طلاق یک تصمیم بسیار مهم و تاثیرگذار در هر رابطهای است. اگر فرزند یا فرزندانی هم حضور داشته باشند، این موضوع به مراتب سختتر شده و معضلات بیشتری دارد. معضلات و مشکلاتی مانند تعیین تاریخ ملاقات با فرزند، اجازه رفتن به خارج از کشور، تقبل نمودن هزینههای زندگی آنها و مسائلی از این دست، جز مشکلاتی هستند که باید در حین اقدامات قانونی مورد توجه قرار گیرند.
در این مقاله از وکیل تلفنی قصد داریم تا به بررسی مهمترین معضلات زن و مرد پس از طلاق بپردازیم و ببینیم که هرکدام را باید به چه شکلی حل و فصل نماییم. موضوع مهمی که باید در تمامی این موارد در نظر داشته باشید این است که فرزند شما هم یک انسان با تمامی احساسات بوده بنابراین هر تصمیمی بگیرید روی او هم تاثیر دارد. در نتیجه سعی کنید تا جای ممکن تصمیمات عاقلانه و هوشمندانهای بگیرید.
اولین موضوعی که در زمان طلاق مورد توجه زن و مرد قرار میگیرد این است که حضانت فرزندان قرار است با کدام یک از طرفین باشد. طبق قانون حضانت فرزندان زیر 7 سال با مادر و بعد از آن تا 18 سالگی با پدر است. بعد از 18 سالگی هم خود فرزند میتواند تصمیم بگیرد که با کدام یک از والدینش زندگی کند.
با این حال برخی از والدین تصمیم میگیرند تا براساس قانون تصمیمگیری نکنند. در نتیجه با توجه به اینکه کدام یک وقت بیشتری دارد و میتواند از فرزندان نگهداری کند، حضانت را بر عهده میگیرد. عامل موثر دیگری که در این مسئله اهمیت دارد، ازدواج یا عدم ازدواج مجدد زن یا مرد است. در اینجا اغلب والدی حضانت فرزندان را بر عهده میگیرد که قصد تجدید فراش ندارد.
بعد از اینکه مسئله حضانت فرزندان روشن شد، موضوع بعدی مشخص نمودن زمان و مکان ملاقات فرزندان با والد دیگر است. این ملاقاتها باید برنامهریزی شده و به شکلی باشد که والد دیگر را از ملاقات فرزندش محروم نکند. به همین دلیل حتما باید هر دو طرف با هم گفتگو نموده و به توافق برسند.
در ماده ۱۱۷۴ قانون مدنی در مورد زمان و مکان ملاقات والدین با کودک صحبت شده است. مرسوم است که در آخر هفتهها و روزهای تعطیل، فرزندان با والد دیگرشان قرار ملاقات گذاشته و چند ساعتی را با او بگذرانند. در برخی موارد حتی فرزندان یک شب را در خانه والد دیگر میمانند. در صورتی که نیاز به مشورت با یک وکیل متخصص دارید تا در مورد تنظیم تاریخ ملاقات به نتیجه برسید، میتوانید از مشاوره حقوقی تلفنی با مؤسسه وکیل تلفنی بهرهمند شوید.
نفقه فرزندان بعد از جدایی و طلاق، در صورت زنده بودن بر عهده پدر است. بنابراین چه حضانت فرزندان با مادرشان باشد چه با پدرشان، فردی که باید هزینههای زندگی فرزندان را بپردازد، پدر است. در صورتی که پدر زنده نباشد، این وظیفه بر عهده جد پدری است. جد پدری هم شامل پدربزرگ و عموها میشود. با این حال اگر آنها هم در قید حیات نباشند، این مسئولیت متوجه مادر فرزندان میشود.
در نتیجه اگر از شوهرتان جدا شدهاید اما او تمایلی به پرداخت هزینههای زندگی فرزندان ندارد، میتوانید از او شکایت کنید زیرا این یک مسئولیت قانونی است. برای شکایت هم باید رسید هزینههایی که برای فرزندان پرداخت نمودهاید را ضمیمه پرونده نمایید.
