هنگامی که زوجین تصمیم به طلاق میگیرند، طبق قانون، سرپرستی فرزند باید مشخص شود. از آن جایی که کودکان در سنین پایین نیاز به حضور مادر دارند، بنابراین فرزند تا 7 سالگی با مادرش زندگی خواهد کرد. بعد از آن هم بسته به اینکه دختر است یا پسر، سن تغییر حضانت او متفاوت است. دخترا تا 9 سالگی و پسرها تا 15 سالگی باید با پدر زندگی کنند. بعد از آن فرزند بوده که تصمیم میگیرد تا با کدام یک از والدین خود سکونت کند.
حالا اگر دادگاه تشخیص دهد که حضانت فرزند با مادرش بوده اما پدر به تحویل فرزند رضایت ندهد، باید اقدامات قانونی انجام داد. در اینجا دعوایی مطرح میشود به نام الزام به تحویل طفل که لازم است توسط والد واجد حضانت نگارش و به دادگاه ارائه شود. بعد از آن اگر همچنان والد دیگر از تحویل فرزند امتناع کند، باید به درخواست مدعی العموم جلسه دادگاه برگزار شود.
براساس متن قانون هیچکدام از والدین حق ندارند که از حضانت فرزندی که دادگاه برای آنها تعیین کرده خودداری کنند. در صورتی که چنین موضوعی رخ بدهد، حضانت فرزند را به خرج همان والدی که از سوی دادگاه تعیین شده به یک قیم دیگر میسپارند. به عنوان مثال اگر پدر کودک از حضانت او امتناع کند، فرزند را به جد پدری میسپارند. در این زمینه میتوان با موافقت والدین، فرزند را از پدر گرفته و تحویل مادر داد.
مسئولیت رسیدگی به پرونده تحویل فرزند همان دادگاهی بوده که طلاق و حضانت در آن برگزار شده است. بنابراین مرجع صالح برای الزام پدر به تحویل فرزند، دادگاه خانواده است. در دادگاه بدوی، جلسات برگزار شده و دلایل هریک از والدین مورد بررسی قرار میگیرد. از آن جایی که ارائه نظرات تخصصی در کسب نتیجه مطلوب اهمیت زیادی دارد، به همین دلیل توصیه میکنیم تا حتما یک وکیل کاربلد استخدام کنید.
وکیل متخصص که مسئولیت ارائه مشاوره حقوقی به شما را بر عهده دارد، میتواند ادلهای محکمه پسندی به دادگاه ارائه دهد. در نتیجه چنین دادگاه، پدر موظف میشود تا اقدامات اولیه برای تحویل فرزند را انجام دهد. در صورتی که در دادگاه بدوی، نتیجه مناسب کسب نشود، میتوانید پرونده را به دادگاه تجدید نظر ببرید. در اینجا هم اسناد و مدارک ارائه شده مورد بررسی قرار میگیرند. اغلب این مساله رخ میدهد که در دادگاه تجدید نظر به رای مناسب میرسید اما اگر باز هم چنین موضوعی رخ نداد، باید به دیوان عالی مراجعه کنید.
برای طرح دادخواست الزام پدر به تحویل فرزند، شما باید مدارک هویتی را به دادگاه ارائه کنید. البته با توجه به تغییرات به وجود آمده در سیستم قضایی، نیازی به مراجعه اولیه به دادگاه برای تشکیل پرونده ندارید. فقط کافی است شما یا وکیلتان به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید. در این دفتر با ارائه مدارک هویتی مانند شناسنامه، کارت ملی، سند ازدواج و طلاق پرونده را تشکیل دهید.
حالا باید هزینه آن را پرداخت کرده و دیگر اسناد ضروری را به مدارک اولیه ضمیمه کنید. حالا پرونده شما به دادگاه خانواده نزدیک محل سکونتتان ارجاع داده میشود. بعد از بررسیهای انجام شده روی پرونده، جلسات دادگاه تشکیل میشوند.
مشاوره حقوقی خانواده |
هزینه نگارش دادخواست |
نگارش دادخواست ملاقات فرزند |
نگارش دادخواست استرداد فرزند |
درباره ما |
گاهی ممکن است در زمان تشکیل دادگاه یک سری اسناد جدید به دست شما برسند. در این صورت مشکلی وجود ندارد زیرا میتوانید این اسناد را از طریق وکیل خود در اختیار دادگاه قرار دهید. حالا فقط باید در جلسات شرکت کنید تا در نهایت از نتیجه به دست آمده اطمینان کسب کنید.
در صورتی که به دلیل بالا بودن هزینههای وکیل نمیتوانید از راهنماییهای یک شخص حرفهای بهرهمند شوید، کافی است تا از طریق مشاوره حقوقی تلفنی با یک وکیل صحبت کنید. راهنماییهای لازم در اختیار شما قرار خواهند گرفت.
هزینه نگارش دادخواست الزام پدر به تحویل فرزند، بستگی به این دارد که قرار است توسط چه کسی نوشته شود. در صورتی که خودتان دانش حقوقی دارید، میتوانید این کار را بدون هزینه انجام دهید. این در حالی است که بسیاری از افراد دانش و اطلاعات حقوقی کافی ندارند، بنابراین باید به یک وکیل کاربلد در این زمینه مراجعه کنید.
برخی از وکلا برای نگارش دادخواست، هزینه جداگانهای دریافت نمیکنند. فقط حق الوکالهای را بابت ساعات مشاوره دریافت خواهند کرد. با این حال یکی از بهترین راهها این است که به جای استخدام تمام وقت یک وکیل، برای نگارش دادخواست به سراغ یک موسسه حقوقی حرفهای بروید.
موسسه حقوقی وکیل تلفنی به صورت غیرحضوری هم دادخواست را برای شما نگارش میکند. فقط باید مدارک لازم را در اختیار موسسه قرار دهید. به همین دلیل میتوانید با شماره تلفن 09212242670 تماس بگیرید تا درخواست خود را ثبت کنید. در سریعترین زمان ممکن، با توجه به مدارک ارسال شده دادخواست شما نگارش میشود. اگر هم نیاز به مشاوره داشته باشید، شما را به تیم وکلا ارجاع میدهند. البته در نظر داشته باشید که میتوانید از مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان هم بهرهمند شوید.
برای ثبت درخواست در وکیل تلفنی میتوانید از طریق واتساپ به شماره تلفن 09212242670 پیام دهید. علاوه بر این میتوانید با شماره تلفن ثابت 02147625900 تماس بگیرید. از شما حوزه خدمات مورد نظر را پرسیده و شما را به وکیل متخصص در آن حوزه ارجاع میدهند. حالا باید با توجه به اسناد و مدارکی که در دست دارید، دادخواست شما نگارش شود. این کار در زمان سریعی انجام شده و به دست شما میرسد.
موسسه حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمام روزهای هفته آماده بوده تا خدمات مشاوره و نگارش دادخواست خود را ارائه دهد. شما میتوانید برای ثبت درخواست به با شماره تلفنهای 02147625900 و 09212242670 تماس گرفته یا واتساپ پیام بدهید.