درخواست جلب متهم و صدور مجوز ورود به منزل برای دستگیری فرد مورد اتهام موضوعی است که چالشهای خاص خود را دارد. در بسیاری از پروندههای حقوقی و کیفری جهت دسترسی به متهم و کسب شواهد بیشتر قاضی حکم جلب صادر مینماید. در این صورت مامور قانون موظف به دستگیری فرد نامبرده از طرق مختلف من جمله تفتیش منزل میباشد. جالب است بدانید این حکم در طول روز تا پاسی از شب قابل اجرا بوده و هر زمان فرد مورد اتهام مشاهده شود، امکان دستگیری وی وجود خواهد داشت. اگر در پی درخواست حکم جلب متهم هستید یا میخواهید یک درخواست برای دستگیری متهم بنویسید یا اینکه حتی میخواهید اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید، این مقاله از موسسه حقوقی وکیل تلفنی را تا انتها مطالعه نمایید یا از طریق مشاوره حقوقی با وکلای ما ارتباط برقرار کنید.
قبل از اینکه به بررسی درخواست جلب متهم بپردازیم، لازم است با تعریف کاملی از متهم آشنا شویم. در قانون مدنی ایران متهم به فردی گفته میشود که شواهد و ادله کافی برای ارتکاب جرم وی وجود داشته باشد. در واقع پس از آغاز شکایت در دادگاه یا رسیدگی به جرایمی که نیاز به شاکی ندارند، بازپرس برای انجام تحقیقات بیشتر پیرامون اتهام وارد شده به فرد تصمیمگیری میکند. چنانچه اتهامات وارد شده به فرد پذیرفته شود، این شخص به دادگاه احضار شده و یا حکم جلب وی صادر میگردد. به این فرد که تحت اتهام قرار دارد، متهم گفته میشود.
بسیاری از افراد اصطلاحاتی نظیر متهم، مجرم و محکوم را به جای یکدیگر استفاده میکنند. این تعبیر کاملا اشتباه است، چرا که هر یک از اصطلاحات ذکر شده کاربرد خاص خود را دارند. چنانچه پس از اتمام مراحل رسیدگی به پرونده اتهامات فرد متهم اثبات شود، دادگاه حکم به محکومیت وی صادر مینماید. دقت کنید تنها در این صورت فرد محکوم شناخته خواهد شد. در ادامه تا زمانی که حکم دادگاه تجدید نظر صادر شود، این فرد محکوم باقی میماند، اما پس از صادر شدن حکم مذکور فرد مجرم شناخته خواهد شد.
مشاوره حقوقی جلب متهم را با آشنایی مراحل صدور حکم جلب ادامه میدهیم. چه قصد شکایت از فردی را داشته باشید چه مورد اتهام قرار گرفته باشید، دانستن این مسئله بسیار مهم است. اما حکم جلب چگونه صادر میشود؟ پس از وقوع جرم شاکی میتواند شکایت خود را در قالب دادخواست یا شکواییه ثبت کند. لازم به ذکر است در برخی از جرائم کیفری حتی بدون وجود شاکی باز هم اتهام فرد در دادگاه بررسی خواهد شد. پس از تحقیقات بازپرس میتواند متهم را برای ارائه توضیحات به دادسرا ارسال کند.
با این حال بارها مشاهده شده که متهم به دلایل مختلف در دادسرا حاضر نشده و احضار بازپرس را نادیده میگیرد. در این صورت نظر به اینکه متهم به احضاریه بی توجه بوده است، میتوان حکم جلب وی را صادر نمود. بد نیست بدانید اگر شاکی آدرس مشخصی از فرد مورد اتهام داشته باشد، میتواند حکم جلب وی را بگیرد، اما اگر آدرس مشخصی از وی در دسترس نباشد، امکان حکم جلب سیار نیز وجود دارد.
در کنار درخواست جلب متهم یکی از مهمترین موضوعاتی که همواره مطرح میشود، مجوز ورود به منزل است. چنانچه متهم در روز موعود در دادسرا حضور پیدا نکند، بازپرس میتواند برای دستگیری وی حکم صادر کند. چنانچه ادله زیادی جهت اثبات اتهام فرد موجود باشد، اما وی در دادسرا حاضر نشده باشد، میتوان نسبت به دستگیری وی اقدام کرد. البته برای دستگیری مورد اتهام در خانه میبایست حکم ورود به خانه یا حکم تفتیش خانه صادر شود. در غیر این صورت مامور اجازه ورود به خانه را نخواهد داشت. فراموش نکنید تنها برای جلب فرد این حکم صادر نمیشود.
