قتل فرزند توسط پدر و مادر به صورت عمد و یا غیر عمد جرم محسوب شده و برای آن حکم صادر خواهد شد. اگر اثبات شود که قتل به صورت عمدی اتفاق افتاده حکم صادر شده برای مادر اعدام و برای پدر حبس و دیه می باشد. به طور کلی این که قتل به چه صورت رخ داده و توسط کدام یک از والدین انجام شده است، حکم قاضی نیز متفاوت خواهد بود.
در قانون مجازات اسلامی بندها و تبصره های متعددی در رابطه با موضوع قتل فرزند توسط پدر و مادر وجود دارد. با توجه به این موضوع بهتر است برای رفع ابهامات خود و شفاف سازی موضوع مورد نظر از تماس تلفنی با وکیل استفاده نمایید. وکیل می تواند به تمام سوالات حقوقی شما در این زمینه پاسخ دهد و مجازات فرد مورد نظر شما را تعیین نماید. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.
قتل یکی از جدی ترین جرائم در حقوق کیفری محسوب می شود که با توجه به عمد یا غیر عمد بودن آن حکم قانونی متفاوتی دارد. قتل فرزند توسط پدر و مادر نیز ممکن است به صورت عمد و یا غیر عمد انجام شود. بنابراین برای اطلاع از حکم قانونی این جرم، بهتر است در ابتدا عمد و یا غیر عمد بودن آن را ارزیابی نمایید.
قتل عمد زمانی رخ می دهد که فرد کاملا آگاهانه و با سلامت عقل کامل یک شخص دیگر را به قتل برساند.
براساس ماده 616 در قانون مجازات اسلامی، زمانی که فرد به دلیل بی احتیاطی و یا هر نوع بی مبالاتی منجر به قتل شخص دیگری شده باشد، قتل غیر عمد انجام داده است. در این حالت فرد هیچ انگیزه ای برای قتل نداشته و به همین دلیل مجازات او کمتر خواهد بود. البته قتل غیر عمد نیز دارای دو نوع شبه عمد (در اثر تخلف) و خطای محض ( بدون هیچ نوع اهمال) دسته بندی می شود که جرم هر کدام متفاوت است.
قتل شبه عمد به حالتی گفته می شود که فرد بدون آنکه بخواهد و به صورت غیر مستقیم منجر به کشتن شخص دیگری شده باشد. در این نوع قتل، قاتل هیچ هدفی برای کشتن دیگری ندارد، اما کاری می کند که منجر به مرگ شخص دیگری می شود.
به طور کلی قتل یک جرم بسیار جدی در قانون مجازات اسلامی شناخته می شود و با توجه به نوع آن مجازات های مختلفی در نظر گرفته می شود. قتل فرزند توسط پدر و مادر نیز قطعا جرم محسوب شده و با توجه به عمد یا غیر عمد بودن آن مجازات متفاوتی دارد. به طور کلی مجازات در نظر گرفته شده برای این نوع قتل با توجه به این موضوع که مادر یا پدر قتل را انجام داده نیز متفاوت می باشد. به همین دلیل بهتر است برای دستیابی به اطلاعات دقیق تر در رابطه با این موضوع از مشاوره حقوقی کمک بگیرید.
اگر اثبات شود که قتل فرزند توسط پدر و مادر به صورت عمدی رخ داده، مانند تمام قتل های عمدی این عمل نیز با حکم اعدام همراه خواهد بود. در صورت بروز قتل غیر عمد نیز با توجه به این موضوع که کدام یک از والدین مرتکب قتل شده اند، مجازات آن ها متفاوت خواهد بود. برای آگاهی نسبت به نوع قتل رخ داده و مجازات در نظر گرفته شده برای آن می توانید از مشورت تلفنی با وکیل استفاده نمایید. خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.
