیم. زمانی که کارفرمای اصلی پروژه ساختمانی به دنبال برون سپاری امور اجرایی پروژه است، قراردادی با یک پیمانکار منعقد میکند، اما پیمانکار اصلی بیشتر از اینکه به امور اجرایی پروژه بپردازد، وظیفه مدیریت بر امور اجرایی پروژه را برعهده میگیرد! شاید بپرسید علت این موضوع چیست؟ همانطور که میدانید اجرا و بهره برداری از یک ساختمان نیازمند تکمیل بخشهای متعددی است. گودبرداری، اجرای فونداسیون، دیوارکشی، گچ کاری، لوله کشی، اجرای تاسیسات برق، اجرای تاسیسات مکانیکی و ...، اینها تنها بخشی از موارد مورد نیاز هستند که جهت بهره برداری از سازه باید انجام شوند.
از آنجا که پیمانکار اصلی توانایی اجرای این پروژهها را ندارد، همچنین با توجه به اینکه تمام پروژه را باید در مدت زمان مشخص به اتمام برساند، بنابراین خود، مدیریت اجرای هر بخش را به دست گرفته و اجرای تک تک آنها را به یک تیم پیمانکاری مجزا واگذار مینماید. به چنین قراردادی که میان پیمانکار اصلی و پیمانکاران فرعی (جزء) منعقد میشود، قرارداد پیمانکاری جز گفته میشود. البته بسیاری از افراد به آن قرارداد پیمانکاری دست دوم نیز میگویند.
ضرورت عقد قرارداد پیمانکاری دست دوم در کاهش اختلافات است. زمانی که شما به عنوان پیمانکار اصلی برای همکاری قصد واگذاری بخشهای مختلف پروژه به پیمانکاران فرعی را داشته باشید، باید نسبت به انعقاد قرارداد اقدام کنید. دلیل این امر به کاهش پیدا کردن اختلافات و درگیریها مربوط میشود. دقت کنید در قرارداد پیمانکاری تمام وظایف و تعهدات طرفین واضح و مبرهن است، بنابراین شما میتوانید با خیالی آسوده همکاری را آغاز و پیش ببرید. این موضوع برای هر دو طرف قرارداد صادق است. بنابراین پیشنهاد میشود تنظیم قرارداد پیمانکاری جزء ساختمان را در اولویت خود قرار دهید.
مشاوره قرارداد کار |
مشاوره حقوقی قرارداد مشارکت در ساخت |
وکیل امور پیمان |
درباره ما |
انعقاد قرارداد پیمانکاری جز جهت برون سپاری امور ساختمان از مزایای بسیار زیادی برخوردار است. از آنجا که این قرارداد به شرح مسئولیتهای طرفین پرداخته است، بنابراین کارها با دقت و کیفیت بهتری انجام خواهد. در واقع پیمانکار میبایست به تعهدات خود به صورت دقیق پایبند باشد، از طرف دیگر کارفرما که همان پیمانکار اصلی پروژه است، باید به وظایف خود عمل نماید. همه اینها باعث میشود پیشرفت پروژه و پرداخت دستمزد مطابق خواسته طرفین انجام شود، موضوعاتی که مهمترین خواسته طرفین محسوب میشوند.
اما یکی از مهمترین مزایای این قراردادها امکان استناد به آنها میباشد. دقت کنید اگر روز اختلافی میان کارفرما و پیمانکار ایجاد شود، با راحتی میتوان با رجوع به قرارداد اختلافات را حل و فصل نمود. همچنین اگر اختلاف به صورت گفتمان برطرف نشد، میتوان با ارائه قرارداد به دادگاه به راحتی مشکل بروز پیدا کرده را برطرف نمود.
در زمان انعقاد قرارداد پیمانکاری جزء ساختمان یکسری نکات حقوقی وجود دارد که باید بدان آگاهی داشته باشید. از جمله نکات مهمی که در تنظیم قرارداد پیمانکاری دست دوم وجود دارد، میتون به موارد زیر اشاره کرد:
اگر سوالی از بابت قراردادهای پیمانکاری دارید، میتوانید از طریق مشاوره حقوقی انلاین و رایگان به سرعت به آن پاسخ دهید. همچنین اگر نیاز به دریافت اطلاعات حرفه ای در زمینه این قراردادها داشته باشید، بهتر است از مشاوره حقوقی تلفنی استفاده کنید. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید. در ضمن خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.
طرفین قرارداد کارفرما: خانم / آقای / شرکت ------------------ به نمایندگی / مدیریت --------------- به شماره ثبت / شماره ملی ----------------- به نشانی --------------------------------------------------- تلفن------------ پیمانکار: خانم / آقای / شرکت ----------------- به نمایندگی / مدیریت --------------- به شماره ثبت / شماره ملی ----------------- به نشانی --------------------------------------------------- تلفن------------
موضوع قرارداد موضوع قرارداد عبارت است از -------------------------------------- که در بند مشخصات فنی پروژه اطلاعات بیشتری از آن ارائه خواهد شد. لازم به ذکر است چنانچه پس از تحویل کارفرما متوجه خلافی در پروژه متناسب با مشخصات فنی ارائه شده در این قرارداد شود، پیمانکار موظف است هرچه سریعتر آن را اصلاح نماید.
مدت زمان قرارداد مدت زمان این قرارداد ----- روز است که از تاریخ ---------------- شروع و در تاریخ --------------- خاتمه مییابد.
مبلغ قرارداد مبلغ کل قرارداد ---------------- ریال پیش بینی میگردد.
نحوه پرداخت مبلغ ---------- ریال معادل ----------- درصد از کل قرارداد در زمان انعقاد پرداخت میشود. مبلغ ---------- ریال معادل ----------- درصد از کل قرارداد پس از اجرای 50% از کل پروژه و با تایید سرپرست کارگاه پرداخت میگردد. مبلغ ---------- ریال معادل ----------- درصد از کل قرارداد پس از اتمام پروژه و با تایید نهاد نظارتی پرداخت میگردد. مبلغ ---------- ریال معادل ----------- درصد از کل قرارداد پس از اتمام دوره ضمانت و رفع ایرادات موجود در ساختمان پرداخت میگردد.
اسناد و مدارک پیمان این قرارداد شامل اسناد و مدارک ذیل میباشد:
----------------------------------------- -----------------------------------------
*در ادامه میبایست مفادی نظیر ضمانت اجرای دیرکرد طرفین در انجام پروژه، تعهدات پیمانکار، تعهدات کارفرما، ضمانت حسن اجرای تعهدات توسط پیمانکار، تجهیز و برچیدن کارگاه، فسخ قرارداد، اختلافات ناشی از قرارداد
نسخ قرارداد قرارداد پیش رو در ------ ماده و ------ نسخه تنظیم شده است. کلیهی نسخههای قرارداد مفاد کاملا یکسانی دارند. ----- نسخه از آن نزد کارفرما، نسخه دیگر نزد پیمانکار و نسخ دیگر به ترتیب نزد ------------------ قرار دارند.
تاریخ و امضا کارفرما تاریخ و امضا پیمانکار
|