رابطه زوجیت به رابطه رسمی و حقوقی گفته میشود که زن و مرد بعد از ازدواج دارند. مرسوم است که بعد از جاری شدن خطبه عقد، این رابطه در دفاتر رسمی ثبت شود. با این حال گاهی ممکن است از ثبت آن امتناع شده یا یکی از طرفین مایل به آن نیست. ثبت نکردن ازدواج در قانون مجازات کیفری دارد، بنابراین هر فردی که از مجازات آن آگاه باشد برای اثبات آن وقت هدر نمیدهد.
حالا اگر ازدواج بین دو نفر ثبت نشده باشد و اتفاقی برای یکی از طرفین رخ دهد، چه میشود؟ در پاسخ باید گفت این به طرفین بستگی دارد. بعضی اوقات یکی از طرفین رابطه، زیر بار رسمی بودن ازدواج نمیرود زیرا مایل به پذیرفتن مسئولیتهای حقوقی بر گردنش نیست. همچنین در صورتی که ازدواج ثبت نشده باشد، ممکن است با فوت مرد؛ خانواده او ارث همسرش را پرداخت نکنند.
پس منظور از اثبات زوجیت به اثبات عقد دائم یا موقت بین دو نفر برمیگردد که یکی از آنها رابطه زوجیت را انکار میکند. این پرونده برای ثابت شدن در دادگاه مسیر سختی را باید بپیماید که در نتیجه آن حضور یک وکیل یا استفاده از مشاوره حقوقی ضروری است.
برای اثبات زوجیت، روشهای مختلفی وجود دارد. طرفی که قصد دارد این ادعا را اثبات کند، باید از یک یا چند روش به صورت همزمان استفاده کند. در ادامه با روشهای اثبات زوجیت آشنا میشویم.
اولین و بهترین روش برای اثبات رابطه زوجیت این است که یک سند کتبی برای ازدواج ارائه دهید. سند عادی و سند رسمی دو مدرکی هستند که میتوانند ازدواج را ثابت کنند. در این جا سند عادی به همان برگهای گفته میشود که طرفین روی آن متنی نوشته و هر دو طرف و شاهدین امضا میکنند.
سند رسمی هم به سندی گفته میشود که نشان دهنده باردار شدن زوجه، شروط ضمن عقد یا توافق طرفین است. هر مدرکی که بتواند این مساله را اثبات کند، مورد قبول دادگاه قرار خواهد گرفت.
شهود افرادی هستند که در مراسم یا زمان عقد دو نفر حضور داشته باشند. به عنوان مثال اگر مراسم بلهبرون برگزار شده و در آن صیغه عقد خوانده شده، افرادی که حاضر در مراسم بودند میتوانند بعدا در دادگاه شهادت دهند.
صدا، عکس و فیلم زمانی میتوانند به عنوان مدرک پذیرفته شوند که برخی شرایط در مورد آن، رعایت شده باشد. به عنوان مثال، در همان مراسم بلهبرون یا ازدواج؛ هم عروس و هم داماد لباس مراسم را پوشیده و حلقه رد و بدل میکنند. بنابراین سند مهمی بوده مبنی بر اینکه ازدواج رخ داده است.
سکونت طولانی مدت در یک خانه میتواند یکی از نشانههای ازدواج باشد. به همین دلیل اگر زن و مردی برای مدت زمان طولانی در یک خانه سکونت داشته باشند، میتواند به عنوان یک سند برای اثبات ازدواج مورد قبول قرار بگیرد.
این روش از دیگر روشهای اثبات رابطه زوجیت از اهمیت کمتری برخوردار است. دلیل آن هم این بوده که افراد ممکن است با توجه به سود و منفعت خود سوگند دروغ هم بخورند.
برای اثبات رابطه زوجیت باید با ارائه سند و مدرک به یکی از شعب دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید. بعد از ثبت درخواست، جلسه رسیدگی به پرونده تشکیل میشود. در این جلسه باید مدارک، شهود و اسنادی که دارید را همراه خود داشته باشید. بعد از رسیدگی به پرونده و برگزاری جلسات دادگاه، نتیجه درخواست شما مشخص خواهد شد. در این مسیر هم بهرهمندی از مشاوره حقوقی تلفنی میتواند حصول نتیجه را سادهتر کند.
مشاوره حقوقی ازدواج موقت |
مشاوره حقوقی ازدواج سفید |
مشاوره حقوقی ازدواج |
مشاوره حقوقی خانواده |
درباره ما |
مدارک لازم برای اثبات رابطه زوجیت باید شامل مدارک و اسناد هویتی شما باشد. لیست کامل این مدارک را در زیر مشاهده میکنید:
به علاوه هر مستندی که به حل پرونده کمک کند را باید به مراجع قضایی ارائه دهید تا در روند رسیدگی پرونده مورد استفاده قرار بگیرد.
یکی از راههای اثبات زوجیت با شناسنامه فرزند است. هر فردی که نامش به عنوان پدر فرزند ثبت شده باشد، در محضر قانون میتواند پدر کودک باشد. با این حال ممکن است دو نفر بچهدار شوند اما مرد نپذیرد که این فرزند برای او است. در اینجا تنها راهی که پیشنهاد میشود این است که با گرفتن آزمایش DNA والد بودن فرد را اثبات کنید.
سپس میتوانید با مراجعه به ثبت احوال، شناسنامه را با نام پدر و مادر برای کودک بگیرید. برای اثبات زوجیت از طریق شناسنامه باید کمی روند اداری را طی کرد. با این حال اگر بتوانید یک وکیل برای آن استخدام کنید، ممکن است روند رسیدگی به پرونده کمی سریعتر پیش برود. در صورتی هم که توان پرداخت دستمزد وکیل را ندارید، میتوانید از مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان استفاده کنید.
مرجع صالح برای رسیدگی به پرونده اثبات زوجیت، دادگاه خانواده است. البته در صورتی که در شهر محل زندگی شما شعبه دادگاه خانواده وجود نداشته باشد، میتوانید به دادگاه عمومی هم مراجعه کنید. با ارائه اسناد و مدارک لازم، پرونده در دادگاه مورد بررسی قرار گرفته و زوجیت اثبات یا رد میشود.
موسسه حقوقی وکیل تلفنی مرجعی شبانه روزی بوده که میتوانید برای طرح سوالات حقوقی خود به آن مراجعه کنید. برگزاری جلسات مشاوره، رسیدگی به پرونده و تنظیم شکواییه و دادخواست از خدمات این مجموعه است. شما میتوانید با شماره تلفنهای 02147625900 و 09212242670 تماس بگیرید تا در سریعترین زمان ممکن جلسه مشاوره برای شما تنظیم شود.