زندگی تمام انسانها دارای هزینه است و برای بقا باید هزینههای زندگی را به هر نحوی پرداخت کرد. در این میان در قانون اسلامی برای هر عضو خانواده نقش مشخصی تعیین شده و با توجه به آن، باید از این نقشها پیروی کرد. در هر خانواده، مرد وظیفه کار کردن و تامین هزینهها را بر عهده دارد و مستقیما مسئول برطرف کردن نیازهای مختلف اعضای خانواده است. فرزندان و همسر نیز متقابلا مسئولیتهایی را بر عهده خواهند داشت. نفقه به مجموعه هزینههایی گفته میشود که مرد برای برطرف کردن انواع نیازهای مادی دیگر اعضای خانواده پرداخت میکند.
از جمله مهمترین موارد نفقه، میتوان به هزینه خوراک، پوشاک، مسکن، نیازهای اجتماعی و دیگر هزینههای معمول در اجتماع اشاره کرد. آگاهی از مقدار نفقه، نحوه تعیین آن، و شرایط تعلق گرفتن آن به دیگر اعضا از جمله مهمترین موارد در این حوزه است و میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر از مشاوره حقوقی استفاده کنید. مؤسسه حقوقی وکیل تلفنی با داشتن بهترین نیروهای مشاور، در زمینه نفقه فرزند معلول بیشترین خدمات را به موکلین خود ارائه میدهد.
همانطور که گفته شد وظیفه تامین و پرداخت نفقه، طبق قانون اسلامی، بر عهده مرد بوده و او باید بتواند تمامی نیازهای مادی زن و فرزندانش را بر طرف کند. در این بین اگر مشکلی پیش نیاید، همچنان تا زمانی که فرزندان تحت تکلف خانواده هستند، پدر وظیفه تامین معاش آنها را بر عهده خواهد داشت. در این بین اگر مرد فوت کند و یا اینکه دیگر استطاعت پرداخت نفقه را نداشته باشد، افراد دیگری به ترتیب مسئول پرداخت این هزینه خواهند شد.
جد پدری، مادر و جد مادری به ترتیب در اولویت این مقام هستند. در نتیجه اگر مرد دارا باشد ولی نخواهد نفقه فرزند را پرداخت کند، مرجع حقوقی او را مجبور خواهد کرد، اما اگر نداشته باشد، مادر نیز میتواند وظیفه پرداخت نفقه را بر عهده بگیرد تا زمانی که شرایط مرد دوباره به حالت مناسب تغییر کند. برای تعیین میزان نفقه و استعلام اموال مرد، میتوانید به یک وکیل خانواده مراجعه کنید.
همانطور که در تعریف نفقه نیز مشخص شد، نفقه به مواردی گفته میشود که برای ادامه حیات لازم بوده و پدر مسئول تامین این هزینهها برای فرزندان خود است. در میان موارد مربوط به نفقه، هزینههای بهداشتی و درمانی نیز وجود دارد. از این رو اگر فرزندی دارای معلولیت باشد، به دلیل هزینههای درمانی بیشتری که خواهد داشت، میزان نفقه او نیز افزایش مییابد. پس نفقه فرزند معلول با فرزند سالم متفاوت خواهد بود و این تفاوت تنها به دلیل هزینههای درمان، بهبود و یا داروهای مربوط به آن معلولیت است.
یکی از بیشترین بحثهایی که در زمینه نفقه فرزند معلول وجود دارد، مقدار آن میباشد. بهتر است برای تعیین این مورد، از یک وکیل کاربلد کمک گرفته و یا حداقل از مشاوره حقوقی تلفنی استفاده کنید. مؤسسه حقوقی وکیل تلفنی با داشتن مشاورین آگاه به حوزه نفقه، شما را در هر ساعتی از شبانه روز یاری میدهد.
وکیل دادگستری خانواده |
نگارش دادخواست نفقه |
مشاوره حقوقی نفقه |
مشاوره حقوقی خانواده |
درباره ما |
طبق قانون پدر موظف است تا زمانی که شرایط فرزندانش به نحوی تغییر کند که بتوانند از پس مسائل مالی زندگی بر بیایند، نفقه را به آنها پرداخت کند. اگر فرزند دختر باشد، تا زمانی که ازدواج کند و اگر پسر باشد، تا سن بلوغ و رسیدن به 18 سالگی، نفقه بر آنها واجب بوده و نقش پدر کاملا روشن خواهد بود.
در مواردی استثنا، مانند اینکه یک فرزند معلول باشد، به دلیل اینکه این بچه هیچ پناه دیگری نداشته و از طرفی این معلولیت تقصیر خودش نبوده، نفقه و هزینههای لازم برای زندگی او تا آخر عمر بر عهده پدر بوده و باید مطابق قانون آن را پرداخت کند. البته که برخی افراد معلول، بعد از مدتی میتوانند مشغول به کار شوند، اما به صورت کلی این افراد ناتوان در نظر گرفته شده و اجباری در اینکه زودتر مستقل شوند وجود ندارد.
طبق قانون اسلامی ایران، پرداخت نفقه کاملا بر عهده پدر است و او نمیتواند از پرداخت آن شانه خالی کند. در صورتی که مردی از دادن نفقه به فرزندانش خودداری کند، طبق قانون مرتکب جرم شده و طبق قوانین با او برخورد میشود. خصوصا اگر بحث نفقه فرزند معلول در میان باشد، به دلیل نیازی که آن فرزند به آن نفقه داشته تا بتواند مشکلات درمانی خود را برطرف کند، مرد به بیشترین مقدار ممکن مجازات خواهد شد.
در یک حالت ممکن است که عدم پرداخت نفقه با مجازات روبرو نشود و آن هم اینکه مرد واقعا چیزی نداشته باشد و درآمد وی کفاف هزینهها و نفقه را ندهد. در همچین حالتی مسئولیت از روی دوش وی برداشته شده و داوطلب دیگری به عنوان پرداخت کننده نفقه فرزند معلول مشخص میشود.
اگر زمانی در شرایطی قرار بگیرید که پدر خانواده از پرداخت نفقه فرزند معلول ممانعت به عمل بیاورد، بهتر است بدون بحث و دعوا، روال قانونی را در پیش بگیرید، زیرا در همچین شرایطی، میتوانید به خوبی از پرونده دفاع کرده و با ارائه مدارک مناسب، حق خود را از آن مرد بگیرید. برای اینکار بهتر است ابتدا از مشاوره حقوقی انلاین و رایگان استفاده کرده و سوالات خود را در خصوص تمامی مواردی که نسبت به آنها شک دارید از مشاورین مجموعه بپرسید.
در وهله بعدی باید یک دادخواست رسمی تنظیم کرده و بعد به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید. با ثبت شکایت و ضمیمه کردن اسناد مربوط به عدم پرداخت نفقه، پرونده به جریان افتاده و به دست مرجع صالح میرسد. بعد از آن باید در زمان مشخص شده به دادگاه مراجعه کنید و در خصوص حقوق مربوط به نفقه فرزند معلول از پرونده خود دفاع کنید.
مؤسسه حقوقی وکیل تلفنی با دارا بودن وکلای پایه یک دادگستری، پروندههای مربوط به حوزه خانواده را با حساسیت بیشتری دنبال کرده و در مواردی مانند نفقه فرزند معلول، با شدت بیشتری عمل میکند. این مؤسسه در تمام روزهای هفته و 24 ساعت شبانه روز فعال بوده و با شمارههای 02147625900 و 09212242670 آماده پاسخ گویی به تمامی سوالات حقوقی شما میباشد.