در بسیاری از مواقع که نیاز به شواهد و مدارک بیشتر میباشد، ممکن است بازپرس بخواهد اسناد و مدارک مخفی شده در ملک مورد اتهام جمع آوری گردد. این اسناد و مدارک میتواند به منزله اثبات جرم در روز دادگاه مورد استفاده قرار بگیرد. در این شرایط حتی اگر فرد خود را به دادسرا معرفی کرده باشد، باز هم میتوان حکم تفتیش خانه صادر نمود. ناگفته نماند بر اساس قوانین مدنی ورود اجباری به خانه و ملک افراد جرم محسوب میشود، بنابراین هرگونه تفتیش از خانه فرد میبایست با داشتن حکم و اجازه فرد صورت پذیرد.
اثبات بی گناهی انلاین و فوری |
مشاوره حقوقی اجرای احکام دادگستری |
وکیل کیفری انلاین |
مشاوره حقوقی کیفری |
درباره ما |
همانطور که گفته شد، پس از طرح شکایت در دادگاه رسیدگی به دعوی آغاز میشود. پس از بررسیهای لازم دادگاه از طرف قاضی برای متهم احضاریه ارسال مینماید. در صورت بیتوجهی متهم به احضاریه دادگاه، قاضی میتواند برای صدور درخواست جلب متهم اقدام کند. اگرچه امکان دستگیری فرد در هر نقطه از کشور وجود دارد، اما مامور نمیتواند با این حکم منزل شخصی فرد را تفتیش کند. در این شرایط قاضی پرونده در صورت صلاحدید دستور به صدور حکم ورود به منزل مینماید.
بنابراین صدور حکم تفتیش خانه تنها به دستور قاضی و پس از بررسیهای اتهامات وارد شده صادر خواهد شد. در واقع شاکی باید با ارائه ادله و شواهد کافی قاضی را مجاب کند که متهم جرم انجام داده است. در صورتی که شواهد کافی برای این موضوع وجود نداشته باشد، احتمالا حکم جلب و مجوز ورود به خانه نیز صادر نخواهد شد. پس به این نکته توجه کنید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره حکم ورود به منزل کافی است از مشاوره حقوقی تلفنی استفاده کنید تا در سریعترین زمان ممکن جواب سوال خود را دریافت نمایید.
در این بخش از مشاوره حقوقی جلب متهم یک نمونه درخواست برای جلب ارائه شده است. در واقع برای گرفتن حکم جلب فرد میبایست با استفاده از یک نامه درخواست خود را به قاضی برسانید تا مراتب کار انجام شود. ارائه درخواست جلب متهم و صدور مجوز ورود به منزل بیشتر با هدف مشخص نمودن آدرس متهم انجام میشود. در بسیاری از مواقع خود قاضی نسبت به صادر نمودن حکم جلب اقدام مینماید.
ریاست محترم شعبه ------------- دادگاه عمومی -------------- با احترام به استحضار میرساند اینجانب ----------------- فرزند ------------- به کد ملی ------------ در خصوص پرونده مطروحه ----------- در دادگاه اعلام میدارم: با توجه به این که محل سکونت یا تردد آقای ------------------ فرزند --------------- متهم پرونده مربوطه در ذیل درج شده است، لطفا هماهنگیها لازم را با مامورین انتظامی ناحیه ------------ در محل اقامت یا تردد متهم صادر نمایید. لازم به ذکر است دستگیری متهم منوط به ورود به خاک میباشد، به این ترتیب درخواست دارم مجوز ورود به خانه را نیز صادر کنید. در انتها استدعا دارم مقدمات دستگیری هرچه سریعتر متهم فراهم شود. امضا |
در انتها بد نیست بدانید موسسه حقوقی وکیل تلفنی شرایطی را فراهم کرده تا امکان پاسخگویی به سوالات کاربران به صورت رایگان فراهم شود. شما میتوانید تمام سوالات خود را از طریق مشاوره حقوقی انلاین و رایگان با وکلای کاربلد موسسه مطرح کنید.