تا پیش از سال 1399 قراردادهای وکالت روی کاغذ و به شیوه سنتی منعقد میشدند. پس از این سال با تصویب تبصره 6 قانون بودجه تمام وکلا موظف به تنظیم قرارداد الکترونیک وکالت گشتند. بنابراین از این پس قرارداد میان وکیل و موکل نه روی کاغذ، بلکه باید در سامانه ثنا ثبت شود. با توجه به تازه بودن قانون مذکور، سوالات زیادی پیرامون آن به وجود میآید. برای مثال قرارداد یا وکالت نامه الکترونیک چیست، چگونه باید ثبت شود یا اینکه نحوه مشاهده قرارداد الکترونیکی وکالت برای وکیل و موکل چگونه است؟
چه وکیل پایه یک دادگستری باشید چه فردی که برای پروندهی حقوقی خود به دنبال وکیل میگردد، واجب است تا با قراردادهای الکترونیکی آشنایی پیدا کنید. البته چنانچه نیاز به دریافت اطلاعات فوری داشته باشید، احتمالا مشاوره حقوقی تلفنی بتواند برایتان مفید باشد. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید. در غیر این صورت ادامه مطلب را مطالعه بفرمایید.
قرارداد الکترونیک وکالت یک قرارداد آنلاین است که برای واگذاری پروندههای قضایی موکل به وکیل منعقد میشود. در این قرارداد اطلاعاتی نظیر مشخصات طرفین (وکیل و موکل)، موضوع وکالت، حق الوکاله و حدود اختیارات وکیل ثبت میگردد. به عبارتی واضحتر همان اطلاعات قرارداد وکالت باید به صورت الکترونیکی در سامانه عدل ایران ثبت شود. به این ترتیب میبایست بدانید قراردادهای الکترونیک وکالت جایگزین قراردادهای کاغذی سنتی شدهاند. در واقع دیگر قراردادهای کاغذی وکالت از اعتبار کافی برخوردار نبوده و افراد برای سپردن حق وکالت باید از وکالت نامه الکترونیک استفاده نمایند.
در حال حاضر قرارداد الکترونیکی وکالت توسط وکیل تنظیم و در سامانه قرارداد الکترونیک وکالت ثبت میگردد. البته برای این کار موکل باید قرارداد را به امضا برساند. در غیر این صورت امکان ثبت وکالت نامه آنلاین وجود ندارد. پس از آنکه وکیل توانست قرارداد را در سامانه عدل ایران ثبت نماید، موکل نیز میتواند به وکالت نامه دسترسی پیدا کند. در ادامه توضیحات بیشتری درباره نحوه ثبت قرارداد الکترونیک و چگونگی مشاهده آن توسط وکیل و موکل ارائه خواهد شد. پس با موسسه حقوقی وکیل تلفنی همراه باشید.
سوالات زیادی پیرامون انعقاد قرارداد الکترونیکی وکالت وجود دارد. برای مثال چگونه قرارداد مذکور باید به صورت اینترنتی ثبت شود؟ برای پاسخ به این سوال میخواهیم در این بخش به بررسی نحوه تنظیم قراردادهای الکترونیکی وکالت بپردازیم. جالب است بدانید ثبت این قراردادها در سامانه ثنا شامل 4 مرحله است که در ادامه قدم به قدم این مراحل را بررسی میکنیم:
مشاوره حقوقی قرارداد الکترونیک وکالت |
مشاوره حقوقی به کاراموزان وکالت |
حق الوکاله وکیل |
درباره ما |
البته موکل میتواند قبل از امضای قرارداد، یعنی همان قرائت کد ارسالی به خط تلفن، از وکیل پیش نویس قرارداد را درخواست نماید. این موضوع جهت بررسی مواردی نظیر حق الوکاله یا حدود اختیارات وکیل بسیار مهم است. بنابراین اگر در حال تنظیم وکالت نامه الکترونیک با وکیل هستید، حتما قبل از امضای قرارداد از وکیل بخواهید تا پیش نویسی از قرارداد را برایتان ارسال نماید.
اگر سوالی درباره نحوه تنظیم قراردادهای الکترونیک دارید، میتوانید از طریق مشاوره حقوقی انلاین و رایگان در قالب چت این سوالات را با وکلای خبره در میان بگذارید و ظرف تنها چند دقیقه جواب خود را دریافت کنید. این مشاوره کاملا رایگان است.
پیشتر راجع به ثبت اینترنتی قرارداد الکترونیکی وکالت صحبت کردیم. در واقع وکلا جهت انعقاد قرارداد وکالت با موکل و گرفتن پرونده های قضایی ملزم به تنظیم وکالت نامه الکترونیک هستند که این وکالتنامه میبایست در سامانه آنلاین قوه قضاییه به ثبت برسد. سامانه قوه قضاییه با نامهایی نظیر سامانه عدل ایران و سامانه ثنا شناخته میشود. برای ورود به این سامانه باید به آدرس اینترنتی adliran.ir مراجعه نمایید.
یکی از مهمترین نکات برای موکلین قرارداد الکترونیک وکالت بررسی و مشاهده قرارداد پس از ثبت آن توسط وکیل است. خوشبختانه این امکان برای موکلین وجود دارد تا با ورود به سامانه عدل ایران وکالتنامه تنظیم شده توسط وکیل را مشاهده بفرمایند یا اینکه آن را پرینت بگیرند:
علاوه بر موکلین، وکلا نیز میتوانند نسبت به مشاهده قرارداد الکترونیک وکالت اقدام نمایند. برای این کار تنها کافی است کد رهگیری که در زمان ثبت قرارداد به وکیل داده میشود، در اختیار وکیل باشد. در این صورت وکیل میتواند با ورود به سامانه و وارد کردن کد رهگیری، قرارداد خود را مشاهده کند. البته راهکارهای دیگری هم برای مشاهده وکالتنامه آنلاین وجود دارد. پس از تنظیم وکالتنامه الکترونیک، وکیل میتواند با در دست داشتن کد رهگیری به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نموده و برای مشاهده قرارداد مذکور اقدام نماید.
معمولا سوالات زیادی برای افراد در زمینه وکالت نامه الکترونیک مطرح میشود که در بسیاری از مواقع پاسخ به این سوالات به همین سادگیها هم نیست. در نتیجه بهترین کار مشورت گرفتن از افراد خبره است. از آنجا که وکالت نامه یک موضوع حقوقی محسوب میشود، در این زمینه مشاوره حقوقی با وکلای وکیل تلفنی بهترین چاره کار محسوب میشود. در ضمن یاد آور شویم که خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد. بنابراین هیچ محدودیتی در دسترسی به وکیل در مجموعه وکیل تلفنی وجود ندارد.