برای خروج فرزند از کشور بعد از طلاق، لازم است تا حتما رضایت محضری از پدر یا جد پدری داشته باشید. البته راهکار دیگر هم این است که هنگام طلاق، وکالت خروج فرزندان از کشور را به طور تمام و کمال دریافت نمایید. در این صورت نه برای دریافت گذرنامه نه برای خروج از کشور مشکلی نخواهید داشت.
البته همه این موارد برای فرزندان زیر 18 سال است. در صورتی که فرزند دختر یا پسر 18 سال تمام داشته باشد، نیازی به اجازه هیچ یک از والدینش برای خروج از کشور ندارد. در غیر این صورت حتما باید قبل از اقدام به دریافت گذرنامه، اجازه محضری از والد خود داشته باشند.
یکی دیگر از معضلاتی که باید بعد از طلاق درباره آن تصمیمگیری نمود این است که در صورت ازدواج مجدد هریک از والدین، حضانت فرزندان با چه کسی خواهد بود. بسیاری از والدین، در صورتی که قصد ازدواج مجدد داشته باشند، ترجیح میدهند که فرزند با والد دیگر زندگی کند. با این حال، در این زمینه بهتر است نظر خود فرزند را بپرسید زیرا ممکن است با وجود ازدواج مجدد، فرزند تمایل به زندگی با شما داشته باشد.
از لحاظ قانونی در صورتی که زن یا مرد هرکدام دوباره ازدواج کنند، نیازی به تغییر حضانت فرزندان ندارند. این بدان معنا بوده که در صورت هرگونه تغییر، این مسئله مستقیما خواست والدین بوده است. با همه این موارد در صورتی که برای گرفتن تصمیم درست دچار شک و تردید شدهاید، میتوانید به صورت رایگان سوالات خود را از طریق مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان موسسه وکیل تلفی بپرسید.
دریافت مهریه حق زن بوده و به هیچ عنوان نمیتوان او را از این حق محروم نمود. به همین دلیل در صورتی که مرد توان پرداخت مهریه به صورت یکجا را نداشته باشد، از طرف دادگاه قسط بندی میشود. نحوه تقسیط مهریه زوجه بعد از طلاق نیز باید توسط دادگاه و با توجه به درآمد مرد تعیین شود.
موضوع بسیار مهمی که برای زوجهای صاحب فرزند پیش میآید این است که در صورتی که وظیفه نگهداری فرزندان با مادر باشد و او بخواهد بعد از مدتی ازدواج مجدد کند، تکلیف نگهداری از بچهها چه میشود؟. در پاسخ باید گفت که زوجه با توجه به شرایط خود و فرزندانش تصمیم به ازدواج خواهد گرفت و در صورتی که توانایی انجام اینکار را داشته باشد، هیچ منع قانونی وجود نداشته و میتواند حضانت فرزندان خود را ادامه دهد.
از منظر قانون تنها باید یک پروسه اداری طی شده و پدر فرزندان باید در اداره سرپرستی حاضر شود و کتبا رضایت دهد که با حضور فرزندان خود در این خانه جدید مشکلی ندارد. انتقال اجازه قیومیت به زوجه در هنگام ازدواج مجدد وی امری عادی بوده و در صورت آشنایی به موارد حقوقی در این حوزه، میتوانید به راحتی این انتقال را انجام دهید. اما در صورت نیاز به مشاوره حقوقی و کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با موسسه حقوقی وکیل تلفنی در تماس باشید.
موسسه حقوقی وکیل تلفنی در زمینه رسیدگی به پروندههای طلاق و حل و فصل معضلات بعد از آن فعالیت دارد. تیم وکلای متخصص طلاق این مجموعه آماده هستند تا شما را در جریان رسیدگی به پرونده یاری کنند. در این صورت میتوانید با خیالی راحتتر اقدام به جدایی نمایید. برای رزرو وقت به صورت آنلاین و تلفنی فقط کافی است با شماره تلفنهای ۰۹۲۱۲۲۴۲۶۷۰ و ۰۲۱۴۷۶۲۵۹۰۰ تماس حاصل نمایید.
کسب اجازه ازدواج مجدد |
موارد حضانت |
مشاوره حقوقی طلاق |
مشاوره حقوقی خانواده |
درباره ما |