دلایل و عوامل بسیاری ممکن است باعث شکاکی همسر شما شود و تعدادی از آنها می تواند به رفتار شما ربط پیدا کند و تعدادی هم ممکن است اصلا ربطی به شما نداشته باشد و در شخصیت فرد شکل گرفته باشد و زندگی را برای شما سخت و غیر قابل تحمل نماید افرادی که در این شرایط قرار می گیرند اولین و مهمترین سوال مطرح شده در ذهنشان این است که آیا بدبینی و شکاک بودن همسر می تواند حق طلاق را برای زوجه بوجود آورد؟در ادامه مطلب اطلاعات مورد نیاز و راههای برخورد حقوقی با این معضل را مطرح خواهیم نمود.در این شرایط دریافت مشاوره حقوقی میتواند کمک شایانی برای مواجه با این مسئله نماید.
مخرب ترین عامل فروپاشی زندگی زناشویی بدبینی و شکاک بودن همسر است. متاسفانه در جامعه امروزی شک به همسر بسیار دیده می شود زوجین با برخورد مناسب و هوشمندانه می توانند اعتماد از دست رفته را بازگرداند. در بسیاری از خانواده ها دیده می شود مرد به دلیل بی اعتماد به همسر خود به دنبال اثبات خیانت از طریق چک نمودن گوشی تلفن همراه و ایمیل ها و یا تعقیب کردن همسر خود می پردازد و تلاش می کند تا ذهن خود را در برابر شکی که به دلش افتاده است آرام کند. قبل از هر چیز زوجین باید آگاه باشند در صورت عدم اثبات روابط نامشروع در دادگاه، قانون مجازات های سختی را برای تهمت به روابط نامشروع و یا زنا در نظر گرفته است. و مهمتر از همه قبل از فروپاشی زندگی خود در پی بدبینی و شکاک بودن همسر به دنبال درمان آن باشید و از مشاوره خانواده کمک های لازم را دریافت نمایید.
بدبینی یک حالت درونی است و این صفت زشت را می توان از زوایای بسیاری مورد بحث قرار داد زیرا ظن و گمان زوجه به زوج و یا برعکس این می تواند آثار منفی فردی و اجتماعی، روحی و جسمی، اخروی و دنیوی زیادی را از خود برجای گذارد. مفهوم بدبینی این است که انسان فکر کند دیگران با صحبت هایشان می خواهند او را آزار دهند و شرایط ناراحتی او را فراهم آورند و اگر بدبینی از حد خود بگذرد بیماری روانی محسوب می شود. بدبینی و شکاک بودن همسر نسبت به دیگری موجب ضرر های بسیار معنوی و مادی می شود و بدبینی و شکاک بودن همسر در زندگی مشترک یکی از آفت ها است که اسیب های غیر قابل جبران از خود به جا می گذارد و در اکثر مواقع باعث بروز خشم طرف مقابل می شود و فضای نفرت زوجین نسبت به یکدیگر فراهم می آورد. همانطور که اشاره نمودیم ظن و گمان تا حدی نرمال است ولی هر گاه این نگرانی و ظن باعث آزار و اذیت دیگری شود می تواند ادامه زندگی مشترک را با مشکل روبرو کند و موجبات شکایت و مراجعه به دادگاه را فراهم آورد و قانون در صورت تهمت زوجین به راوبط نامشروع به یکدیگر آن را جرم می داند و در صورت عدم اثبات تهمت ، مجازات برای آن پیش بینی نموده است.
حبس و زندانی نمودن همسر به دلیل شک و ظن به او از نظر قانون مصداق بازداشت غیر قانونی را دارد و بازداشت غیرقانونی جرم است و از نظر قانون کسی حق ندارد آزادی و حریت شخص دیگری را از او بگیرد. اقدام شوهر به دلیل بدبینی و شکاک بودن همسر مبنی بر حبس زن در خانه مشترک و محروم نمودن او از بیرون آمدن از خانه مصداق بازداشت غیر قانونی است. و در همین زمینه ماده 583 قانون مجازات اسلامی ( تعزیرات) آمده است:
«هر کس از مقامات و مامورین دولتی یا نیروهای مسلح یا غیر از آنها بدون حکمی از مقامات صلاحیت دار در غیر مواردی که در قانون جلب یا توقیف اشخاص را تجویز نموده، شخصی را توقیف یا حبس کند یا عنقا در محلی مخفی نماید به یک تا سه سال حبس یا جزای نقدی از شش تا هجده میلیون ریال محکوم خواهد شد.»
حال اگر مرد به هر دلیلی از جمله بدبینی و شکاک بودن همسر او را در منزل و یا هر جای دیگر زندانی کند جرمی را مرتکب شده و مجازات حبس یا جزای نقدی را برای او در نظر گرفته است و در مواردی می توان از موجبات عسر و حرج زن محسوب شده و حق طلاق را به زن بدهد. وکلای موسسه وکیل تلفنی میتواند در ارائه خدمات مشاوره ارزان و تضمینی با وکیل به شما کمک های زیادی کند.
شکایت به دلیل بدبینی و شکاک بودن همسر و تهمت رابطه نامشروع با همکارانش می تواند پیامدهای بدی را برای زوج به همراه داشته باشد زیر روابط مشروع در بین زنان و مردان جامعه اسلامی روابط اجتماعی یک جامعه را تشکیل می دهد و در قانون تخمت و جبس زن به خاطر شکاک بودن مرد جرم محسوب شده و مجازات برای آن در نظر گرفته شده است. از همین رو برای حفظ آبرو و شان و منزلت اجتماعی افراد در جامعه، و بدبینی و شکاک بودن همسر تهمت ناموسی در خصوص برقراری رابطه نامشروع یا زنا می زنند و نمی توانند این مطلب را به قاضی پرونده در دادگاه به اثبات برسانند قابل مجازات خواهند بود. روابط نامشروع در قانون جرم بوده و در تعریف آن اینگونه آمده است که هر گاه زن و مردی که بین آنها رابطه زوجیتی وجود ندارد مرتکب رابطه نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا، مانند بوسیدن و یا در آغوش کشیدن شود، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد، فقط اکراه کننده تعزیر می شود. هر گونه بدبینی و شکاک بودن همسر که منتهی به تهمت و رابطه نامشروع به دیگری شود جرم است و در قانون مجازات اسلامی برای آن مجازاتی پیش بینی نموده است. و اگر کسی به دیگری تهمت زنا وارد نماید مشمول حد قذف می شود و به هشتاد ضربه شلاق محکوم خواهد شد و حکم مجازات تهمت نا مشروع از یک ماه تا یک سال حبس و 74 ضربه شلاق می باشد.
مشاوره حقوقی |
مشاوره حقوقی انلاین |
مشاوره حقوقی تلفنی |
مشاوره حقوقی خانواده |
هزینه مشاوره حقوقی با وکیل |
زندانی و حبس کردن زن در منزل و یا هر جای دیگر از نظر قانون جرم بوده و به یک تا سه سال حبس یا جزای نقدی از شش تا هجده میلیون ریال محکوم خواهد شد.
تهمت رابطه نامشروع کمتر از زنا مشمول قذف نبوده و قانون اعمال مجازات تهمت و افرا را پیش بینی نموده است.
زندانی کردن زن در منزل یا هر جای دیگر توسط شوهر جرم بوده و مجازات سه سال حبس و جزای نقدی از شش تا هجده میلیون را در پی خواهد داشت و در بسیاری موارد موجبات عسر و حرج زن را فراهم می آورد و حق طلاق را به زن می دهد.