پیگیری وکالتنامه و قرارداد الکترونیک موضوعی است که اطلاعات کمی از آن در دسترس عموم افراد قرار دارد. این روزها با اینترنتی شدن بسیاری از امور، عقد قرارداد وکالت میان وکیل و موکل نیز به صورت آنلاین انجام میشود. البته هنوز هم بسیاری از افراد ترجیح میدهند قرارداد وکالت خود را به صورت حضوری امضا کنند. اما با این حال انعقاد قرارداد الکترونیک نیز طرفداران خاص خود را پیدا کرده است. نکته اینجاست که امکان پیگیری یا استعلام وکالتنامه، چه وکالتنامههایی که به صورت حضوری بسته شده و چه وکالتنامههایی که به صورت الکترونیک به امضا رسیده، وجود دارد. در ادامه شما را با چگونگی این کار آشنا خواهیم کرد. منتهی قبل از آن اجازه دهید ببینیم وکالتنامه چیست و قرارداد الکترونیک چه کاربردی دارد؟
با مشاوره حقوقی انلاین و رایگان به راحتی از هر کجای ایران بدون پرداخت حتی یک ریال هزینه پاسخ سوالات خود را دریافت کنید.
حالا که بحث پیگیری وکالتنامه و قرارداد الکترونیک به میان آمده است، بد نیست ابتدا یک تعریف ساده از وکالت نامه داشته باشیم. آیا میدانید وکالتنامه چیست؟
هر زمان فردی بخواهد امور خود را به فرد دیگری واگذار کند، میتواند با انعقاد قرارداد وکالت این کار را به صورت رسمی انجام دهد. به این قرارداد وکالتنامه گفته میشود. طبق یک تعریف ساده وکالتنامه قراردادی است که میان وکیل و موکل منعقد شده و طرفین را نسبت به هم متعهد مینماید. این قراردادها مشمول مواد قانون مدنی مرتبط با وکالت میشوند.
با توجه به موضوع این مقاله که درباره پیگیری وکالتنامه و قرارداد الکترونیک است، لازم میباشد که ذکر کنیم امکان پیگیری قراردادهای غیر رسمی وجود ندارد. قراردادهای غیر رسمی توافقاتی هستند که میان افراد عادی برای واگذاری امور بسته میشوند، بدون اینکه جای دیگری به ثبت برسند. برای مثال زمانی که پدر پسرش را برای انجام امور بانکی وکیل میکند، یک قرارداد غیر رسمی به ثبت رسیده است. پس تنها قراردادهای وکالت رسمی امکان پیگیری دارند، به این موضوع واقف باشید.
جالب است بدانید قرارداد الکترونیک وکالت تنها چندین سال میشود که روی کار آمده است. تا پیش از سال 1399 عملا صحبتی از قرارداد الکترونیکی در میان نبود، چرا که اصلا این قرارداد وجود خارجی نداشت. در آن زمانهای نه چندان دور عقد وکالت تنها به صورت حضوری و روی کاغذ انجام میگرفت. در واقع تا همین 3، 4 سال پیش وکیل و موکل میبایست برای شروع وکالت به دفتر ثبت اسناد رفته و با امضای وکالتنامه رابطه خود را آغاز میکردند تا این که در اصلاحات صورت گرفته در سال 1399 قرارداد الکترونیک وارد دنیای حقوق شد.
اتفاقا یکی از دلایل کم بودن آگاهی پیرامون مسئله پیگیری وکالتنامه و قرارداد الکترونیک همین تازگی این قراردادها میباشد. البته چنین توافقاتی چندان هم پیچیده و غیر قابل درک نیستند. قرارداد الکترونیک نوعی از قرارداد است که در آن تمام بندهای یک قرارداد کتبی مشاهده میشود: مشخصات طرفین، موضوع وکالت، حق الوکاله و حدود اختیارات وکیل. با این حال این توافق نامهها به صورت اینترنتی به امضای طرفین میرسند. حال شاید با خود بگویید این قراردادها چه کاربردی دارند؟
پاسخ ساده است، از آنجا که افزایش دغدغههای روزانه امان برخی از افراد برای انجام امور روزمره را گرفته و یا دسترسی برخی از افراد به شخص وکیل به دلایل زندگی در نقاط دور سخت یا غیرممکن است، قرارداد اینترنتی برای این افراد به موجب یک موهبت بزرگ وارد عمل شده و محدودیتهای زمانی و مکانی را از افراد دور کرده است.
نیاز به مشاوره حقوقی تلفنی دارید؟ جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.
مشاوره با وکیل و مزایای آن |
هزینه وکیل و مشاوره |
حق الوکاله وکیل |
درباره ما |
بسیار خب، اجازه دهیم به اصل مطلب، یعنی نحوه پیگیری وکالتنامه و قرارداد الکترونیک بازگردیم. اگر میخواهید استعلام وکالت نامه خود را بگیرید و آن را مشاهده کنید، کافی است از طریق روش زیر این کار را انجام دهید. منتهی لازم به ذکر است امکان استعلام قرارداد وکالت به صورت حضوری هم وجود دارد. برای این کار باید به دفتر اسناد رسمی مربوطه مراجعه کنید و با ارائه اطلاعاتی از قبیل کدملی، رمز تصدیق یا سایر اطلاعات مذکور استعلام وکالتانهی خود را دریافت کنید. صد البته این روش زمانبر و منسوخ شده است. بنابراین توصیه میکنیم قرارداد وکالت خود را به صورت زیر مشاهده کنید:
در حال حاضر امکان استعلام وکالتنامه به صورت آنلاین فراهم شده است. همانطور که مشاهده کردید، این روش خیلی ساده و به اصطلاح مثل آب خوردن است. اما برای این کار شما باید تنها به سایت ثبت من مراجعه کنید. آدرس اینترنتی سایت ثبت من my.ssaa.ir میباشد.
از طرفی شاید بخواهید وکالتنامههای منعقد شده میان خود و وکلای دادگستری را مشاهده کنید. در این صورت قضیه فرق خواهد کرد. در چنین شرایطی میبایست به سایت عدل ایران به آدرس اینترنتی adliran.ir مراجعه نمایید. بنابراین پیگیری وکالتنامه تا حد زیادی به نوع وکالتنامه بستگی خواهد داشت.
مشاوره حقوقی با وکلای موسسه حقوقی وکیل تلفنی بهترین راه برای حل چالشهای ذهنی شما میباشد. خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.
خوشبختانه امکان پیگیری وکالتنامه و قرارداد الکترونیک برای هموطنان ساکن خارج از کشور نیز وجود دارد. برای این کار میبایست از سامانه میخک به آدرس اینترنتی mikhak.mfa.gov.ir رجوع کرد. برای این کار کافی است مراحل زیر را طی کنید: