معلولیت محدودیت نیست. به همین دلیل خیلی از معلولین عزیز کشور ما سعی می کنند که توانایی های مختلف خود را در زمینه های گوناگون ارائه دهند. اخذ گواهینامه رانندگی افراد دارای معلولیت مشابه دیگر افراد جامعه، نیازمند طی کردن مراحل مختلف است. سازمان راهنمایی و رانندگی نیز، تمهیدات خوبی را برای اخذ گواهینامه رانندگی افراد دارای معلولیت در نظر گرفته که آنها میتوانند با طی کردن مراحل مختلف، گواهینامه خود را بگیرند.
آیا اعطای گواهینامه رانندگی به افراد معلول قانونی است؟
در قانون ذکر شده است که افراد معلول می توانند پس از گذراندن همه مراحل مدنظر سازمان راهنمایی و رانندگی، گواهینامه بگیرند. وضعیت بینایی قابل قبول (که توسط پزشک معتمد بررسی می شود)، اولین مرحله برای اخذ گواهینامه رانندگی افراد دارای معلولیت است. پس از آن، باید صلاحیت رانندگی آنها توسط دیگر پزشکان معتمد مورد تایید قرار بگیرد. برای اخذ گواهینامه رانندگی افراد دارای معلولیت، معاینات مختلفی در نظر گرفته شده است. پس از این معاینات، متقاضیان می توانند با داشتن مدارک لازم به آموزشگاه های مختص معلولین مراجعه کرده و آموزش های لازم برای رانندگی را فرا بگیرند.
معمولا در هنگام اعطای گواهینامه رانندگی افراد دارای معلولیت، تمامی شرایط لازم برای رانندگی آنها قید می شود. توصیه می کنیم معلولین عزیز، حتما بیمه های مورد نیاز خود را برای خودرو (شخص ثالث، بدنه و ...) را بگیرند. از سازمان های بیمه گر هم بخواهید که به طور دقیق و کامل، همه شرایط بیمه را برای شما توضیح دهند و در متن بیمه نامه تشریح کنند. برای دریافت مشاوره حقوقی با شماره 02147625900 تماس بگیرید.
در چه مواردی به افراد معلول گواهینامه داده نمی شود؟
مسلما متناسب با میزان معلولیت افراد، شرایط آموزش رانندگی برای آنها متفاوت است. خوشبختانه آموزشگاه های رانندگی زیادی که مختص معلولین باشند، در کشور وجود دارند که تمام شرایط و تمهیدات لازم را برای معلولین اندیشیده اند. مثلا موضوعاتی مانند معلولیت در شنوایی و گفتار، توسط مربیان مخصوص به آنها آموزش داده می شود تا بتوانند به بهترین شکل ممکن، گواهینامه های مورد نظر خود (موتور و ماشین) را بگیرند.
اگر به هر دلیلی افراد معلول، صلاحیت لازم برای دریافت گواهینامه را نداشته باشند، از گرفتن گواهینامه منع خواهند شد. مسلما افرادی که دارای معلولیت های شدیدی هستند ( به طوری که این معلولیت ها اجازه ندهند تا آنها به خوبی کنترل دستگاه نقلیه را در اختیار داشته باشند)، نمی توانند گواهینامه رانندگی بگیرند. اگر سلامت جسمی و روانی معلولین هم به حدی نباشد که بتوانند رانندگی کنند، اجازه گرفتن گواهینامه ندارند. این موضوعات معمولا در هنگام اخذ گواهینامه رانندگی افراد دارای معلولیت مشخص می شود.
آیا دیه راننده معلول و راننده سالم تفاوتی دارد؟
تحت شرایطی، دیه برای راننده معلول و راننده سالم متفاوت است. این موضوع به میزان معلولیت افراد، شرایط رانندگی ، بیمه خودرو و ... بستگی دارد. برای موضوعات مربوط به دیه، بهتر است با یک وکیل مجرب در این زمینه مشورت داشته باشید. برای مشاوره حقوقی تلفنی در مورد سوانح رانندگی و گواهینامه رانندگی افراد دارای معلولیت، می توانید از کارشناسان ما در موسسه حقوقی وکیل تلفنی مشورت بخواهید.
بارها شاهد بوده ایم که خیلی از رانندگان معلول به دلیل عدم آشنایی با انواع قوانینی که از آنها حمایت می کند، در پرونده های مختلف مربوط به سوانح رانندگی و گواهینامه رانندگی افراد دارای معلولیت، دچار مشکل شدهاند. در حالی که اگر آنها از مشاوره ها و راهنمایی های یک وکیل مجرب در حوزه رانندگی بهره مند می شدند، می توانستند خیلی خوب پرونده خود را مدیریت کنند و دچار خسارت و ضرر و زیان نشوند. از این رو حتما توصیه می کنیم در پرونده های مختلف حقوقی و قضایی خود، با وکلای مجرب موسسه حقوقی وکیل تلفنی تماس حاصل کنید و از راهنمایی های آنها بهره مند شوید.
مجازات رانندگی افراد معلول بدون گواهینامه
جرم رانندگی برای افرادی که گواهینامه ندارند، حبس تعزیری تا دو ماه و جزای نقدی است. اما اگر این عمل تکرار شود، مجازات آن ۲ تا ۶ ماه حبس خواهد بود. مسلما اگر رانندگی بدون گواهینامه، منجر به خسارت جانی شود، قتل غیر عمد است و راننده، مشمول مجازات خواهد شد.
مجازات افراد معلول در صورت بروز سانحه رانندگی
در قانون چیزی در مورد تفاوت رانندگی افراد معلول و غیر معلول بدون گواهینامه، مطرح نشده است. ولی رانندگی بدون گواهینامه برای همه افراد (چه معلول و چه سالم)، جرم مشخصی دارد. معلولان در روندهای دادرسی دارای شرایط خاصی هستند و قضات و دادگاه نیز برای افراد معلول در صورت بروز سوانح مختلف از جمله رانندگی، شرایط خاصی را در نظر میگیرند. اما معمولاً اگر اثبات شود که در بروز سانحه رانندگی، معلولیت آنها تاثیر خاصی نداشته و به دلایل دیگر، مرتکب جرایم رانندگی شده اند، قوانین با آنها همانند افراد سالم برخورد می کند. در این زمینه نیز بهتر است از راهنمایی های یک وکیل مجرب استفاده کنید.
شرایط تمدید گواهینامه افراد دارای معلولیت
گواهینامه های امروزی مدت زمان مشخصی دارند. یعنی تاریخ اعتبار آنها محدود است. معمولا پس از ده سال باید دوباره اعتبار آنها را تمدید کرد. البته برای معلولین نیز این زمان متفاوت است. معلولین پس از اینکه دوران اعتبار گواهینامه آنها پایان یافت، نیاز است که به کمیسیون های پزشکی مراجعه کنند و دوباره صلاحیت آنها تایید شود تا بتوانند گواهینامه خود را تمدید کنند. موسسه حقوقی وکیل تلفنی آماده ارائه انواع و اقسام خدمات مشاوره حقوقی تلفنی، حضوری و مشاوره آنلاین و رایگان است.
رویکرد حادثه بدون شاهد |
مطالبه خون بها از اداره بیت المال |
اورژانس انلاین تعیین مقصر در تصادفات |
مشاوره حقوقی تامین صندوق |
درباره ما |