براساس ماده 220 در قانون مجازات اسلامی زمانی که قتل عمد توسط پدر و یا اجداد پدری اثبات شود، باید دیه کامل مقتول به ورثه او پرداخت شود. بنابراین احتمال حکم اعدام برای پدر (قاتل) بسیار کم است. اگر به غیر از پدر، شخص دیگری نیز در قتل شراکت کرده باشد، پدر باید نصف دیه کامل را پرداخت نماید. به طور کلی در حالت معمول مجازات قتل عمد اعدام است، اما با توجه به اینکه پدر ولی دم محسوب می شود، این حکم برای قتل توسط پدر صادق نیست.
پرداخت دیه از بیت المال |
مشاوره حقوقی قتل |
مشاوره حقوقی کیفری |
درباره ما |
از طرفی در ماده 612 از قانون مجازات اسلامی به این موضوع اشاره شده که اگر قتل فرزند منجر به وحشت و اخلال در آرامش و نظم جامعه شود، برای پدر محکومیت تعزیری در نظر گرفته می شود. بنابراین پدر (قاتل) به 3 الی 10 سال حبس نیز محکوم می شود. مطابق با ماده 43 در قانون مجازات اسلامی اگر پدر در قتل مشارکت داشته باشد و عمل قتل را فرد دیگری مانند برادر او انجام داده باشد نیز، حکم او متفاوت است. در این صورت فردی که عمل قتل را انجام داده به قصاص و پدر به 3 الی 15 سال حبس محکوم خواهد شد.
البته قتل فرزند توسط پدر و مادر به صورت شبه عمدی دارای حکم مشابهی می باشد. به این منظور که هر کدام از والدین در صورت قتل فرزند باید دیه او را به ورثه او پرداخت نمایند. برای دریافت اطلاعات دقیق تر در رابطه با پرونده قتل فرزند می توانید از مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان موسسه حقوقی وکیل تلفنی استفاده کنید.
همانطور که گفته شد مجازات قتل فرزند توسط پدر و مادر اگر قتل به صورت شبه عمد رخ دهد، یکسان است. با این وجود اگر قتل عمد توسط مادر انجام شود، قاضی با توجه به خواسته اولیای دم (پدر) می تواند حکم اعدام صادر نماید. البته اگر اولیای دم رضایت دهد، دادستان می تواند حکم پرداخت دیه را جایگزین قصاص نماید. در صورت بروز قتل غیر عمد توسط مادر نیز با توجه به شرایط و دلایل قتل، حکم آن متفاوت خواهد بود. وکیل تلفنی می تواند به شما کمک کند تا در هر زمان که می خواهید اطلاعات کامل و دقیقی در رابطه با این موضوع دریافت نمایید.
انتخاب وکیل حرفه ای و کاربلد برای رسیدگی به پرونده قتل فرزند توسط پدر و مادر از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. با توجه به بند و تبصره های مختلفی که در قانون مجازات اسلامی به آن ها پرداخته شده، رسیدگی به این پرونده با پیچیدگی های فراوانی همراه است. بنابراین اگر می خواهید در این پرونده پیروز شوید و مجرم به اشد مجازات محکوم شود، حتما از وکیل کمک بگیرید. جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از برترین وکلای ایران با شماره 09212242670 و یا 02147625900 تماس حاصل نمایید.
برای تنظیم شکایت در خصوص قتل فرزند توسط پدر و مادر در ابتدا باید به دادسرا مراجعه کرده و پرونده تشکیل دهید. پس از آن قانون به بررسی مقدماتی پرداخته و متهم را دستگیر می کند. سپس قرار جلب به دادرسی صادر می شود و ادله شاکی برای رسیدگی به اثبات وقوع جرم مورد ارزیابی قرار می گیرد. در صورتی که قاضی با بررسی ادله مطمئن شود که جرم رخ داده است، برای متهم حکم صادر می کند. برای اطلاع بیشتر در رابطه با روند تشکیل پرونده و شکایت علیه قتل فرزند توسط پدر و مادر می توانید از مشاوره حقوقی تلفنی کمک بگیرید. خدمات حقوقی وکیل تلفنی به صورت شبانه روزی و در تمامی ایام هفته حتی تعطیلات رسمی ارائه می گردد.