مطالبه وجه دعوایی است که طلبکار برای احقاق حق خود علیه بدهکار مطرح میکند. هرگاه طلبکار تقاضای مال خود را از بدهکار نماید، اما بدهکار از پرداخت وجه مدنظر امتناع ورزد، طلبکار میتواند با تنظیم دادخواست مطالبه وجه شورای حل اختلاف حق خود را از طریق محاکم قضایی پیگیری نماید. جالب است بدانید مطالبه وجه در شورای حل اختلاف تنها برای یکسری از دعاوی خاص به کار میرود. به طور واضحتر، تنها آن دسته از دعاوی مطالبه وجه که ارزش مالی آنها کمتر از 20 میلیون باشد، در صلاحیت رسیدگی شورای حل اختلاف قرار میگیرد. رسیدگی به الباقی پروندههای مطالبه وجه در صلاحیت دادگاه حقوقی است.
اگر نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مطالبه وجه از شورای حل اختلاف این مقاله از سایت موسسه حقوقی وکیل تلفنی را از دست ندهید. البته شما میتوانید با دریافت مشاوره حقوقی تلفنی در سریعترین زمان ممکن پاسخ سوالات خود را دریافت کنید. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.
دادخواست مطالبه وجه فرمی جهت طرح دعوای حقوقی است که در طی آن طلبکار تقاضای پرداخت دیون و بدهی خود توسط بدهکار را به دادگاه تقدیم میکند. اتفاقا به همین دلیل به این فرم دادخواست مطالبه دین یا دادخواست مطالبه طلب نیز گفته میشود. در طول این دادخواست خواهان دعوی، تقاضای خود مبنی بر پرداخت بدهی را به همراه جزئیات آن درج میکند. برای مثال بدهی میتواند در قبال فروش مال، چک، قرض یا هر موضوع دیگری ایجاد شود. خواهان باید ضمن درج دقیق جزئیات بدهی با استناد بر ماده 198 قانون آیین دادرسی از دادگاه بخواهد وجه خود را از طلبکار بگیرد. همچنین در این دادخواست میتوان تقاضای پرداخت هزینه دادرسی و کلیه خسارات را نیز نمود.
دعوای مطالبه وجه به دسته بندیهای مختلف تقسیم میشود؛ مطالبه وجه چک، مطالبه وجه قراردادی، مطالبه وجه خسارت و غیره از جمله مهمترین دعاوی مطرح شده در این زمینه هستند. منتهی در صورتی که ارزش مالی دعوا کمتر از 20 میلیون باشد، باید دادخواست مطالبه وجه شورای حل اختلاف تنظیم نمود. این دعاوی در صلاحیت رسیدگی شورای حل اختلاف هستند. اما اگر ارزش مالی دعوای مطروحه بیشتر از 20 میلیون تومان باشد، دعوا در دادگاه حقوقی پیگیری خواهد شد.
به طور کلی هر گاه فرد از دیگری طلب داشته باشد، اما بدهکار طلب وی را نپردازد، میتوان از دادخواست مطالبه وجه جهت طرح دعوا استفاده کرد. در ادامه رایجترین دعواهای مطرح شده در این حوزه را بررسی میکنیم؛
فراموش نکنید رسیدگی به پرونده مطالبه وجه در شورای حل اختلاف منوط به کمتر بودن ارزش مالی دعوا از 20 میلیون تومان است.
نمونه دادخواست مطالبه وجه |
شورای حل اختلاف |
مشاوره حقوقی دفاتر خدمات قضایی |
درباره ما |
اگر به دنبال پس گرفتن وجه خود هستید، میبایست دادخواست مطالبه وجه تنظیم کنید. منتهی تنظیم این دادخواست از نکات ریز و درشتی برخوردار است که باید حتما به آنها واقف باشید! در غیر این صورت مشکلات عدیدهای برایتان ایجاد خواهد شد. نکات حقوقی کلیدی و مهم در زمان تنظیم دادخواست مطالبه وجه عبارتند از؛
مدارک مورد نیاز برای اثبات محکومیت خوانده در هر دعوا متفاوت است. اگر نیاز به اطلاعات بیشتر در این زمینه دارید، حتما سوال خود را در بخش مشاوره حقوقی انلاین و رایگان با وکلای ما در میان بگذارید.
طرح دعوا مطالبه وجه شورای حل اختلاف و پیگیری ان بسیار ساده است. چنانچه بدهی شما از بدهکار کمتر از 20 میلیون تومان باشد، میبایست با تنظیم دادخواست و تقدیم آن به شورای حل اختلاف دعوای مدنظر را مطرح نمود. برای این کار کافی است فرایند زیر را طی کنید؛
در نهایت رای صادر میشود. معمولا در این قبیل از دعاوی رای به محکومیت خوانده صادر میگردد، به طوری که با صدور اجرائیه به خوانده 12 روز مهلت داده میشود تا طلب خواهان دعوی را پرداخت نماید. در این صورت دادگاه ضمن ممنوع الخروجی فرد، اموال وی را مصادره خواهد کرد.
قطعا سوالات زیادی در رابطه با مطالبه وجه در شورای حل اختلاف برای شما بدون پاسخ باقی مانده است. اگر مایل هستید پاسخ به این سوالات را کسب کنید، بهترین کار دریافت مشاوره حقوقی از وکیل تلفنی است. در حال حاضر شما میتوانید از طرق مختلف، حضوری، تلفنی و آنلاین، از مشورت وکلای ما بهره مند شوید. در ضمن خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.